reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Jakbym miała aż tyle to przyjechałabym w ten sam dzień a po transferze zaklepała gdzies noc.
Sama mam 1,5h i zawsze wracam na tylnym fotelu prawie w pozycji leżącej 🤭
My prześpimy się
aaa no to już zależy od Twojego samopoczucia 😁 ja pewnie bym wróciła, bo ja lubię spać we własnym łóżku, ale jeśli jest Ci cięzko tyle jechać to można w hotelu :)
Bardziej pewnie pojedziemy dzień wcześniej a po transferze do domu...

Kurcze czy któraś tak miała i transfer udał się...w 13dc sobota pęcherzyk 18.6mm, wieczorem ovitrelle i dziś czulam ze miałam owulację (dopiero, ale tak przewidywalam) bo bol brzucha jak przy owu mialam (ja zawsze czuje, trwa to 2-3 min i mija). Czyli 16dc a transfer w sobotę (za 4 dni), blastka 5dniowa. Progesteron od wczoraj popołudnia (więc to ok), ale zastanawiam się czy to kiedy pękł ma znaczenie.../lekarz mówił że ma znaczenie pik lh a ten był 7 dni przed transferem.
Jak było u Was? Cykl naturalny z ovitrelle..?

Kurcze czy któraś tak miała i transfer udał się...w 13dc sobota pęcherzyk 18.6mm, wieczorem ovitrelle i dziś czulam ze miałam owulację (dopiero, ale tak przewidywalam) bo bol brzucha jak przy owu mialam (ja zawsze czuje, trwa to 2-3 min i mija). Czyli 16dc a transfer w sobotę (za 4 dni), blastka 5dniowa. Progesteron od wczoraj popołudnia (więc to ok), ale zastanawiam się czy to kiedy pękł ma znaczenie.../lekarz mówił że ma znaczenie pik lh a ten był 7 dni przed transferem.
Jak było u Was? Cykl naturalny z ovitrelle..?
Jeżeli masz wątpliwości to dopytaj swojego lekarza :) a jeśli jego argumenty Cię nie przekonują to go zmień. Ja miałam trzy razy transfer na cyklu naturalnym z ovitrelle i nie sprawdzaliśmy nigdy czy pęcherzyk pękł czy nie. Transfery zawsze 7 dni po ovitrelle.

No i są wyniki - beta negatywna. Nawet śladu hcg nie ma, więc raczej zarodek po prostu się nie zaimplantował. Zrobiłam też progesteron I wyniósł nieco ponad 18 ng - czy przy dawce 800 mg cyclogestu nie jest on za mały?
Przykro mi że się nie udało :( ściskam mocno! Jeśli chodzi i progesteron to każdy inaczej reaguje na leki. U niektórych jedna dawka wywinduje proga wysoko, a u innych cała siata leków podbije minimalnie. W teorii 10 wystarczy w utrzymaniu ciąży, choć wiele lekarzy lubi żeby ten próg był minimum 15/20.

reklama
Do góry