reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Karusia to super, że tym razem masz chociaż jedną śnieżynkę :-) Jakie to dziwne ale punkt widzenia naprawdę zależy od punktu siedzenia. Ja nawet o śnieżynkach nie marzę, jedynie o zarodku do transferu :zawstydzona/y:

Kasik my poprzednio niestety też nie mieliśmy żadnych śnieżynek. Był tylko jeden którego dostałam do brzuszka. Teraz, kiedy zmieniono mi leki i protokół- wogole wszystko widać już jakiś progres i bardzo się z tego cieszymy:)
Mam nadzieję że ten kropek we mnie jest z tych silniejszych :) Bo imiona mamy już dawno wybrane - tylko nie ma komu ich nadawać ;)
U Was też się uda tym razem. Powiedz mi proszę bo nie pamiętam , jakim protokołem idziecie teraz i co bierzesz?

reklama
Karusia idę tak jak ostatnio krótkim ale zmodyfikowanym lekko. Od 18 dc poprzedzającego brałam estrofem, później 3 dni przed rozpoczęciem stymulacji odstawienie estrofemu i Menopur 300 j 7 dni, Gonapeptyl 6 dni. Doktorek widzi nadzieję w DHEA, który biorę już 3 miesiące, może pomoże na moje komóreczki. Ostatnio z 6 pęcherzyków były tylko 3 dojrzałe komórki (1 pusty, 2 niedojrzałe) ale żadna się nie zapłodniła :-( A Ty jakie leki bierzesz? Jakie masz AMH?

Anulla a Ty brałaś może estrofem przed stymulacją? Twój przypadek daje mi nadzieję bo masz AMH prawie takie jak ja i miałaś takie same dawki leków :-)

ja 21dnia brałam gonapeptyl, potem dołączył Menopur w dawce początkowo 225 potem 300. Nic poza tym prócz kwasu foliowego.

Miałam niby 9 pęcherzyków, pobrali 7 z tego 5 było ok. 4 się zapłodniły.

Będzie dobrze :) Tym razem na pewno

Ja po pierwszym zastrzyku,nie wiem czemu sie tak stresowalam ;) zrobiłam mały błąd bo nie zauważyłam ze do zera nie doszło i wyciągnęłam ,ale zaraz dostrzyknelam resztę ,mam nadzieje ze nie napsocilam :/

Witam dziewczynki,
Wraca na forum po prawie trzech latach przerwy, no cóż zakwalifikowałam się do programu, mam 8 dzień stymulacji w Inviccie w Gdańsku i mam nadzieję, że mogę się tu do was przytulić :-)
Gratuluję tym, którym betka już rośnie i mocno trzymam kciuki za te które na to czekają :-)

danii witamy ;-), to już prawie kończysz stymulację, zaraz pewno punkcja, tu na forum zawsze raźniej przeżywać te nasze starania ;-).
ilka_a bardzo dobrze,że dostrzyknęłaś resztę zastrzyku.

Ja jutro mam 10 dpt i idę na ponowną betkę, ale nie łudzę się za bardzo bo robiłam w 7dpt i wyszło 0,100 :-(, tylko nie wiem czemu ciągle boli mnie brzuch jak na @, mam też plamienia. Pewno miesiączka zbliża się wielkimi krokami, ehhh przykre to jest.... Dam znać jutro co mi wyszło, trzymajcie kciuki proszę.

Montana oczywiście ze 3mam kciukaski, pamietam o tobie i mam nadzieje ze bedzie dobrze bo nie zamierzam zmieniać tobie tego przypadkowego oznaczenia w tabelce :)
A ja mam juz antyki od mojego stacjonarnego doktorka i jak malpiszon przyjdzie czyli zapewne za 2,5 tygodnia zacznę je brać i mam nadzieje ze cos sie ruszy jak w marcu będę na wizycie :)
witaj Danii w kupie raźniej :)

Witaj Danii :-) Ja też w Invikcie Gdańskiej, z tym, że ja mam dzisiaj 5 dzień stymulacji :-) Kiedy masz punkcję? U kogo się leczysz? Opowiedz nam swoją historię, ile masz lat, jakie masz AMH, jaki macie problem? Widzę, że to Twoje 3 podejście więc trzymam kciuki, żeby przysłowiowe do 3 razy sztuka się u Ciebie sprawdziło :tak:

Montana kciukasy za jutrzejszą betkę:tak:

Genna fajnie, że jesteś krok do przodu :-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny:-) widziałam dzis po raz pierwszy naszą kropeczke:-) ma 4,3mm, cudowne uczucie, jakoś nie mogę w to jeszcze uwierzyć;-) teraz modlę się o serduszko!
Za Was również trzymam kciuki i będę się modlić:-)!

reklama
Do góry