reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Madzia widać pięknego Maluszka:-) Co do przezierności to ze Szczepkiem dokładnie w tym samym czasie miałam usg i wyszło mu identycznie tyle samo i też nam mówili, że choć mieści się w normie to trochę dużo ale już w zestawieniu z krwią prawdopodobieństwo chorób wyszło bardzo małe no i Synek zdrów jak rybka:-)
Mam nadzieję, że torbiele się wchłonom, skoro pani doktor nie kazała się martwić to pewnie zdarza się wcale nie tak rzadko

reklama
Hej hej :)

Wczoraj miałam USG i dowiedziałam się tylko od lekarza że wszystko jest w porządku. Bardzo rozmowny pan, wydusił z siebie aż dwa zdania pojedynczo złożone. Przezierność karkowa 1,2, kość nosowa obecna, ręce, nogi, głowa - wszystko jest. O narządach wewnętrznych nic nie wspominał, nie wiedziałam że to się tak wcześnie sprawdza. Dzidziuś kilka dni starszy niż wynika to z OM.

Za to zmartwiłam się wynikami od endokrynologa które dziś odebrałam.
TSH jest już chyba w normie (2,25, a nie brałam żadnych leków od ostatniego badania), FT4 chyba też ok (1,30), za to przeciwciała anty-TPO ponad dwa razy wyższe niż górna granica :( nie wiem co to może oznaczać - chyba jakieś zapalenie tarczycy albo co? Mam tylko nadzieje że dziecku to nie zaszkodzi. W poniedziałek mam się zgłosić do endo z wynikami.

Maluszek wiercił się, że trudno go było zmierzyć, obracał się do nas buźką, machał małymi łapkami, stópkę nawet widzieliśmy. Usg trwało może ze 20-30min ale mogłabym tam leżeć godzinami i tylko patrzeć.
Parametry wszytskie w normie, narządy wewnętrzne tam gdzie być powinny a Maleństwo rośnie jak na drożdżach
cudownie! zazdroszczę, nie mogę się doczekać swojej wizyty ;p

Madzia_83, ładnie widać maluszka :)

Ja wczoraj odebrałam powtórzone wyniki, glukoza dzięki bogu spadła z 6,49 na 3,90, TSH z 3.13 na 2,20, ale w poniedziałek przedzwonię sobie do endokrynologa bo chyba powinno być poniżej 2.

reklama
ryszka mozliwe ze masz hashimoto (zapalenie tarczycy), tez to mialam przy zachwianych wlasnie wynikach nie samego tsh ale reszty. ale to lekarz Ci najlepiej powie, na pewno nie ma sie czym martwic

Madzia fajne wyraźne fotki :)

Do góry