reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Genna pewnie chodziło doktorowi że przy takich wynikach standardowo dają heparynę, ale przypomnij mu się z tym (ogólnie przypominaj mu o lekach bo nie zawsze pamięta, ale w trakcie stymulacji, po punkcji i transferze dostaniesz szczegółową rozpiskę). Ja miałam acard. Co do opóźnienia to pewnie ciut się przyczyniłam do tego, bo wlazłam poza kolejką "tylko" po skierowanie do szpitala a wyszło, że jeszcze trochę pogadaliśmy
a050.gif
Wczoraj dr przez telefon mówił mi że mają tyle pacjentek że i on powrócił do wykonywania punkcji

Ostatnia edycja:
reklama
Smeefetko mye ze nie przez ciebie dr od 14-15 ma przerwę tylko wraca z niej zawsze 20 min pózniej jak zauważyłam :)
A o heparynie to mówił ze zawsze dają profilaktycznie każdej dlatego sie zdziwiłam bo nic nie Pisalas ze miałaś ją, bez względu na wyniki

Smerfeta to ja zrobię wyniki przed wizytą, żeby na "dzień dobry" mieć, ciekawe co wtedy wymyśli ;-):-D Nie wiesz czy długo się na nie czeka?
oj nie wiem bo robiłam tylko komórki NK i tego samego dnia po południu miałam wyniki. Nie wiem jak jest z resztą

Genna to dr nagiął prawdę ;-) Infinity z tego co kojarzę również nie miała heparyny, AniaM chyba też nie :happy2:

Nie miałam heparyny przy żadnym crio. Zastrzyk dostawałam tylko po punkcji.
Chciałam je nawet dostawać ale dr. powiedział że nie widzi wskazań a jak się uprę to da ale bez refundacji a wtedy podobno dużo kosztują.

infinity - jeszcze do kompletu jako ostatnia wizyta refundowana jest badanie przezierności karkowej (mam nadzieję że dobrze napisałam), więc umówiłam się na usg i wizytę po nim i to będzie właśnie ostatnia wymagana wizyta z tytułu refundacji - już mi poprzednio doktorek o niej wspominał...
usg już robi ktoś inny - w sumie mam gdzieś zapisane nazwisko, ale nie wzięłam z auta teczki - nie chce mi się lecieć teraz...mniej ważne... byleby dobrze wyszło:)

Cos mi sie wydawało ze doktorek cos kłamczuszkuje :)
Kasik u mnie w labo napisali ze czas oczekiwania 12-16 zalezy które białko , a ja robiłam w szpitalu przy poradni immunologicznej i pani mówiła ze robią te badania raz w miesiącu bo tak ustawiają maszynę :)
Ema teraz mamuśka pełną gębą, a to nadanie to prenatalne zapewne masz, cos wydaje mi sie ze naciągają na nią bo inne kliniki nie robią no chyba ze właśnie tak jak Gameta ma podpisanY kontrakt z NFZ na prenatale :) wiec zycze nudnej ciąży :)

Aaaaa smerfeta juz wiem chodziło z zieloną kartą :) no u pani w recepcji chciała mnie umówić na wizyte z psychologiem :p
Przepraszam że nie edytowałem poprzedniego posta i nie dopisalam ślepotę z aplikacji w telefonie a tu takiej opcji nie ma, nawet sygnatur nie widzę :/
I jeszcze cos , jak dobrze ze ktoś wymyślił zapasową baterie, tzn takie cos prawie jak telefon gdzie podlaczasz swój tel i sie bateria ładuje :) boskie czemu ja tego wcześniej nie odkryłam, grzebalqm mojemu staremu po magicznej szufladce i znalazłam to cudo :)

ema Genna chyba ma rację - Gameta ma kontakt z NFZ więc pewnie na tym korzystają ;-) Bo w innych Klinikach zazwyczaj po usg potwierdzającym ciążę (pęcherzyk/serduszko) kończy sie refundacja i dalej jest płatne więc kobiety wracają do swoich ginów ...
A możesz mi powiedzieć jak dokładnie u Ciebie wizyty wyglądały? Bo ja mam dwie umówione - za tydzień pęcherzykowa a w kolejnym tygodniu serduszkowa - miałaś obie? były obie bezpłatne?
A to kolejne USG w maju + wizyta po nim też jest jeszcze refundowana czy już za coś płacisz?

Z góry dzięki ;-)

reklama
Do góry