reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

ha ! Anulla wiedziałam, że nie wytrzymasz ! A mi się dziwisz ! Ja jutro jade, trudno co ma byc to będzie. Do soboty to wieczność !

:-Dno miałam wytrzymać ale nie dałam rady. Ale teraz do soboty wytrzymam:) Co prawda brzuch zaczyna mnie boleć coraz mocniej i to na @, więc mam co do wyniku obawy. Trzymam za jutro kciuki za Ciebie i coś mi się zdaje, że beta sporo podrośnie, no a potem za sobotę:)

Dziewczynki ja mam jutro crio;) stresuje sie jak za pierwszym razem ale teraz czy sie zarodeczek rozmrozi.powiedzcie mi jeszcze Flamexin 2godziny przed transferem razem z relanium, rawda? Martwie sie tez kto mi leki rozpisze i da recepty bo narazie mam tylko do jutra rozpisane...Anulla trzymam kciuki, daj mi dobry przyklad ze crio w invikcie sie udaje;)

powodzenia na crio jutrzejszym. dr S, będzie go przeprowadzał:) Leki bierzesz 2 godz wcześniej - tak jak piszesz. Jeśli masz zamiar wykupić weryfikacje, to dostaniesz rozpiskę leków do I weryfikacji, a potem już lekarz telefonicznie Ci ustawi. Jeśli nie bierzesz weryfikacji, to powiedz dr S. to wypisze Ci po wszystkich transferach pewnie. Ja tak czekałam na zwolnienie. Doktor jest tak sympatyczny, że na pewno Ci pomoże:)

Smerfeta - to straszne co piszesz, aż do Łodzi jechać. Ja tak się zastanawiam, bo mi podczas transferu lekarz powiedział, że przy zabiegu tym co u Ciebie możnaby sprawdzić co się dzieje, bo miałam problem przy transferze. Tylko ciekawe czy u mnie w mieście by to zrobili. Pewnie z rok bym musiała czekać, albo jak zwykle prywatnie:-(

reklama
Kasik - u mnie problem z aplikacją lutki bardziej polega na, jak by to powiedzieć - strachu włożenia sobie tego aplikatora:sorry2: Nie wiem czy miałyście tak, ale wszystko tam na dole jest tak wrażliwe i bolesne, że mam wrażenie, że za chwilę dostanę @. Nachodzą mnie wątpliwości, bo brzuch boli coraz mocniej:-(

Czy wszystkie daty wyłapałam? ;)

KWIECIEŃ:

10.04.2014 Genna - gonapeptyl
10.04.2014 lady_margot crio transfer
10.04.2014 Tola podglądanko
10.04.2014 Fasolkowa punkcja
10.04.2014 Kotuska wysoka beta
11.04.2014 Tajger podglądanko
11.04.2014 anuszka podglądanko przed crio
12.04.2014 Kotuska wysoka beta
12.04.2014 Anulla wysoka beta
14.04.2014 Heiza wizyta u immunologa
16.04.2014 Agaawa wizyta i dobór stymulacji
16.04.2014 Infinity wizyta pęcherzykowa
16~18.04.2014 Magda_7891 wizyta - zaczynamy
19.04.2014 Anulla wizyta
22.04.2014 Mimozama wizyta i rozpiska
24.04.2014 Infinity wizyta serduszkowa
24.04.2014 ema wizyta u gina prowadzącego
25.04.2014 montana8 wizyta kontrolna
25.04.2014 Genna wizyta i badanie hormonów
26.04.2014 Genna - start stymulacji
28.04.2014 AniaM wizyta - kolejne spotkanko z maluszkami
28.04.2014 Bernadka wizyta - rozpiska stymulacji
29.04.2014 Genna wizyta u anestezjologa

MAJ:

02.05.2014 Genna wizyta podglądanko
05.05.2014 ? - Genna punkcja
10.05.2014 ? - Genna transfer
12.05.2014 Kasik wizyta u immunologa
15.05.2014 ema wizyta w klinice i USG

Ostatnia edycja:
Kasik mój M miał rozszerzone badania nasienia, defragmentacja np. nie wyszła bo akurat w tym czasie nie miał żadnych plemników w nasieniu potem przeszedł trzymiesięczną kurację i na dzień dzisiejszy jest lepiej ale defragmentacji nikt nie kazał nam powtarzać.
Smerfeta jako że ciekawska ze mnie babka zapytałam dzisiaj jak to jest z histeroskopią i otóż zdarzają się takie przypadki że w macicy są zrosty albo jej budowa powoduje trudności w dostaniu się do niej , przy transferze jest inaczej bo penseta w której podawane są zarodki jest bardzo cieniutka, cieńsza od histeroskopu, z tego wszystkiego zapomniałam zapytać co można z tym zrobić . Szczyptańska ma na imię Joanna jak dla mnie jest dobrym lekarzem , u niej kiedyś byliśmy na pierwszej wizycie kwalifikacyjnej ale do prywatnego podejścia IVF i zrobiła na mnie naprawdę bardzo dobre wrażenie.
Kasik oto badania które robiłam :
LA - antykoagulant tocznia ,
przeciwciała przeciw kardiolipinie IGG i IGM
przeciwciała przeciw beta 2 glikoproteinie IGG i IGM na te dwa przeciwciała czeka się najdłużej bo aż 30 dni
homocysteina
przeciwciała przeciw jądrowe ANA

białko C i S to jest komplet badań łącznie z subpopluacjami które zrobiła miały one wyjaśnić czy mam zespół antyfosfolipidowy .

Dziewczyny clexan czy fraxiparyna na zakrzepicę przy postawionej diagnozie są refundowane i wtedy kosztują naprawdę niewiele. A jeżeli lekarz z prywatnego gabinetu nie może wystawić refundowanej recepty to tak jak z luteiną rodzinny może je też wypisywać :-)

reklama
infinity...
więc tak wizyta pęcherzykowa jest niepłatna, ale masz przed nią pewnie rozpisaną betę i prg co kosztuje 60 zł.
wizyta serduszkowa już płatna 120 zł i badania powtórzone tak jak przy pęcherzykowej czyli + 60 zł
usg prenatalne w 12 tyg raczej refundowane (co prawda nie dopytałam ale prosiły panie żeby mieć kwit potwierdzający ubezpieczenie z czego wnioskuję że refundowane będzie) a wizyta obawiam się że znowu płatna niestety...
tak więc trochę wydatków jeszcze...jak się doliczy leki, które nadal biorę w tych samych ilościach co po crio to się zbiera niestety trochę...ale co tam. byleby ciąża spokojnie mijała:)

Do góry