reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Jednak co klinika i lekarz to troszkę inaczej to wygląda....
Mam nadzieję że wtorek środa rozpocznę już stymulacje.
Powiem Wam dziewczyny że to moja ostatnia próba i na prawdę już mam serdecznie dosyć :( psychicznie i fizycznie jestem wykończona...:-(

Tola widzę że też walczysz o drugie maleństwo :) Ja mam 11 letniego synka i również staram się o 2 cud :)

reklama
Enni dokopalam sie w tym watku do tego ze bralas orgalutran. Tez mnie po nim boli skora i mam zaczerwienienie. Czy pamietasz moze czy wyciskalas powietrze z ampulkostrzykawki przed podaniem? Bo w instrukcji nic o tym nie widzę, a tyle tego powietrza w srodku:| ja go nie wyciskam, ale czy aby dobrze?

Enni do 3 x sztuka;) Trzymam bardzo za Ciebie kciuki, chociaz presja 3 podejscia musi byc ogromna.. uda sie! Musi!

Ostatnia edycja:
Ojej! Myslalam, ze w podskornych to nie jest takie istotne. Powiedzieli mi w klinice ze ampulkostrzykawka jest gotowa do podania... w sumie strzykawke trzymam tak przy podaniu, ze powietrze jest u gory przy tloczku:p ale wolalam sie upewnic co i jak:) dzieki Hess;)

niebajka, jak mi położna mówiła jak robić w ogóle pierwszy zastrzyk, w którym miejscu to powiedziała, proszę pamiętać, aeby usunąć powietrze. Ale jego tam dużo nie ma, więc tak czy siak z pewnością nie wpływa negatywnie na nic. Ale lepiej usunąć je.

Niebajka ja na ktoryms leku w ampulkostrzykawkach czytalam, ze nie trzeba usuwac pecherzyka powietrza, nie pamietam na ktorym ale ja i tak usuwalam bo wydaje mi sie to bardziej logiczne.

Kasik mi tez sie wlasnie wydaje to logiczne.. tylko postepowalam wg wskazówek z kliniki.. tlumaczylam sobie,ze moze przy usuniecia powietrza zawsze jest jakas utrata leku, bo jednak ta kropelka zawsze wyplynie i przez to dawka jest mniejsza, wiec go nie usuwalam:/
Dobrze, ze jestescie:)

Tak bede robić Kasik, dziękuje :*

W ulotce clexane znalazlam info aby nie usuwac pecherzykow;)

Ostatnia edycja:
reklama
Tola widzę że też walczysz o drugie maleństwo :) Ja mam 11 letniego synka i również staram się o 2 cud :)

Walczę kochana co mi pozostało :tak:Tylko to jakaś cholernie nierówna walka. Przeciwnik jest okropny i straszny. Zresztą sama wiesz!
Nie wiem ile sił mi starczy. Póki co mam zamiar drążyć dlaczego się nie udaje. Z trzecim podejściem się narazie wstrzymamy.

Życzę Ci kochana żeby Ci się wkońcu udało. A Twój Cud miał wkońcu rodzeństwo :tak:

Do góry