Zielonooka_92
Aktywna w BB
Nie wieJeszcze nie wie?
![Smiling face :relaxed: ☺️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/263a.png)
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f602.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie wieJeszcze nie wie?
Bardzo mała koncentracja, mniej niż 0,1 mln w ml i to co jest ma nieprawidłowa budowę. Ostatnio po 2 miesiącach zastrzyków podskoczyło na 0,3 mln i pierwszy raz zbadali morfologię. Za niecały miesiąc znów będziemy sprawdzać jak to wygląda. Androlog i terapia oczywiście poza kliniką. Odnoszę wrażenie że w programie zapomnieli o mężczyznach.A mogę podpytać jakie to były te parametry? U nas identyczna sytuacja, a jesteśmy właśnie w trakcie stymulacji i obawiam się, że możemy nie mieć żadnego zarodka po punkcji.
Rozumiem, u nas ilość jest w miarę, ale za to aktualnie 0% w morfologii i słaby ruch. Morfologia waha się od 0-2% na przestrzeni 2 lat. Nie wiem czy ruch ma znaczenie przy in vitro, chyba już niewielkie. I beznadziejne HBA. Mąż ma cukrzycę typu 2 i to jest jakaś abstrakcja dla lekarzy, tak jakby nigdy nie było w ich karierze takiego przypadku. A to ona w zasadzie w 100% odpowiada za słabe parametry nasienia.Bardzo mała koncentracja, mniej niż 0,1 mln w ml i to co jest ma nieprawidłowa budowę. Ostatnio po 2 miesiącach zastrzyków podskoczyło na 0,3 mln i pierwszy raz zbadali morfologię. Za niecały miesiąc znów będziemy sprawdzać jak to wygląda. Androlog i terapia oczywiście poza kliniką. Odnoszę wrażenie że w programie zapomnieli o mężczyznach.
Ja też będę miała biopsję razem z histero. I wczoraj widziałam takie info, że jeżeli klinika chce zrobić to u siebie, to powinno być to nieodpłatne. Ale mi też powiedzieli, że będę miała to poza programem.Niestety niska. Ja ostatnio mialam jakies 60 w 9dpt i niestety zakonczylo sie biochemem. Mam nadzieję, ze u Ciebie bedzie inaczej i beta sie dopiero powoli rozkreca.
Maly update z mojej strony. Po 2 biochemach calkiem dobrych blastek, zrobililsmy z lekarzem biopsje endometrium, CD 138 oraz komorki NK. Badania platne, poza programem. Ponoc czesto po przebytej ciąży i porodzie moze sie okazać ze ma sie zapalenie endometrium, takze aktualnie czekam na wyniki. W zaleznosci od wynikow bedziemy dzialac w kolejnym cyklu (albo przeleczenie Endo, albo transfer ostatniej blastki).
Nie, nie miałamA miałaś zastrzyk ovi? Bo to jego pokazało na testcie w 6dpt. Daj znać jutro co beta pokaże.
Ja też staram się być dobrej myśli ale czasami jest ciężko. Jeszcze ostatnio wyszły u męża nieprawidłowości w kariotypie więc też lekka załamka tym bardziej że po badaniach w innym laboratorium był OK.Rozumiem, u nas ilość jest w miarę, ale za to aktualnie 0% w morfologii i słaby ruch. Morfologia waha się od 0-2% na przestrzeni 2 lat. Nie wiem czy ruch ma znaczenie przy in vitro, chyba już niewielkie. I beznadziejne HBA. Mąż ma cukrzycę typu 2 i to jest jakaś abstrakcja dla lekarzy, tak jakby nigdy nie było w ich karierze takiego przypadku. A to ona w zasadzie w 100% odpowiada za słabe parametry nasienia.
Stąd moje obawy, bo trochę czujemy się jak króliki doświadczalne, "a zobaczymy jak bedzie przy pierwszej procedurze". I tak już nie mamy wyjscia, ale czułabym się pewniej, gdyby lekarze mieli wiekszą wiedzę na ten temat. No nic, mimo wszystko nie chcę nastawiać się negatywnie.
Też przeziębiłam się w trakcie stymulacji, miałam kaszel, straciłam głos, trochę ból gardła i prawie nie mówiłam. Nie brałam żadnych przeciwzapalnych leków (typu paracetamol) tylko syropki na kaszel dla dzieci bo nie miałam temp. Herbata z miodem cytryna pomaranczą i goździkami. Na noc ząbek czosnku i gorące mleko z miodem. I to w samym środku stymulacji. Na 8 pobranych komórek 6 było zapłodnionych, mamy 2 blastki (mam prawie 41Lat i endo) więc chyba niezły wynik.Ja też jestem przeziębiona i akurat wyszło to w trakcie stymulacji, na szczęście bez temperatury, jedynie co biorę to leki na gardlo i piję niezliczone ilości herbat z miodem i cytryną. Mam małe obawy, że może mieć to wpływ na jakość komórek. Wiecznie pod górkę![]()
Jeśli to początek to raczej skłaniałbym się aby przerwać. Bo z temperaturą może być ciężko. A dużo się mówi teraz że długo nie idzie tej gorączki zbić. Szkoda żebyś się faszerowała na darmo.Właśnie zmierzyłam ponownie i rośnie mi mam 37,8wzięłam już paracetamol
Właśnie dziś jest 5 dzień właściwej stymulacji, więc pewnie +/- połowa czasu do punkcji. Napisałam do lekarza ale cisza, a temp cały czas rośnie mimo appapuTeż przeziębiłam się w trakcie stymulacji, miałam kaszel, straciłam głos, trochę ból gardła i prawie nie mówiłam. Nie brałam żadnych przeciwzapalnych leków (typu paracetamol) tylko syropki na kaszel dla dzieci bo nie miałam temp. Herbata z miodem cytryna pomaranczą i goździkami. Na noc ząbek czosnku i gorące mleko z miodem. I to w samym środku stymulacji. Na 8 pobranych komórek 6 było zapłodnionych, mamy 2 blastki (mam prawie 41Lat i endo) więc chyba niezły wynik.
Jeśli to początek to raczej skłaniałbym się aby przerwać. Bo z temperaturą może być ciężko. A dużo się mówi teraz że długo nie idzie tej gorączki zbić. Szkoda żebyś się faszerowała na darmo.
Grypa teraz niestety szaleje... Przy takiej temperaturze po paracetamolu raczej właśnie grypę typu A bym obstawiała. Ech, zawsze kłody pod nogi...Właśnie dziś jest 5 dzień właściwej stymulacji, więc pewnie +/- połowa czasu do punkcji. Napisałam do lekarza ale cisza, a temp cały czas rośnie mimo appapujuż mam 38,9.
ZdrowiejGrypa teraz niestety szaleje... Przy takiej temperaturze po paracetamolu raczej właśnie grypę typu A bym obstawiała. Ech, zawsze kłody pod nogi...
Mój syn na szczęście już po punkcji przyniósł grypę typu A z przedszkola, a przedwczoraj typu B. Obie w ciągu niespełna dwóch miesięcy. Ja dzisiaj 6dpt i też jestem chora.![]()