reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Ewelinka współczuję takiego bencwała i to jeszcze prywatnie ma czelność za to kasę brać:wściekła/y:
Jednak fakt, najważniejsze, że Maluszek zdrowy i pięknie rośnie.

My już po wizycie, naczekałam się niemiłosiernie, bo miałam umówioną na 11:05 a wyszłam ze szpitala o 14:25 ale było warto dla tych widoków.
Synek nie wiedział co się dzieje bo chlipałam przez całe usg, ale nadal jak sobie pomyślę, o tym to łzy mi stają w oczach. Maluszek wiercił się, że trudno go było zmierzyć, obracał się do nas buźką, machał małymi łapkami, stópkę nawet widzieliśmy. Usg trwało może ze 20-30min ale mogłabym tam leżeć godzinami i tylko patrzeć.
Parametry wszytskie w normie, narządy wewnętrzne tam gdzie być powinny a Maleństwo rośnie jak na drożdżach bo według dzisiejszego usg już wychodzi 12tydz i 5 dzień a według tego miesiąc temu dziś jest 12tydz i 2dzień i tego będę się trzymać:-) Mamy już umówioną wizytę na usg połówkowe na 15 października.
Zdjęcia mojej małej Istotki w odpowiednim wątku wrzuciłam:-)

reklama
Ewelinka współczuje lekarza. niestety i tacy są. mój tez nie należy do wyjątkowo sympatycznych ale bez przesady.. Jak tylko mozesz to zmien na kogos z wieksza empatią

Evelinka - ja bym takiemu nie zapłaciła, nie dość, że tak dużo zawołał to Ci ani chwili czasu nie poświęcił! Takie usg jak Ty, to miałam w 6tc, ale to było zrozumiałe, i tak cieszyłam się, że tam "coś" jest, wcześniej było podejrzenie, że ciąża pozamaciczna...
Szczebiotka - jakiego wielkiego człowieka masz w sobie! Przepiękne "maleństwo" :-D nie przypuszczałam, że nasze maluchy już takie pokaźne są!

Ja już się nie mogę wtorku doczekać :-D

Ewelinka - ja na szczęście lekarkę mam bardzo do mnie cierpliwą , a gdybym miała taką wizytę jak ty , to mój mąż chyba by go tam zakrzyczał w gabinecie. Oby wizyty we wrześniu były przyjemniejsze :tak:

Szczebiotka - przez twojego posta aż się popłakałam, tak szczegółowo i mile opisałaś wizytę, że od razu wyobraziłam siebie 13-go września (wtedy będe miała USG genet) i się popłakałam. A jak zobaczyłam dzidziola to już strumienie sie polały, bo twoja mała istotka już nie taka mała. Jest śliczna :-)

reklama
Dziewczyny gratuluje Wszystkim udanych wizyt:) ja miałam swoją w czwartek. Wg OM był to 12tyg+5dni, wg USG wyszło 13 tyg+3dni. Maluszek ma 72mm, więc już spory człowieczek z niego:) Ogólnie wszystko wporządku. Maleństwo ma widoczną kostkę nosową, tylko przeziarność karkowa wyszła dość spora bo 2,2mm ale mieści się w normie. Narządy wewnętrzne wszystkie rozwijają się prawidłowo. Tylko na splotach naczynkowych komór bocznych mózgu maluszek miał trzy maleńkie torbielki:( ale pani doktro powiedziała żeby się narazie tym nie przjmować, trzeba tylko obserowować bo powinny się z czasem same wchłonąć. Dodatkowo zrobiłam sobie test podwójny i dziś jego wyniki razem z opisem USG będe wysyłać do jedej pani doktor do oceny.
Poniżej zdjęcia nie wiem czy coś na nich widać:) bo nie miałam czasu zeskanować. Zrobiłam zdjęcie telefonem:)
Zdjęcie0003.jpgZdjęcie0006.jpg

Do góry