reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

6 kg to chyba nie jakas katastrofa. ale faktem jest ze tak naprawde przybedzie nas najwiecej teraz (6-7 miesiąc). ja sie pochamowalam ze slodkosciami ale to bardziej ze względu na zblizajacy sie pomiar cukru niz wage

cwana bestia :rofl2::rofl2: , no to jak ja teraz słodkości ograniczę to akurat na badanie cukrowe w grudniu :-)

Ja z tych osób co trzymają wage w przypisanej normie.Od przedszkola uprawiałam sport, zawsze byłam szczupła i w wadze 52 - 57 najlepiej się czuję i to jest moja dobra waga według lekarzy. Jak brałam Danazol (cholernie silne hormony) to przytyłam albo bardziej można powiedzieć napuchłam do 63 kg. Bardzo ciężko po przestaniu leków było mi wrócić do poprzedniej wagi i bardzo źle się w niej czułam.
Wagą w ciąży nie przejmuję sie jakoś bardzo, ale nie chcę tez wyglądać otyle tylko przez to, że jem za dwoje i pochłaniam słodycze .Zachcianki można ograniczyć :tak:
Ja akurat cieszę się , że doktorowa zwróciła mi uwagę dotycząca wagi, bo faktycznie ostatnio pofolgowałam sobie ze słodyczami. Gdybym jadła zdrowo i tyle ważyła to uznałabym słowa doktorowej za "ciekawostkę" , ale w moim przypadku faktycznie troszkę pączków się podjadło :-):-):-)
Wszystko dla dziecka , oby było zdrowe :tak::tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej hej

Ja po wizycie, szyja trzyma niezle - nie szyjemy (na razie!!!). Zewn czesc nadal krotka, ale twarda i rozwarcia brak. uffffffffffff

Ewelinka
, kciukaski za USG:-)

Makunia, Kinajaka, Asinka, gratulacje! Ja zbieram wszystkie zdjecia i filmiki, potem to takie niesamowite - porownac roczniaka z mala kijanka z pierwszego USG:-D

Marynka, dla Ciebie rowniez gratulacje i STO LAT!!!

Kociatka to super, że z szyjką lepiej i szwu nie trzeba na razie zakładać. A jak Maluszek???
Ones wizytę mam 27 listopada ale 23-24 mam badania w szpitalu i usg więc może wówczas mój pupil się ujawni.
Ewelinka trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i usg :-)

Dziękuje za wszystkie kciuki :-)
szczerze to nie wiem co mam Wam napisać.....dowiedziałam sie jedynie albo AŻ ze dziecko wyglada na zdrowe. Nie wiem nawet ile ma cm i ile wazy a co tu mówić o płci....dosłownie tragedia ta ich służba zdrowia. Pocieszam sie tym ze jutro lecę do Polski i w poniedziałek mam wizytę u mojego lekarza. Chyba trochę za mało doceniamy polskich fachowców bo Ci zagraniczni to sie nadają do tarcia chrzanu :-(

Ja już po wczorajszej wizycie połówkowej :)
wszystko jest super, rozwija się książkowo, płeć potwierdzona już ostatecznie: na pewno dziewczynka <3
ma ok 355g i jest bardzo ruchliwa, oby tylko tak dalej :)))
Ja mam szyjkę długą i trzyma a brzuch mi się napina bo mam słabe mięśnie pleców i kręgosłup nie daje rady ;/
Muszę go jakoś wzmocnić, ćwiczenia przede mną ...
Najważniejsze że mała zdrowa i taka aktywna :)

Już tak bardzo nie mogę doczekać się marca aż ją zobaczę, jest cudowna

:-)

reklama
Do góry