reklama
czesc dziewczyny mam dzis usg boje sie strasznie. powiedza mi plec i stwierdza czy wszytskie organy sie wyksztalcily. tutaj wyglada to troche inaczej niz w pl.
boje sie, ze cos moze byc nie tak, ze kruszynka nie jest zdrowa, czesto jeszcze mam mdlosci, wymiotuje mniej, ale wciaz ok3-4 razy w tyg. Usg jest o 12.15 a rano jeszcze jade do pracy moze to i dobrze nie bede sie tak denerwowac
Noelka, kochana nie stresuj sie! podskoczy ci ciśnienie i jeszcze sobie narobisz tym. Mnie też czasem bywa niedobrze, ale ja nie wymiotuje ( z zasady nigdy nie wymiotuje umiem powstrzymać się). Bąbelek na pewno jest zdrowy, każda z nas przed badaniami po prostu sie stresuje. Ja też mam dziś ostatnie prenatalne i sie martwię ale powiem ci że staram sie to kontrolować, podejść do tego na luzie. Radze ci zrobić tak samo. No worries Jak wrócisz podziel sie wrażeniami
kiniusia1730
Aniołkowa Mamusia Zuzi
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Szczebiotka
Fanka BB :)
Ja chyba zbyt prosto myślę, bo dla mnie najważniejsze by było zdrowe , zresztą dla tego zdrowia to chyba wszystko bym oddała i zgodziłabym się na rozmiar XXL , wiszące cyce i brzuch do kolan.
i Kochana masz święta rację myśląc w ten sposób:-)
Jeśli chodzi o wagę dziecka warto uważać na słodyczę bo to po prostu nie zdrowe dla Maleństwa, zwłaszcza jeśli chodzi o mamy z tendencją do cukrzycy ciążowej.
Ja nie odmawiałam sobie jakoś, oczywiście starałam się jeść zdrowo i słodycze głównie mi zaszkodziły w tym zestawieniu bo Szczepcio mimo, że urodził się 2tyg po terminie miał 3,870kg a że był starsznie długi bo 60cm to i tak szczuplutko wyglądał.
Noelka kciuki zaciśnięte, będzie dobrze, czekamy na wieści niecierpliwie:-)
Nimitii, Makunia na Wasze relacje też oczekujemy, same dobre wieści poprosimy:-)
Ostatnia edycja:
Tak mi się skojarzyło z tematem wagi dziecka powyżej.
A mnie ostatnio , jak dla mnie śmieszną informację podała żona mojego kuzyna. Powiedziała mi abym za dużo nie jadła produktów z Omega 3 bo od tego to 4-5 kg dziecko urodzę a taki "kolos" to nie dobrze Na coś takiego to bym chyba nie wpadła Nieraz mam wrażenie , że ludziom sie nudzi i dlatego wymyślają takie pierdoły. O to, by dziecko nie było za małe,z niską waga urodzeniową to słyszałam , że się rodzice martwą, ale żeby ograniczać pożywienie ze składnikami omega-3 by nie było za duże hhmmmmmmm
Ja chyba zbyt prosto myślę, bo dla mnie najważniejsze by było zdrowe , zresztą dla tego zdrowia to chyba wszystko bym oddała i zgodziłabym się na rozmiar XXL , wiszące cyce i brzuch do kolan.
dla mnie też najważniejsze żeby było zdrowe, chodziło mi tylko że lepiej urodzic mniejsze dziecko. córka ważyła 4200 g i teraz marzy mi się takie 3200-3500
szkielko21
Początkująca w BB
My też dziś mieliśmy wizytę i wygląda na to, że w drodze zdrowy synuś ;-), życzę tego samego wszystkim mamom
My też dziś mieliśmy wizytę i wygląda na to, że w drodze zdrowy synuś ;-), życzę tego samego wszystkim mamom
gratuluję synka
reklama