reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Olusia kochana to chyba normalne że po porodzie załapuje się doła i dużo myśli przychodzi do głowy, ja tak miałam, ale przeszło. Będzie dobrze :):tak:

OlaSzy kciukasy, niech maluszek się "wgryza" :)

Marcysia czekam na dobre wieści :tak:

Niebajka &&&&&&&&&&& za jajeczka ;-)

Anika diekuje za miłe słowa, za Ciebie kochana również trzymam kciuki. Pierwszym moim lekarzem prowadzącym był P.R a teraz zmieniałam lekarza na bardzo sympatyczną panią R.B :) Co do pierwszej wizyty niestety nie pomogę, bo kwalifikacje i pierwsze ivf miałam w innej klinice. Z tego co wiem to wszystko idzie na bieżąco, za drugim podejściem czekałam 3 miesiące (bo musi być przerwa taka) i nie było problemu. W klinice w której przedtem byłam jeszcze nie miałabym 2 podejścia :szok:. Wszystko Gamecie jest poukładane, na tą godzine co jesteś zapisana o tej wchodzisz, wszystko sprawni idzie, także jak polecam ta klinikę:)

Ostatnia edycja:
Dziękuję Dziewczyny za dobre słowa ;-) W takim czasie potrZeba choćby prostego "będZie dobrze". Dzisiejsza beta 94,85 w 12dpt. Czy wiecie może czy to dobry przyrost? Pierwsza robiłam w 8dpt i było 6,4.

OlaSZy to teraz kolej na Twoje odliczanie ;) Trzymam kciuki żeby ten miesiąc był owocny w nasze Szczęścia :tak:

Madziulka uspokoilas mnie trochę tym, że u Ciebie też coś kluje w podbrzuszu... Nie jestem wyjątkiem. A U Ciebie sytuacja pięknie sie rozwija więc mam nadZieję że i u mnie będZie ok ;)

Madziulka dZięki, trochę spokojniejsza jestem. W środę mam się stawić w klinice. Pewnie zrobią betę (bo w ministerialnym to chyba w 14 dniu jest weryfikacja bety?) i zobaczymy co mi ma jesZcze doktorek do powiedZenia. Moja siostra mówi że cały czas się o mnie modli i wierzy że będzie dobrze. Muszę teraz po prostu zaufać naturze. Oby dalej wszystko sie pozytywnie rozwijało.

OlaSzy trzymam kciuki za wgryzanko:-D jeny jak ja już bym chciała uderzyć do Gamety, normalnie śni mi się po nocach, że stoje w kolejce do recepcji:-) ale jeszcze trochę, moze moja cierpliwość w koncu się opłaci:-D
Olusia wiem co czujesz bo ja sama po urodzeniu Antka przeszłam babyblusa z tym,że ja miałam lekki i łatwy poród, ale w dniu kiedy urodziłam mój M i moja mama wyjechali do pracy do Niemiec na 3 miesiące:baffled: widzieli Antka tylko na mmsach a na żywo zobaczyli go jak był już odchowanym bobasem:sorry2: byłam tak załamana, że siedziałam całe dnie na łóżku z Małym na ręku albo przy cycu i płakałam:zawstydzona/y: miałam takie schizy, że bałam się zostawać sama w domu, a dziecko kąpała mi ciocia - niby cieszyłam się macierzyństwem, ale umierałam ze strachu jak tylko Antek zakwilił, albo za długo płakał:baffled: chyba po dobrym miesiącu mnie puściło i zycie nabrało kolorów:tak: Kochana najważniejsze, że Maluchy zdrowe, Ty niedługo powrócisz to kondycji, masz przy sobie Mężusia i pewnie cały fanclub rodzinkowy, więc wszystko będziesz dobrze:-D:-D:-D uszy do góry, powodzenia - teraz sobie odpoczywaj i zbieraj siły bo czeka Cię mnóstwo roboty przy dwóch Szczęściach:-)
Marcysia niebardzo znam się na betach bo od lat nie miałam pozytywnej, ale według mnie przyrost jest prawidłowy:-) co do boleści to ja na początku w ciąży z Antkiem cały czas czułam podbrzusze i miałam wrażenie, że za chwilę dostanę @ także jeśli to nie są silne bóle to ok:-)
Anika wizyta kwalifikacyjna była płatna, było to po 20 dc żeby określić czy była owulacja, potem dr P.R rozpisał mi kartę stymulacji, wypisał recepty, wszystko wyjaśnił, poszłam na górę do pielęgniarek w celu przeszkolenia na temat zastrzyków i potem to już jazda wg rozpiski i oczywiście za darmo:) powodzenia:)

POWODZENIA DLA RESZTY EKIPY:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
OlaSzy - fajnie, że już jesteście w komplecie. Trzymam kciuki za wgryzanie się malucha. Kiedy testujesz? Przy 5-dniowym zarodku możesz już 6/7 dnia.

marcysia - gratuluję i trzymam kciuki za dalszy przyrost. Myślę, że jest prawidłowy :)

Olusia - może to depresja poporodowa. Dobrze, że korzystasz z pomocy psychologa, rodzina na pewno też Cię wspiera, a to najważniejsze. Z pewnością za jakiś czas wszystko wróci do normy i będziesz cieszyć się macierzyństwem w pełni. :)

reklama
Enni leczę się tam od listopada :-) jestem po pierwszej stymulacji i jednym crio - niestety nieudanym, nie mamymrozaków:baffled: prawdopodobnie w czerwcu ruszymy - moglibysmy wcześniej, ale M wyjeżdża w maju na miesiąc na saksy,a bez niego to raczej nie dam rady:-p leczę się u pani R.B ale tej młodej blondynki bo jest jeszcze pani R.B ale taka starsza rozstrzepana brunetka - u tej jedynej nie byłam, a prawie całą Gametę "zaliczyłam":laugh2:
Hess, OlaSzy też płacila - tak mi się kojarzy:sorry2: mówiłam w rejestracji, że to kwalifikacja, ale trzeba było zapłacić:baffled: w sumie to było mi wszystko jedno, bałam się że coś może nie wpalić i tylko wtedy to się liczyło:-p

Do góry