reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Anulla myślę, że u mnie nic nie wspominał o histero bo widzi problem bardziej w moim AMH, wieku i immunologicznych sprawach :-(

może i tak. ja jestem po kilku operacjach, więc mogę mieć jakieś zrosty. Chociaż mi też powiedział, że moje amh jest problemem. Zaczynam tracić nadzieję, że się uda. Amh niskie, endometrioza, coś z macicą... to wszystko jest takie trudne do zaakceptowania.

Hejka!
Kasik, Anulla mój lekarz skierowanie na histeroskopie uzasadnia tym, że za mną: ciąża pozamaciczna, nieudany transfer, problem przy transferze. Więc Anulla może i Ty również powinnaś mieć histero, skoro był problem przy transferze. Z resztą tak jak podała nasza koleżanka z innego wątku (Pole) histero powinno być wykonywane na samym początku. I teraz też tak uważam. Szkoda tylko że u mnie są komplikacje i boje się tego co mnie czeka
Co do terminów to w szpitalu w Gdyni nie było żadnego problemu, po prostu czekałam na swój począek cyklu, ale nie wiem jak jest w innych szpitalach

Genna bardzo ładnie zareagowałaś na stymulkę. Kciuki by jajca pięknie rosły. No i dzięki za fotkę Lawendowej_Zuzi :blink: Mam nadzieję że Lawendowa nie będzie zła, bo to w końcu "nasze" pierwsze wątkowe dzieciątko :tak:
Ewelina szkoda że była ta złudna nadzieja... Ale teraz szykuj się bo już zaraz startujesz, więc szczęście może być już tak blisko :tak:

Smerfeta prorozmawiam z moim doktorkiem przy najbliższej okazji o histero. Może warto zrobić przed kolejnym podejściem, w końcu w rządówce to już ostatnie. Jezu jak ja bym chciała chociaż raz mieć mrozaczka:zawstydzona/y: Miałam w poniedziałek jechać na badanie subpopulacji limfocytów bo powinnam skończyć brać steryd ale nie mam jak jechać, za dużo obowiązków. Na wyniki jeszcze mogłabym jechać ale już na wizytę z wynikami przed weekendem majowym nie dam rady. I teraz nie wiem co robić. Czy brać steryd do poniedziałku, zrobić wyniki i znowu zawracać głowę doktorkowi przez telefon czy jednak brać dalej i umówić się na wizytę 5 maja.

Ewelina, szkoda że to jednak nie to.... a już miałam nadzieje ze złą passę przełamałaś. Naturalsik to by było coś !!!~Ale nic, nie ma co płakać.... walczysz dalej i to teraz się liczy :tak:

Dziewczyny ja tez myślę o histeroskopii. Skoro u mnie albo biochemiczna albo w ogóle się nie zagnieżdża to może coś jest w śluzówce nie tak. Sama już nie wiem. Zapytam profesorka we wtorek.
Myślicie że jak dostanę następną miesiączkę to będę mogła w tym cyklu podejść do krio? W gamecie po biochemicznej kazali odczekać 2 pełne cykle po tym cyklu czyli w sumie 3 miechy.A ja sobie pomyślałam ze może tak z marszu będzie lepiej, bo tamte krio w ogóle sie nie przyjęły. Może to kwestia nabuzowania organizmu po stymulacji ze były ciąże? Jak myślicie ?

Anulla myślę, że u mnie nic nie wspominał o histero bo widzi problem bardziej w moim AMH, wieku i immunologicznych sprawach :-(

Kasik mój lekarz przed stymulacją chciał bym zrobiła histero.Chciał już wiedzieć wcześniej wszystko o mojej budowie oraz czy nie mam polipów.Trzeba wszystko co możliwe wykluczyć by jak najszybciej się udało :)

Kotuska, w invikcie każą czekać 1 pełny cykl. Czyli już od 2 cyklu jedziesz na wizytę.
Smerfeta, dziękuję za informację. Zapytam lekarza podczas wizyty. Mam nadzieję, że u Ciebie się ułoży i szybko będziesz miała udany zabieg i wrócisz do walki:)

reklama
Do góry