reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

:-*

Mam się zapisać do drki jak dostanę @ na 10-12 dc więc idziemy do przodu od razu
i dobrze!
myślicie czy warto powtórzyć jutro bete żeby potwierdzić to zero?

Ostatnia edycja:
reklama
Hania
A ilu dniowy miałaś zarodek i w jakich dpt robiłaś bete? Może warto jeszcze powtórzyć bo to niewielki spadek[/QUOTE]

Hej dziewczynki, dziś mi już zdecydowanie lepiej :-) Trzeba zbierać kasę na następną stymulację, bo ta kosztowała mnie ok. 6 tys.

Ja miałam podany 2 dniowe 2 zarodeczki. Beta 65 w 11dpt, 106 w 13dpt, wczoraj spadła do 30 w 18dpt. Nie oszukujmy się, to koniec. Niestety nie mam mrozaczków, więc od nowa mnie czeka to samo. Jutro idę na wizytę i trochę mam stracha, ale mam nadzieję, że samo wszystko się oczyści. Wzięłam jeszcze luteinę, tak w razie cudu:-D de facto robiłam betę w lab gdzie kiedyś z mojego męża zrobili bezpłodnego, co nie było prawdą. I jeszcze wieczorem, jak już ochłonęłam, przypomniało mi się pytanie pani z lab czy oznaczałam już u nich betę czy jest to mój pierwszy wynik, bo nie wie jak rozcieńczyć- ale co i po co to już nie zapytałam bo jechałam szybko do endo. W każdym razie pogodziłam się ze stratą, jutro też jest dzień i tego będę się trzymać :-)

Hania czyli robiłaś betę w innym labo niż poprzednie? Niby spadek za duży na błąd ale przecież ludzie są tylko ludźmi. A teraz jeszcze przyszło mi do głowy, że może jeden zarodek przestał się rozwijać i dlatego beta spadła? Kurcze może jest jeszcze nadzieja. Powtórz jutro, najlepiej w tym labo co robiłaś 2 wcześniejsze. Trzymam kciuki :tak::-)

Jutro moja pierwsza wizyta po dligim czasie i w tym cyklu podchodze do crio.mam nadzieje ze wszystko pojdzie sprawnie i za 2 tygodnie dostane mojego mrozaczka;) czy ktoraj z was miala do czynienia z pania dr P z invicty?

Lady_margot nigdy nie byłam u żadnej kobiety w Invikcie, nie licząc nieszczęsnej punkcji u wrednej pani dwojga nazwisk więc nie pomogę. Wiem tylko, że jest jedna lekarka bardzo dobra w IUI, moja znajoma ma już dwójkę dzieci dzięki niej ale nie wiem jak się nazywa. Jakieś pół roku temu urodziła dziecko, ciemne włosy, sympatyczna z twarzy, trochę przy sobie.

Anuszka bardzo mi przykro ale cieszę sie ze walczycie i zaraz wracasz po mrozaczka :)
haniu mam nadzieje ze to wina labo!!!!! Więc nadal 3mam kciuki!! Tak jak Kasik mówiła moze inne jednostki w innym labo i tylko jeden maluszek sie zatrzymał u ciebie, więc trzeba jeszcze wierzyć!!!!

reklama
Anuszka, to nie tak miało być ! To nie tak sie umawiałyśmy !!! Bardzo mi przykro. Mam nadzieje ze mrozaczki chociaż bedą bardziej szczęśliwe. A powiedz czemu miałaś podanego 2 dniowego zarodeczka ? Czytałam ostatnio jakis prezentacje jakiegoś lekarza z jakiegoś sympozjum ze najnowsze badania dowodzą ze podanie blastocyste daje największe szanse na ciąże. Ze stare przekonanie ze im szybciej do macicy tym lepiej , dawno już nieaktualne.

Hania, powtórz badanie tak jak radzą dziewczyny... a nóż widelec będzie cud !

Infinity, dzięki za wsparcie... jakoś się trzymam.. zresztą muszę dla moich dzieciaczków ;-)

Do góry