reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kasik36 identycznie zareagowałam przy drugim zastrzyku jak mąż mi robił, szum w uszach, ciemno przed oczami, poty mnie oblały i tak samo położyłam się szybko do łóżeczka i po chwili przeszło, w moim wypadku to było z przerażenia, potem już sie przyzwyczaiłam na tyle że jak mąż robił mi ostatni zastrzy to śmiałam się, że bedzie mi tego brakować :-D...

reklama
Dr oddzwonil do mnie ( wcześniej nie odbierał ) i powiedział ze o 19 mam przyjmować ,był bardzo miły co mnie ogromnie zaskoczyło i mam do Niego dzwonic w razie pytań mimo ze jest na urlopie ...

08.01.2014 pierwsza wizyta w Invimedzie w Gdyni
29.01.2014 kwalifikacja do refundacji pomyślna :)
7 .02.2014 rozpoczęcie stymulacji ..

Czesc laski :D

Całe szczęście nic nie muszę mieszać bo mi pani porozpuszczała od razu wszystkie zestawy i tylko nabieram do strzykaweczek.
wiesz co jak mi położna tłumaczyła jak to wszystko łączyć to się jej zapytałam czy moge rozrobić to już z rana i wziąć do pracy gotowe (12h pracuje) i powiedziała mi że NIE! poniewaz jak jest za długo połączone w strzykawce to może wejść w jakąś reakcję i już niemieć takiego działania. Dlatego wszystko robie na bieżąco w pracy

Nika 2000 jesli moge zapytać to w jakiej klinice jestes ???

08.01.2014 pierwsza wizyta w Invimedzie w Gdyni
29.01.2014 kwalifikacja do refundacji pomyślna :)
7 .02.2014 rozpoczęcie stymulacji ..

nika dawno się nie odzywałaś, tak cichaczem wszystko zrobiłaś :) 3mam kciuki za maleństwa

ANulla co to za minka ejj, progesteron duzy , betka ładna, teraz tylko żeby wzrastała, a co dostałaś na pękniecie pęcherzyków i kiedy? bo możliwe ze to jest w oranizmie, mam nadzieje ze to maleństwo, wiec czekamy na kolejną weyfikacje:)

na pęknięcie pęcherzyków dostałam choragon 27.01. a punkcję miałam 29.01. Następna weryfikacja w poniedziałek. Zobaczymy:)

Kasik chyba tak podświadomie przejęłaś się zastrzykiem i słabość Cię złapała ;-) Też jestem ciekawa jak to jest z tym menopurem. Ja nie dość że musiałam ciągle mieszać trzy opakowania z jednym z tym płynem, zmieniać strzykawki, to jeszcze to strzykawki miałam przedpotopowe! :-/ o etui już nie wspomnę!!!! ;-)

Anula wydaje mi się że ta beta może przepowiadać coś dobrego! :-) trzymam kciuki!

Karusia mam nadzieję że kropki będą dzielne i będą jak znalazł na następną ciążę :-)

A ja czekam na @ Chyba jest już za zakrętem i już zaczynam stresować się przed następnym podejściem :-(

AniaM z menopurem to chyba nie do końca miała rację twoja pielęgniarka. Przecież skoro mam dawkę 1200 w pudełku i to mieszam (nie da się podzielić przed zmieszaniem) to mam na 4 zastrzyki po 300 j. Może nie należy wstrzykiwać do strzykawki i przetrzymywać a w oryginalnej, szczelnej buteleczce można. Na opakowaniu jest napisane, że po zmieszaniu przechowywać w temperaturze poniżej 25 stopni więc się przechowuje. Nie robiliby takich dużych opakowań gdyby nie można było przechowywać zmieszanego. Ja dostałam na 7 dni 1200 + 600 + 4 x 75. W klinice pielęgniarka dała mi 4 x 75, żeby mi było łatwiej a resztę mi zmieszała, osobno 1200 i osobno 600. Tą mniejszą już wczoraj zużyłam a 1200 dzisiaj zaczęłam.

Smerfeta
ja też mam stracha niesamowitego. A dzisiaj pierwszy raz w życiu śniło mi się, że zrobiłam test ciążowy, niby sikaniec ale zamiast kresek pokazywał liczbę, taka nowoczesna technika ;-):-D Pamiętam, że liczba była dwucyfrowa ale za nic w świecie nie pamiętałam jaka, szukałam w śmietniku testu jak dzwoniłam do doktorka i nie mogłam znaleźć. Mam nadzieję, że sen będzie proroczy, chociaż doskonale wiem, że sny się interpretuje odwrotnie :zawstydzona/y:

Dziś od samego rana czekałam na telefon w sprawie moich pozostawionych w labo kropków :) Z trzech maluszków tylko jeden dotrwał :/ Będzie mrożony. Mam nadzieję że wszystko z nim pięknie i że będzie wspaniałym braciszkiem lub siostrzyczką dla kropka w moim brzuszku :)

Miłego dnia mamuśki :)

Karusia to super, że tym razem masz chociaż jedną śnieżynkę :-) Jakie to dziwne ale punkt widzenia naprawdę zależy od punktu siedzenia. Ja nawet o śnieżynkach nie marzę, jedynie o zarodku do transferu :zawstydzona/y:

reklama
AniaM z menopurem to chyba nie do końca miała rację twoja pielęgniarka. Przecież skoro mam dawkę 1200 w pudełku i to mieszam (nie da się podzielić przed zmieszaniem) to mam na 4 zastrzyki po 300 j. Może nie należy wstrzykiwać do strzykawki i przetrzymywać a w oryginalnej, szczelnej buteleczce można. Na opakowaniu jest napisane, że po zmieszaniu przechowywać w temperaturze poniżej 25 stopni więc się przechowuje. Nie robiliby takich dużych opakowań gdyby nie można było przechowywać zmieszanego. Ja dostałam na 7 dni 1200 + 600 + 4 x 75. W klinice pielęgniarka dała mi 4 x 75, żeby mi było łatwiej a resztę mi zmieszała, osobno 1200 i osobno 600. Tą mniejszą już wczoraj zużyłam a 1200 dzisiaj zaczęłam.

Smerfeta
ja też mam stracha niesamowitego. A dzisiaj pierwszy raz w życiu śniło mi się, że zrobiłam test ciążowy, niby sikaniec ale zamiast kresek pokazywał liczbę, taka nowoczesna technika ;-):-D Pamiętam, że liczba była dwucyfrowa ale za nic w świecie nie pamiętałam jaka, szukałam w śmietniku testu jak dzwoniłam do doktorka i nie mogłam znaleźć. Mam nadzieję, że sen będzie proroczy, chociaż doskonale wiem, że sny się interpretuje odwrotnie :zawstydzona/y:

Kasik - masz rację z menopurem. Mi od razu pielęgniarka zmieszała i musiałam przechowywać w tej małej buteleczce. i jak masz 1200j, to jak dawka po 300j, to 4 zastrzyki. Tak właśnie ja miałam:)

Do góry