reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik a pamiętasz kto robi punkcje w poniedziałek, wtorek i czwartek? Próbuję zrobić zestawienie:) Może do ostatniej próby uda mi się skompletować cały tydzień transferów i punkcji:-D

a ja znowu mam 03 transfer, mam nadzieję, że tym razem trójka w dacie okaże się szczęśliwa.
Aha i transfery z mrozaczków w Invikcie robią tylko we wtorki i czwartki.

Ostatnia edycja:
reklama
Anulla niestety ja tylko pamiętam te, które ja miałam, czyli punkcja w środy pani doktor dwojga nazwisk, punkcja w piątek Z, transfer w środy profesor :tak:A to ciekawe z tymi criotransferami, ciekawe jak się wstrzelić skoro transfer blastusia powinien być 5 dni po owu :confused:

pewnie trzeba przyjeżdżać na usg co drugi dzień. No ja jestem na estrofemie, więc na szczęście - chyba, nie miałam tego problemu. A transfer miałam możliwość przenieść na wtorek, bo czwartek nie bardzo nam pasował. Także z cyklem sztucznym to chyba w ogóle nie ma problemu. No i jakoś mało chyba transferów jest, skoro mam na 13.15, a poprzednio na 15 z kawałkiem.
No i przy crio chyba nie ma akupunktury, bo nawet nie zaproponowali. Będę się przebierać w korytarzu :dry:

Anulla myślę, że akupunkturę możesz sobie zamówić jeśli chcesz, chyba, że może nie ma anestezjologa po południu:confused: A przebieranie w korytarzu nie jest złe, tzn nie w samym korytarz, tylko w pomieszczeniu przed salą, miałam tak przed każdą IUI :tak:

Cześć dziewczynki!

wrocilam w sobote wieczór z Zakopanego. Niestety musze was rozczarowac! ale nie byłam tam dla przyjemności! tylko w pracy. Mieliśmy organizowana przez nasza firmę konferencje. Wygospodarowalam raptem pól godziny na spacer po krupowkach. Ale i tak było bardzo fajnie. Niestety bardzo cierpiałam we czwartek i piątek, bo dostałam strasznie mocna @. Jeszcze takiego potopu chyba nie miałam. Ale ciesze sie, bo to oznacza, ze czas leci i wraz z następna @ zaczynamy stymulację. We czwartek 1 dc zrobiłam badania AMH i FSH. W ten piątek robimy badania nasienia. A dzisiaj umowilam sie na wizyte do dr na 16- tego, bedziemy juz ustalali leczenie i dostane leki. Wiec bedzie nas sporo osób, które w maju bedą intensywnie działać. Ale sie ciesze, nie mogę sie doczekać:))

AniaM gratuluje MAMUSIU! Pięknie, a jeszcze podwójne szczęście!

Trzymam za wszystkie z Was gorace kciuki.&&&&&

MARZEC:

31.03.2014 danii wizyta omówienie dalszego planu działania
31.03.2014 Tajger wizyta kwalifikacyjna
31.03.2014 basia-krk wysoka beta

po powrocie z wakacji Wanesska wysoka beta :D

KWIECIEŃ:

01.04.2014 hania39 beta + wizyta
02.04.2014 agulla podglądanko
02.04.2014 Kotuska transfer
03.04.2014 Anulla28 transfer
04.04.2014 Infinity wysoka beta
04.04.2014 enni wysoka beta
05.04.2014 lady_margot wizyta podglądanko
07.04.2014 AniaM wizyta zapoznawcza z nowym dr
08.04.2014 Genna ostatnia wizyta u immunologa
08.04.2014 anuszka wizyta przed crio
09.04.2014 Genna - gonapeptyl
09.04.2014 ema wizyta serduszkowa
10.04.2014 lady_margot crio transfer
14.04.2014 Heiza wizyta u immunologa
14.04.2014 smerfeta histeroskopia
16.04.2014 Agaawa wizyta i dobór stymulacji
16~18.04.2014 Magda_7891 wizyta - zaczynamy
24.04.2014 Genna - start stymulacji
25.04.2014 montana8 wizyta kontrolna

MAJ:

05.05.2014 ? - Genna punkcja
10.05.2014 ? - Genna transfer

Hej dziewczyny ależ tu się dzieje :-) ja imprezowałam w sobotę i cały dzień wczoraj zdychałam :-D kurcze już odwykłam od imprez , ale musiałam trochę odreagować .
Smerfeta boję się że nie zdążę w maju bo jeżeli dostanę jakieś leki np. sterydy tak jak Kasik to muszę brać je przez co najmniej miesiąc, a trzeci cykl powinien mi się zacząć na początku maja, wizytę mam dopiero 14.04, chyba że @ mi pójdzie na rękę :-D i się spóźni :-)
Aniu M81 gratuluję Ci z całego serducha :tak:.
Kasik ja miałam badaną homocysteinę, jest w normie i witaminę B12 też mam w normie za to mutację mam ta samą tylko w genie i kopii czyli T/T nie wiem czy to jest duża różnica w leczeniu :confused:

Nareszcie się doczekałam... są wyniki genetycznej 8.04 musimy się stawić po wydanie wyników i konsultację z profesorem. Teraz zaś strach co tam wyszło.

Magda a jakie badania genetyczne robiliście ?
Ja miała pierwszy transfer robiony w piątek i robił mi Zieliński a punkcję w środę Stencel.

Ostatnia edycja:
reklama
Heiza, kariotyp, ZTF i CFTR.
Bardzo zastanowiła mnie kwestia, że wyniki wydaje lekarz myślałam że będzie można normalnie po nie pojechać. Trudno każda przychodnia ma swoje nawyki ;)

Do góry