reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Truskaffka Tobie również gratuluję udanej wizyty, jeśli jeszcze tego nie zrobiłam :-) Szkoda że brakło papieru ale następnym razem przedstawisz nam Swojego Ktosia :-)
Kociatka super wieści, ogromnie się cieszę że i u Ciebie wszystko jest w porządku :-) Brak jakiś szczególnych smaków, po prostu to co mi smakuje :-) A co do płci, tak jak mówisz każdy ma jakieś marzenia w tym kierunku ale ja się nigdy nie nastawiałam, że ma być syn/córka bo właśnie los płata figle i w 100% jesteś pewna jaka płeć jak urodzisz już dziecko :-)
Mru ja tsh mam ponad 6,3, i cały czas jestem na lekach, i niestety/albo stety podniósł mi dawkę euthyroxu ale powiedział że to tylko dla dobra Okruszka.
Królowa Dramatu no ja też jakiś 1 kg na plusie, i brzuszek już widoczny zwłaszcza wieczorami, rano mniej :-)
Patrycja teraz nadżerką się nie martw :-)
Skan Okruszka wstawiłam w poście opisującym wczorajszą wizytę :-)

Dziewczyny gratuluje cudownych wieści! Ludzie jak ja się cieszę ze dzieciaczki pięknie i zdrowo rosną! Chciałabym was wysciskac i poglaskac po brzuszkach!! Piękne zdjęcia, slicznych i zdrowych dzieciatek!! Looo matko to zem wylewna :)
Kurcze uwielbiam ten wątek!

Ryszka najważniejsze ze teraz będziesz pod kontrola endokrynologa. Ja od dawna biore eutyrox i dzieki temu nie musze się teraz stresowac ze TSH będzie za duze.

Mru, Truskaffka, Kania, Kociatka gratuluje fotki i udanej wizyty

Królowa_Dramatu tez poczułam ostatnio ze jeansy mnie cisną na brzuchu troche (choc waga dalej -1kg), i jak dłużej siedze to rozpinam sobie guzik żeby bąbla nie ściskac. Niedługo trzeba będzie pomyślec o jakis wygodniejszych spodniach.

Kociatka już na październik się zapisałas?? Kurcze moze faktycznie trzeba już o tym zaczac myslec…

Anka26 popieram to najfajniejszy wątek na naszym forum J cud za cudem

Betina, robie USG genetyczne u goscia, ktory jest po prostu oblegany, wiec musze sie zapisac jak najwczesniej. Na USG gen I trymestu zapisalam sie juz w czerwcu, jak tylko test byl pozytywny. 2 miesiace czekania na wizyte to w tym przypadku standard:baffled: Zatem przy polowkowym zapisze sie na III trymestru:sorry2:

Ha, ha, gdybys zobaczyla moj brzuch to uznalabys mnie za grudniowke chyba:-D Kochana, ja z dzinsami pozegnalam sie w 6 tc...

Ostatnia edycja:
hehe no to mi ulżyło, bo ja też spodnie rozpinam-zwłaszcza w pracy jak siedzę przy biurku.
no i brzuchol już trochę widać...
w ciąży z Matikiem wcześnie mi brzuchol wywaliło, coś czuję że będzie powtórka z rozrywki :p

Kociatka ja jak będę we wrześniu w klinice, chcę się od razu zapisać na połówkowe do dr Marcina hehe
a ta polecana lekarka-to dr Anna Knafel :)
dobre opinie czytałam, mam nadzieję że w dobre ręcę się oddajemy :)
co do płci...no właśnie, zbyt duża fiksacja na punkcie jednej płci jest niebezpieczna, nie chciałabym tak krzywdzić siebie i swojego maluszka

Co do córeczki czy syna nie mam wymagań. Mam córkę w domciu która chce siostrę chociaż brata tez będzie kochała :) mi jest obojętne i tak będę kochała równie mocno.
Jeżeli chodzi o ciuchy to mam jedne spodnie które mam nadzieje wystarcza na długo. Nie zmienia to faktu ze trzeba powoli coś kupować ...

Hej :) bylam dzisiaj na pierwszej wizycie, ale lekarz mnie totalnie wkurzyl i olal.

Usg trwalo nawet nie wiem czy minute, wlozyl.....zrobil 2 fotki i tyle. Nawet nie dal serca posluchac. "Dziecko ma 2.32cm i ciaza zywa".....tylko tyle uslyszalam. Masakra. Wypisal skierowanie na badania, przepisal witaminy i zgarnal za to 140zl. Wrrrrr..... pocieszam sie tylko, ze 08.09 i 10.09 mam wizyte u innychn lekarzy...moze ktorys z nich poswieci mi wiecej czasu.

reklama
Ewelinka - no niefajny lekarz... współczuje - mam nadzieję, ze następne wizyty będa ok!!!!!
ale dobrze, że z dzieckiem wszystko ok :tak:

Truskaffka - jeszcze Ci chyba nie graulowałam udanej wizyty i widoczków - więc niniejszym to czynię :-)

to teraz dziewczyny czekamy na ruchy, a potem na USG połówkowe.... już się robimy weteranki powoli, bo widziałam już wątek majówek sie kroi pomału ;)

Do góry