reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
A mogę podpytać jakie to były te parametry? U nas identyczna sytuacja, a jesteśmy właśnie w trakcie stymulacji i obawiam się, że możemy nie mieć żadnego zarodka po punkcji.
Bardzo mała koncentracja, mniej niż 0,1 mln w ml i to co jest ma nieprawidłowa budowę. Ostatnio po 2 miesiącach zastrzyków podskoczyło na 0,3 mln i pierwszy raz zbadali morfologię. Za niecały miesiąc znów będziemy sprawdzać jak to wygląda. Androlog i terapia oczywiście poza kliniką. Odnoszę wrażenie że w programie zapomnieli o mężczyznach.

Bardzo mała koncentracja, mniej niż 0,1 mln w ml i to co jest ma nieprawidłowa budowę. Ostatnio po 2 miesiącach zastrzyków podskoczyło na 0,3 mln i pierwszy raz zbadali morfologię. Za niecały miesiąc znów będziemy sprawdzać jak to wygląda. Androlog i terapia oczywiście poza kliniką. Odnoszę wrażenie że w programie zapomnieli o mężczyznach.
Rozumiem, u nas ilość jest w miarę, ale za to aktualnie 0% w morfologii i słaby ruch. Morfologia waha się od 0-2% na przestrzeni 2 lat. Nie wiem czy ruch ma znaczenie przy in vitro, chyba już niewielkie. I beznadziejne HBA. Mąż ma cukrzycę typu 2 i to jest jakaś abstrakcja dla lekarzy, tak jakby nigdy nie było w ich karierze takiego przypadku. A to ona w zasadzie w 100% odpowiada za słabe parametry nasienia.

Stąd moje obawy, bo trochę czujemy się jak króliki doświadczalne, "a zobaczymy jak bedzie przy pierwszej procedurze". I tak już nie mamy wyjscia, ale czułabym się pewniej, gdyby lekarze mieli wiekszą wiedzę na ten temat. No nic, mimo wszystko nie chcę nastawiać się negatywnie.

Niestety niska. Ja ostatnio mialam jakies 60 w 9dpt i niestety zakonczylo sie biochemem. Mam nadzieję, ze u Ciebie bedzie inaczej i beta sie dopiero powoli rozkreca.
Maly update z mojej strony. Po 2 biochemach calkiem dobrych blastek, zrobililsmy z lekarzem biopsje endometrium, CD 138 oraz komorki NK. Badania platne, poza programem. Ponoc czesto po przebytej ciąży i porodzie moze sie okazać ze ma sie zapalenie endometrium, takze aktualnie czekam na wyniki. W zaleznosci od wynikow bedziemy dzialac w kolejnym cyklu (albo przeleczenie Endo, albo transfer ostatniej blastki).
Ja też będę miała biopsję razem z histero. I wczoraj widziałam takie info, że jeżeli klinika chce zrobić to u siebie, to powinno być to nieodpłatne. Ale mi też powiedzieli, że będę miała to poza programem.

Załączniki

• Screenshot_2025-02-08-12-02-52-52_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    Screenshot_2025-02-08-12-02-52-52_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    307,3 KB · Wyświetleń: 38
Rozumiem, u nas ilość jest w miarę, ale za to aktualnie 0% w morfologii i słaby ruch. Morfologia waha się od 0-2% na przestrzeni 2 lat. Nie wiem czy ruch ma znaczenie przy in vitro, chyba już niewielkie. I beznadziejne HBA. Mąż ma cukrzycę typu 2 i to jest jakaś abstrakcja dla lekarzy, tak jakby nigdy nie było w ich karierze takiego przypadku. A to ona w zasadzie w 100% odpowiada za słabe parametry nasienia.

