reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

DW jak Twoja beta, bo ja dziś dzidziusia już widziałam mini mini serduszko leciutko ale biło w moim brzuszku, piękny widok, a co tam u Ciebie???

reklama
Kotuska - ja brałam weryfikację telefoniczną. 1 raz dzwonił lekarz, to kazał mi tylko zwiększyć dawkę luteiny. 2 raz zadzwoniła lekarka dwojga nazwisk i mnie kompletnie olała, tylko kazała dalej tak samo leki przyjmować i się rozłączyła. 3 raz zadzwoniła lekarka żeby powiedzieć, że trzeba odstawić leki. Każda z weryfikacji nie trwała więcej jak 1min. To za drogo jak dla mnie. Ja następnym razem tego nie biorę, tylko wolę iść do swojego lekarza z wynikami badań i jemu zapłacić, albo i nie. A poza tym uważam, że weryfikacja w 3 dniu jest bezsensowna i niepotrzebna, bo tylko się denerwujesz wynikami. Ja osobiście tego nie polecam, ale za pierwszym razem żebyś nie żałowała, to zdecyduj się na to.

a dostałaś od lekarza skierowanie wewnętrzne na te badania tzn. na bete, progestereon, estradiol ? ja potrzebuje jakikolwiek papier żeby móc zrobić sobie to bezpłatnie. Wykupiłabym tylko samą konsultacje.

Madzia strasznie sie cieszę i zazdroszczę tego widoku, niech serduszko sobie rośnie.

DW właśnie kochana, co sie nie odzywasz?

Ja wzięłam tą weryfikację bo postanowiłam iść na całość. Ale to zdzierstwo totalne.

Madzia :) Cudownie , zazdraszczam Ci , ale tak pozytywnie oczywiście :) Dbaj o siebie i o swoje maleństwo :)

DW daj znać jak u Ciebie.

Ja na pocieszenie memu złamanemu sercu zakupiłam sobie nowy wyśniony telefonik Apple :):)
Będzie u mnie już jutro , lepszy taki gadżet niż tona lodzików i kfc :p

Kolorowych snów mamuśki przyszłe i obecne :*

Smerfeta dzisiaj już nawet tego relanium nie czuje. Do pracy nie chodzę, dogadałam sie ze bede pracować w domu.

Nie martw sie, mnie jak cycory zaczęły boleć w 5 ds to bolą do dzisiaj.

Kasik smerfetko jutro wielki dzien dla was, 3 mam ogromne kciukaski &&&&&&&
A ja oczywiście chora :/ w sobotę mam jechać w góry na tzw narty a tu taka niespodzianka :/ mąż mnie zaraził , więc szpital , calą rodzinką siedzimy w domq :)

Smerfeta kciukasy będę zaciskała razem z gąbką ;-):-) Koniecznie daj znać jak dojdziesz do siebie po narkozie. Na pewno będziesz miała 6 dojrzałych komórek, które się szybciutko zapłodnią i będą dzielić i rozwijać aż do transferu a reszta do mrożenia. Życzę Ci kochana tego z całego serducha :tak::tak::tak: Mnie też piersi zaczęły boleć już podczas stymulacji, brodawki mam takie powiększone i bardziej wrażliwe niż zawsze tak więc nic się nie martw, objawy masz jak najbardziej na miejscu :-)

Anulla po Twoim poście zastanawiam się czy brać tą weryfikację bo jak zadzwoni do mnie pani doktor dwojga nazwisk to od razu mi ciśnienie podskoczy :wściekła/y: Kurcze, żeby mój doktorek nie był na urlopie to bym nie brała a tak wolę wziąć dla spokoju duszy, że coś zaniedbałam.

reklama
Dziewczynki trzymam moooocno kciuki za pobranie i transfer!!! Będzie dobrze! :-)
A ja wczoraj obudziłam się i zauważyłam brzydkie, brązowe upławy !:-( wpadłam w jakiś szał, rozpacz, panikę. .. Pojechałam na betę i resztę hormonów i tak czekałam na wyniki. Plamienie już było coraz słabsze, dziś wydaje się być lepiej. Dr mi powiedział, że to może być wynik luteiny, podrażnia w środku. ..
Moja wczorajsza beta 9782mlU/ ml, progesteron 80,22 nmol / l a estradiol 1479ng / l. Progesteron w porównaniu z tym jaki był dwa tygodnie temu jest o połowę niższy ale dr kazał brać leki bez zmian, a jutro podgladanko! Mam nadzieje, że z maleństwem wszystko dobrze:-)
Madzia76 gratuluję widoku! A jak się czujesz mamusiu? ;-)

Do góry