reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Hess a może się orientujesz jak można zbić progesteron, bo ja 3 cykl walcze i zamiast spadać to rośnie obecnie mam 2,6 w pierwszy dzień cyklu wrrr koszmar jakiś, mam lecieć krótkim protokołem leki w lodówce i w sumie nie wiem czy taki poziom nie będzie szkodliwy na jakość moich komórek

Iskra, ja też mam problemy z za wysokim progesteronem, ale chyba nie ma sposobu na jego zbicie. Ja dwa razy szłam długim protokołem i normalnie mnie stymulowali , ale transfery miały być odroczone. Przy tej stymulce juz na początku miałam prg prawie 3 i lekarz powiedział, że ogólnie jest to dobry poziom na tym etapie mojego cyklu, ale pod in vitro wola mniejsze wyniki. Był pomysł raz bym poszła krótkim protokołem, ale okazało się, że mam torbiel na jajniku, która produkowała prg i musiałam miesiąc odczekać na antykach aż ona zniknie i lekarz stwierdził, że jednak lepszy będzie długi protokół.

Mi powtarzają ze ma być poniżej 1 a ja mam wyżej i wyżej jakas masakra przekopałam internet i nic w sumie nie znalazłam nawet bylam na oddziale endo żeby coś znaleźli i nic oprócz progesteronu sama nie wiem moze taki poziom jest bo jem dhea.
Bardzo się boje ze jak będzie wysoki to powiedzą ze przerywają stymulacje.
Pozdrawiam Was wszystkie i mocno trzymam kciuki za Was .... za siebie rowniez:-)

Iskra, mnie nic nie mówili, że z powodu prg przerwa stymulację, mówili tylko, że na pewno transfer będzie odroczony. Bo transfer robi się chyba do poziomu prg 2. Może zależy od kliniki / lekarza.

Olusia, podwójne gratulacje :-D Życzę dużo zdrówka dla maluszków i Tobie oczywiście szybkiego powrotu do zdrowia ! Super, że już są na świecie ;-)

Jutro trzymamy kciuki za OlaSzy, marcysiaa83 i niebajka. Powodzenia dziewczyny!!!! :)

Kalendarz

MARZEC

30 - OlaSzy - udany transfer
30 - niebajka - podglądanie pęcherzyków
30 - marcysiaa83 - II wysoka beta!

31 - enni - wizyta przed stymulacją

KWIECIEŃ

01 - marcysiaa83 - III wysoka beta!
01 - kasik36 - rozpakowuje się
01 - niebajka - podglądanie pęcherzyków
02 - KasiaMakaronik - wizyta w trakcie stymulacji
03 - niebajka - punkcja
22/24 - Hess - wizyta przed crio

MAJ

Hess - criotransfer

Ostatnia edycja:
marcysiaa83 - kiedy testujesz, o której wyniki? :)

OlaSzy - daj znać, jak już będziesz po transferze :)

niebajka - koniecznie pochwal się ile jajek masz w kurniku :)

reklama
Hejka. Okropny czas od piatku6dla mnie... Za bardzo przeżywam i się stresuje. Płacz non stop. Nie miałam weny na pisanie tu, przepraszam.

Hess dziś rano byłam na pobraniupobraniu, wyniki po 14... Jakoś mam czutkę, że dupa blada. Cały czas pobolewa mnie podbrzusze i kłuja jajniki. Przecież już 12dpt więc zarodek powinien się zagnizagniezdzc. Więc skąd te bóle? Okres przyjdzie? Może jak odstawie lutke... Doła mam. Nie wiedziałam, że to będZie tak obciążające psychicznie. Nawet po wyniki nie dam rady pójść sama. Boję się co tam zastane. Poprosiłam męża zeby ze mną odebrał...

OlOlusia - dużo zdrówka dla Was!

Do góry