reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Karusia28 bardzo mi przykro, ale dobrze że podchodzisz do tego w ten sposób. Masz mrozaczka to złap oddech i wracaj po niego.

DW no to jutro dla nas obu stresujący dzień. Ty na betę lecisz a ja na drugie oglądanko mojego dzidziusia, tak bym chciała zobaczyć już serduszko.

reklama
Danii gratki kochana i żeby dni do drugiej wesryfikacji czyli pozytywnej betki minęły jak najszybciej :tak::-) Dzięki za opis akupunktury, może będę miała okazję z niej skorzystać. Chociaż jak napisałaś, że 2 Twoje zarodeczki przestały się dzielić wczoraj czyli w 4 dobie to aż mnie zmroziło, przecież ja mam tylko 2 :szok: Ciekawe czy klasa 8A też może przestać się rozwijać? A jak po relanium? Lekarz mówił, że masz brać 2 x dziennie co 12 godzin przez 4 dni czy to nie jest konieczne? Słyszałam, że nie tylko chodzi o spokój ale też lepsze ukrwienie więc sens jakiś to ma na pewno.

Kasik, Ty się nic nie martw, bo te dwa od początku były klasy C i dużo słabiej się dzieliły, Twoje to mercedesy w swojej klasie :sorry:

Mnie to relanium strasznie zmuliło, ale przeszło po jakiś dwóch godzinach. Dzisiaj mam wziąć na noc, a przez kolejne dwa dni o 8 i 16 , więc cały czas na haju hahahahaha, anestezjolog tez się zdziwiła, że tak dużo mamy brać, ale potem przyszła i mówiła włąśnie, że to dobrze robi na macice.

Madzia, DW niech jutrzejszy dzień wam przynieszie dużo uśmiechu na twarzy.

Ostatnia edycja:
Danii, dziéki za info. Jak sie wszystko dla mnie szczęśliwie ułoży i będę mieć transfer to tez sobie zafunduje taki relaks. Jak nie zadziala na zarodki to na pewno na moja psychikę. A niestety zestresowana jestem mega.

Genna, powiedz mi czy jak zmieniałaś klinikę to zabierałaś papiery z kliniki ze sobą? Chodzi mi o podpisany regulamin i umowę do programu. Bo ja mam teraz problem i przepychankę. Stara klinika nie chce wydać papierów bo twierdzi ze muszą być u nich, nowa żąda papierów ode mnie. Xero nie chcą zrobić. co teraz ja mam zrobić? Chyba zadzwonię jutro do ministerstwa i niech się może na piśmie wypowiedzą bo ja nie mam siły na bitwy o papiery.

Kotuska to fakt coś w ten deseń jest z nazwą Gamety jak napisałaś. Na recepcie też jest Gameta Centrum Zdrowia sp z o.o.
Kasik a mnie z kolei mąż ciągle studzi, mówi abym się nie nastawiała tak bardzo. Poprzednio miałam kumulusy coś klasy II B czy coś w tym stylu ale widać to nie wszystko. Ja też nie bardzo mogę wziąć L4 na tak długi okres, bo moja ‘szefowa’ akurat jest po operacji i właśnie rozpoczęła 3-tygodniowe L4. Ja dziś już nie wezmę DHEA bo boje się, że mi pęchole popękają bo mają już 24 mm
Karusia na wątek o Adopcji możesz już wejść i podczytać conieco. Zapraszam ;-):tak: Z Anuszką już tam się wiercimy:-p
Danii a tak ogólnie fajnie się czułaś na a-kuku? Jak się czuje takie igiełki? Szczypie?

Karusia28
9pv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1uc1N2hAAAADnRSTlMAAAYYGRuIiZCRtbbt7o Dz84AAAA3SURBVAjXYxCEAga8DAYgADOY5txUADM4tngngBk8DiwHoAxmCINjcVQBRPFcqGK4dmLsQmMAACL1D5vXPJOpAAAAAElFTkSuQmCC
niekoniecznie wszystko stracone! ja mialam bete 3,5 a dwa dni pozniej byla 12!!!!! wiec jest nadzieja kochana :*

reklama
Dziewczyny, wyciągnięte z forum novum, info dokładne jakie badania są refundowane: http://www.invitro.gov.pl/files/pro...dnienia_pozaustrojowego_na_lata_2013_2016.pdf
nie wiem w takim razie jak to jest, że kliniki wykonują morfologię dla anastezjologa w ramach programu :eek: Może oszczędzając na ilości wykonywanych badań E2 i PRG? :sorry: o ile tak można....

Edit: zapomniałam dodać: str 11 powyższego regulaminu

Ostatnia edycja:
Do góry