Stąd moje obawy, bo trochę czujemy się jak króliki doświadczalne, "a zobaczymy jak bedzie przy pierwszej procedurze". I tak już nie mamy wyjscia, ale czułabym się pewniej, gdyby lekarze mieli wiekszą wiedzę na ten temat. No nic, mimo wszystko nie chcę nastawiać się negatywnie.
Ja też staram się być dobrej myśli ale czasami jest ciężko. Jeszcze ostatnio wyszły u męża nieprawidłowości w kariotypie więc też lekka załamka tym bardziej że po badaniach w innym laboratorium był OK.

Ja też jestem przeziębiona i akurat wyszło to w trakcie stymulacji, na szczęście bez temperatury, jedynie co biorę to leki na gardlo i piję niezliczone ilości herbat z miodem i cytryną. Mam małe obawy, że może mieć to wpływ na jakość komórek. Wiecznie pod górkę:(
Też przeziębiłam się w trakcie stymulacji, miałam kaszel, straciłam głos, trochę ból gardła i prawie nie mówiłam. Nie brałam żadnych przeciwzapalnych leków (typu paracetamol) tylko syropki na kaszel dla dzieci bo nie miałam temp. Herbata z miodem cytryna pomaranczą i goździkami. Na noc ząbek czosnku i gorące mleko z miodem. I to w samym środku stymulacji. Na 8 pobranych komórek 6 było zapłodnionych, mamy 2 blastki (mam prawie 41Lat i endo) więc chyba niezły wynik.
Właśnie zmierzyłam ponownie i rośnie mi mam 37,8 😭 wzięłam już paracetamol
Jeśli to początek to raczej skłaniałbym się aby przerwać. Bo z temperaturą może być ciężko. A dużo się mówi teraz że długo nie idzie tej gorączki zbić. Szkoda żebyś się faszerowała na darmo.

Też przeziębiłam się w trakcie stymulacji, miałam kaszel, straciłam głos, trochę ból gardła i prawie nie mówiłam. Nie brałam żadnych przeciwzapalnych leków (typu paracetamol) tylko syropki na kaszel dla dzieci bo nie miałam temp. Herbata z miodem cytryna pomaranczą i goździkami. Na noc ząbek czosnku i gorące mleko z miodem. I to w samym środku stymulacji. Na 8 pobranych komórek 6 było zapłodnionych, mamy 2 blastki (mam prawie 41Lat i endo) więc chyba niezły wynik.

Jeśli to początek to raczej skłaniałbym się aby przerwać. Bo z temperaturą może być ciężko. A dużo się mówi teraz że długo nie idzie tej gorączki zbić. Szkoda żebyś się faszerowała na darmo.
Właśnie dziś jest 5 dzień właściwej stymulacji, więc pewnie +/- połowa czasu do punkcji. Napisałam do lekarza ale cisza, a temp cały czas rośnie mimo appapu 😥 już mam 38,9.

Właśnie dziś jest 5 dzień właściwej stymulacji, więc pewnie +/- połowa czasu do punkcji. Napisałam do lekarza ale cisza, a temp cały czas rośnie mimo appapu 😥 już mam 38,9.
Grypa teraz niestety szaleje... Przy takiej temperaturze po paracetamolu raczej właśnie grypę typu A bym obstawiała. Ech, zawsze kłody pod nogi...

Mój syn na szczęście już po punkcji przyniósł grypę typu A z przedszkola, a przedwczoraj typu B. Obie w ciągu niespełna dwóch miesięcy. Ja dzisiaj 6dpt i też jestem chora. 🫣

reklama
Grypa teraz niestety szaleje... Przy takiej temperaturze po paracetamolu raczej właśnie grypę typu A bym obstawiała. Ech, zawsze kłody pod nogi...

Mój syn na szczęście już po punkcji przyniósł grypę typu A z przedszkola, a przedwczoraj typu B. Obie w ciągu niespełna dwóch miesięcy. Ja dzisiaj 6dpt i też jestem chora. 🫣
Zdrowiej 😉
Kiedy testujesz?

Do góry