reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Schodzilas jakas stopniowo z leków ? Bo mi lekarka na wizycie w sobotę (wgl zastępstwo ) kazała w 10 tyg wszystko odstawić i nara 🤣 od razu umówiłam się do swojej na wizyte bo czuje dyskomfort psychiczny, że na hura wszystkiego jednego dnia już nie brac 😵‍💫
Nieee no to niemożliwe że naraz całego proga 😳schodzi się stopniowo

reklama
Schodzilas jakas stopniowo z leków ? Bo mi lekarka na wizycie w sobotę (wgl zastępstwo ) kazała w 10 tyg wszystko odstawić i nara 🤣 od razu umówiłam się do swojej na wizyte bo czuje dyskomfort psychiczny, że na hura wszystkiego jednego dnia już nie brac 😵‍💫
Ja w 10hbd miałam całkowicie odstawić cyclogest, poza tym brałam jeszcze duphaston, który już ma odstawić lekarz prowadzący, ale też żadnego stopniowania, tylko na raz. Teraz 13+3 i wszystko pięknie :)

My w piątek mamy umówione badania .
Na kawalfikacji mówiono nam że będą dzwonić w celu umówienia badań a od terminu badań w ciągu 2 tygodnii trzeba będzie się umówić do lekarza na wizytę startowa
Także nie wiem jak to będzie wyglądało i kiedy zaczniemy.
Wizyta startowa to jest wizyta na początku cyklu?
Mam nadzieję że tak bo nie chce jeszcze czekać kolejnego miesiaca
Po badaniach wizyta startową to ta na rozpoczęcie stymulacji raczej, na początku cyklu, do 2-3 dc. A kiedy zaczynasz nowy cykl?

Ja w 10hbd miałam całkowicie odstawić cyclogest, poza tym brałam jeszcze duphaston, który już ma odstawić lekarz prowadzący, ale też żadnego stopniowania, tylko na raz. Teraz 13+3 i wszystko pięknie :)
Ja też najpierw całkowicie prolutex, to praktycznie na samym początku ciąży jak zarodek był jeszcze malusi, potem duphaston a na koniec cyclogest. Bez zmniejszania dawek :)

Nieee no to niemożliwe że naraz całego proga 😳schodzi się stopniowo
No nie zbudziła lekarka mojego zaufania 🫣 raz już u niej byłam (w ramach zastępstwa) i na sile chciała mi wcisnąć cykl naturalny. Aż musiałam głos podnieść po którymś sprzeciwie ze nie 🙈 zostało mi 6 prolutexow i koniec. Jej zalecenia mogę podsumować trochę młodzieżowo: yolo, będzie co będzie 🤣🫣

O to jestem w szoku, mi lekarz mówił że nie mogę naraz bo się odstawia stopniowo 😅
ja też mam odstawiać stopniowo za kilka tygodni (w poprzedniej cięży też tak odstawaiłam). Moja klinika twierdzi, że takie nagłe odstawienie może dać sygnał organizmowi, że coś złego się dzieje... I że właśnie nagły spadek proga jest bardziej niebezpieczny niż niskie poziomy w ogóle. Ale to pewnie wszystko zależy od ilości leków i wartości progesteronu.

No mi kazała wszystko na raz odstawić : cyclogest, dupek i estrofem. Prolitexu mam na 6 dni. Na mój rozum to dziwna praktyka. Trochę taki szok dla organizmu jak nagle zakręcę kurek 🫣

No mi kazała wszystko na raz odstawić : cyclogest, dupek i estrofem. Prolitexu mam na 6 dni. Na mój rozum to dziwna praktyka. Trochę taki szok dla organizmu jak nagle zakręcę kurek 🫣
A no to tak to też bym się cykała i raczej bym nie posłuchała 🫣 z kolei u mnie wszystko szybko było odstawione, estrofem to już w sumie po skończonym 5 tygodniu skończyłam

reklama
Do góry