reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

przeklejam z wikipedii - co prawda źródło może nie rewelacyjne ale pociesza zapis +/- 10ng/ml
też oglądam TLC:)

Normy dla ciąży[edytuj | edytuj kod]

Prawidłowe poziomy progesteronu podczas ciąży [+/-10ng/ml][SUP][6][/SUP]:

• 4 tydzień - 21.6 ng/ml
  • 6 tydzień - 26.2 ng/ml
  • 8 tydzień - 25.9 ng/ml
  • 10 tydzień - 30 ng/ml
  • 12 tydzień - 33.4 ng/ml
  • 14 tydzień - 39.5 ng/ml
  • 16 tydzień - 47.8 ng/ml
  • 18 tydzień - 51.8 ng/ml
  • 20 tydzień - 55.6 ng/ml
  • 22 tydzień - 65 ng/ml
  • 24 tydzień - 72.2 ng/ml
  • 26 tydzień - 81.6 ng/ml
  • 28 tydzień - 90.4 ng/ml
  • 30 tydzień - 104.5 ng/ml
  • 32 tydzień - 118.2 ng/ml
  • 34 tydzień - 134.8 ng/ml
  • 36 tydzień - 152.3 ng/ml
  • 38 tydzień - 159.4 ng/ml
  • 40 tydzień - 166.2 ng/ml

reklama
ema no właśnie miałam o to spór z dr. :sorry2: łożysko jeżeli dobrze pamiętam to ok. 12tc i do tego czasu optymalny poziom to ok. 30 co potwierdzało by to co wkleilas ... generalnie mu ufam ale w tym wypadku ma odmienne zdanie od innych lekarzy i mnie to niepokoiło...może jest tak jak mówi że w zdrowej ciąży poziom ok.20 powinien wystarczyć ale trochę więcej nie zaszkodzi i pewnie dla tego większość lekarzy woli trzymać wyższy poziom ...

I nie przejmuj się przypadkiem bo u Ciebie jest wszystko ok, to ja taki niedowiarek jestem i lubie się trochę sama leczyć :-D

Ostatnia edycja:
Dzidzik kopę lat :-) Kciukasy za wysoką betę :tak:

Heiza
ciekawe czy te badania można zrobić w zwykłym labo, tzn białka pewnie tak ale resztę to nie jestem pewna. Jutro zajdę do przychodni i się dowiem.

Medalikara
ślub tuż tuż ale może lepiej poczekaj 1 cykl dłużej, za dużo stresu na raz weźmiesz na siebie :confused:

Fasolkowa myśl pozytywnie, kciukasy za punkcję :tak:

Agulla pisałam już na innym forum ale powtórzę też tutaj, że 2 na 3 to super wynik. Kciukasy za transfer :-)

też oglądam i ryczę ;-)śliczne chłopaki:-)

Dziewczynki cały czas trzymam mocne Kciuki za was. W pracy czytam was na bieżąco nie mam jednak jak w niej pisać wieczorami zanim się ogarnę mam do nadrobienia kilka stron i kiedy tu pisać?
Dobranoc moje Panie, zmykam pod kołdrę bo mega migrena Mnie dopadła.

Ostatnia edycja:
Prawdziwy wyciskacz łez ten dzisiejszy odcinek :zawstydzona/y: A powiedzcie mi proszę dlaczego ona trafiła do szpitala 3 tygodnie przed porodem bo akurat telefon zadzwonił i brat dupę truł i nie usłyszałam o co chodziło, coś z wynikami ale jakimi?

Infinity z tym progesteronem to zależy w jakiej jednostce na pamiętaj, oni w novum mają inna jednostkę :)
Boshe jak ja bym chciała żeby sie w końcu nam udało i żebyśmy były tak samo szczęśliwe jak oni !!!!!!!!

reklama
Do góry