reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Karusia28 bardzo mi przykro, ale dobrze że podchodzisz do tego w ten sposób. Masz mrozaczka to złap oddech i wracaj po niego.

DW no to jutro dla nas obu stresujący dzień. Ty na betę lecisz a ja na drugie oglądanko mojego dzidziusia, tak bym chciała zobaczyć już serduszko.

reklama
Danii gratki kochana i żeby dni do drugiej wesryfikacji czyli pozytywnej betki minęły jak najszybciej :tak::-) Dzięki za opis akupunktury, może będę miała okazję z niej skorzystać. Chociaż jak napisałaś, że 2 Twoje zarodeczki przestały się dzielić wczoraj czyli w 4 dobie to aż mnie zmroziło, przecież ja mam tylko 2 :szok: Ciekawe czy klasa 8A też może przestać się rozwijać? A jak po relanium? Lekarz mówił, że masz brać 2 x dziennie co 12 godzin przez 4 dni czy to nie jest konieczne? Słyszałam, że nie tylko chodzi o spokój ale też lepsze ukrwienie więc sens jakiś to ma na pewno.

Kasik, Ty się nic nie martw, bo te dwa od początku były klasy C i dużo słabiej się dzieliły, Twoje to mercedesy w swojej klasie :sorry:

Mnie to relanium strasznie zmuliło, ale przeszło po jakiś dwóch godzinach. Dzisiaj mam wziąć na noc, a przez kolejne dwa dni o 8 i 16 , więc cały czas na haju hahahahaha, anestezjolog tez się zdziwiła, że tak dużo mamy brać, ale potem przyszła i mówiła włąśnie, że to dobrze robi na macice.

Madzia, DW niech jutrzejszy dzień wam przynieszie dużo uśmiechu na twarzy.

Ostatnia edycja:
Danii, dziéki za info. Jak sie wszystko dla mnie szczęśliwie ułoży i będę mieć transfer to tez sobie zafunduje taki relaks. Jak nie zadziala na zarodki to na pewno na moja psychikę. A niestety zestresowana jestem mega.

Genna, powiedz mi czy jak zmieniałaś klinikę to zabierałaś papiery z kliniki ze sobą? Chodzi mi o podpisany regulamin i umowę do programu. Bo ja mam teraz problem i przepychankę. Stara klinika nie chce wydać papierów bo twierdzi ze muszą być u nich, nowa żąda papierów ode mnie. Xero nie chcą zrobić. co teraz ja mam zrobić? Chyba zadzwonię jutro do ministerstwa i niech się może na piśmie wypowiedzą bo ja nie mam siły na bitwy o papiery.

Kotuska to fakt coś w ten deseń jest z nazwą Gamety jak napisałaś. Na recepcie też jest Gameta Centrum Zdrowia sp z o.o.
Kasik a mnie z kolei mąż ciągle studzi, mówi abym się nie nastawiała tak bardzo. Poprzednio miałam kumulusy coś klasy II B czy coś w tym stylu ale widać to nie wszystko. Ja też nie bardzo mogę wziąć L4 na tak długi okres, bo moja ‘szefowa’ akurat jest po operacji i właśnie rozpoczęła 3-tygodniowe L4. Ja dziś już nie wezmę DHEA bo boje się, że mi pęchole popękają bo mają już 24 mm
Karusia na wątek o Adopcji możesz już wejść i podczytać conieco. Zapraszam ;-):tak: Z Anuszką już tam się wiercimy:-p
Danii a tak ogólnie fajnie się czułaś na a-kuku? Jak się czuje takie igiełki? Szczypie?

Karusia28
9pv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1tpv1uc1N2hAAAADnRSTlMAAAYYGRuIiZCRtbbt7o Dz84AAAA3SURBVAjXYxCEAga8DAYgADOY5txUADM4tngngBk8DiwHoAxmCINjcVQBRPFcqGK4dmLsQmMAACL1D5vXPJOpAAAAAElFTkSuQmCC
niekoniecznie wszystko stracone! ja mialam bete 3,5 a dwa dni pozniej byla 12!!!!! wiec jest nadzieja kochana :*

reklama
Dziewczyny, wyciągnięte z forum novum, info dokładne jakie badania są refundowane: http://www.invitro.gov.pl/files/pro...dnienia_pozaustrojowego_na_lata_2013_2016.pdf
nie wiem w takim razie jak to jest, że kliniki wykonują morfologię dla anastezjologa w ramach programu :eek: Może oszczędzając na ilości wykonywanych badań E2 i PRG? :sorry: o ile tak można....

Edit: zapomniałam dodać: str 11 powyższego regulaminu

Ostatnia edycja:
Do góry