reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Witam , nie było mnie tu jakieś 2 tygodnie..musiłam odpocząć , ale wrócilam Was tylko podnieść na duchu ze się udało :) doczekałam się swojego małego cudu! I Wam życze tego samego :tak:

Wysłam wiruski dla Wszystkich!!!

Argissa gratki mamusiu :-) Przypomnij nam swoją historię proszę :tak:

Argisa, a tak szerzej ? Co jak ile z czego i w ogóle?Nie masz suwaczka wiec nie wiem co i jak.

Udzielałam się ostatni raz ponad 2 tyg temu wiec pewnie nie pamiętacie :)

To było pierwsze ivf ( refundowane) , endometrioza II stopnia , wczesniej 2 lata starań i jedna iui.
Długi protokoł ( antyki + 11 dni gonapeptyk+9 dni menopur 150 ) w sumie 4 komórki były tylko dojrzałe ( e2 1200 w dniu punkcji na 10 pęcherzyków). Wszystkie 4 się zapłodniły , transfer w 3 dobie zarodka 8AA , jeden mrozak 5cio dobowy). Beta 11dpt 167 i 13dpt 441 ;)

Heiza w sumie miałam iść dopiero po 3 cyklach przerwy, w 3 dc w celu rozpoczęcia stymulacji, czyli około 23 maja ale skoro teraz biorę te sterydy to chyba umówię się po 30 dniach ich brania i ponownych badaniach czyli około 28 kwietnia więc Ty będziesz wcześniej. Jeżeli zaleci Ci ten sam steryd co mi to koniecznie zapytaj czy przed ponownymi badaniami powinno być parę dni przerwy czy od razu następnego dnia po ostatniej tabletce, ok?

Argissa nie dziw się, że nie pamiętamy, sporo nas tutaj :sorry2: Część dziewczyn udziela się przez dłuższy czas systematycznie więc jest nam łatwiej się kojarzyć. Najprostszą metodą jest sygnaturka, w której wpisujemy najważniejsze dane. Zarodek w 3-dobie to chyba 8A a 8AA bo w 3 dobie mają 1 literkę, dopiero blastki są opisywane dwoma literkami. Moje też w 3 dobie były 8A a w 5 stały się 1AA i 1BB czyli początkowe stadium blastocysty.

Kotuska jeszcze nie dzwonili? Ja już jako znoszę a co Ty musisz przeżywać :zawstydzona/y: W sumie brak wiadomości to dobra wiadomość, bo gdyby nic się nie zapłodniło dzwoniliby już w sobotę :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam was dziewczynki poweekendowo, wczoraj nie udało mi sie do was zajrzeć a tu tyle sie dzieje. Przede wszystkim gratki dla Ani, podwójne szczęście to coś wspaniałego ;-)
Agrissa , tobie tez mocno gratuluje.
Ja siedzę sobie w oczekiwaniu na wizytę do profesora, bo jak zwykle opóźnienie spore. Ale za to spotkała mnie mila niespodzianka. Pani w recepcji zapytała czy byłam już na bezpłatnej konsultacji po nieudanym zabiegu :szok: powiedziałam, ze nie i tym sposobem nie płaciłam. Czasami już za nimi nie nadążam. Wcześniej mówili mi ze będzie płatna.
No cóż jak wszystko pójdzie dobrze, to dołączę do grupki majowej.

Ostatnia edycja:
Do góry