reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Ale dziś miałam kryzys. Byłam w pracy i czułam się mega źle, miałam zawroty głowy, myślałam, że będę dzwonić po męża żeby przyjechał. Ale trwało to w sumie kilka godzin i przeszło.
Teraz zostały mi tylko mdłości.
Brzuch czuję już dość mocno.
A dziś chyba ostatnia dawka leków, bo punkcja w piątek. Więc jutro o 21 powinien wjechać Ovi - Jak to gdzieś ostatnio przeczytałam, "zastrzyk uwalniający" 😅

reklama
Jeżeli masz wątpliwości to dopytaj swojego lekarza :) a jeśli jego argumenty Cię nie przekonują to go zmień. Ja miałam trzy razy transfer na cyklu naturalnym z ovitrelle i nie sprawdzaliśmy nigdy czy pęcherzyk pękł czy nie. Transfery zawsze 7 dni po ovitrelle.
O! I o to mi chodziło, o fakty i doświadczenia z życia wzięte. A lekarza nie zmienię bo jest konkret i ufam mu. Bardziej chodzi o nadzieję, ile dziewczyn tak miało i się udało. Nie potrzebuje tego typu rad, a konkretów z własnych doświadczeń, tylko o to pytalam:)

Punkcja w piątek, już miałam info.
Pokazałam foty lekarzowi i powiedział, że można używać. Zużyłam cały, działał, więc chyba spoko.
Kiedyś już gdzie ktoś pisał , ale wypadło mi.
Jak L4 z kliniki to widać to na dok który dostaje szef, prawda ?
Czy może tylko sam jakiś kod placówki?

reklama
oj, ja widziałam bardzo dużo fałszywie dodatnich testów. Sama miałam conajmniej 3.
W takim razie jesteś pierwsza i jedyna osoba o której wiem, że nie doszło do implantacji i test pokazał ciążę. Bo co innego tak jak dziewczyny piszą- test pozytywny, gdzie bhcg rośnie, w ciąży biochemicznej, gdzie nie rozwija się zarodek. Albo po zastrzyku ovitrelle tez testy potrafi zafałszować.
Ale żeby test pokazał ciążę przy becie 0 nie słyszałam 🤷‍♀️

Do góry