reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Karusia, gratuluję powrotu:)) Ja mam wizytę w poniedziałek i wtedy robię badania i mam nadzieję, że będzie ok i zaczniemy stymulację. Sprawdziłam już wyniki męża i są ok. Nie ma żadnych wirusów i badanie plemników jest ok. Na szczęście, wystarczy, że ze mną jest problem:)

reklama
Taka podjarana jestem że szok:) Mam nadzieję że tym razem wszystko pójdzie ok, a w ostatecznej ostateczności że jakies mrozaczki nam pozostaną :)

Pytanie mam do dziewczyn idących długim protokołem : Ile czasu prałyście Gonapeptyl i czy zastrzyki Was też bolały?, jak długo po Gonapetylu trwała stymulacja i czym oraz w jakich dawkach?
Wczesniej brałam przez ok 11 dni Gonal 250. Teraz ponoć "grozi" mi Menopur .

Jak szłam długim protokołem to gonapeptyl ok 2 tyg brałam a pod koniec jakoś 7 dni menopur lub gonal. Ogólnie tak 1,5 miesiaca się zeszło od antyków do transferu. Teraz idr krótkim i będzie szybciej.

anka6666, Witaj i powodzenia :)
Karusia28, też szłam długim protokołem, 7 pierwszych zastrzyków gonapeptylu brałam co drugi dzień, a następnie 9 zastrzyków gonapeptylu codziennie rano i równolegle menoupur co wieczór (pierwsze 3 dni po 3 ampułki, później po dwie. 2 dni przed punkcją ovitrelle. Całość trwała jakieś 23 dni szprycowania się + antykoncepcyjne odpowiednio wcześniej.

Ostatnia edycja:
a to ja myślałam że przy długim protokole dr zapisuje tabl. anty i od nowego cyklu jest stymulacja.
A u Was widze coś innego O_O ...To wychodzi drożej, nie???

jak na razie na gonapeptyl wydałam 768zł w zależności ile czasu i w jakich dawka będę brała menopur... dziewczyny na korytarzu mówiły ze kuracja 7dniowa przy dawce 150 wyniosła 2220zł
Poprzednio przy którtkim protokole wyszło ok 4 tyś.
Brałam Gonal 250

Za 16 zastrzyków gonapeptylu, 21 ampułek menopuru, 1 ovitrelle, 4 opak. luteiny, 3 opak. duphastonu, 1 opak. piroxicamu, 1 opak. sumamedu, 1 opak. relanium + tabl. antykoncepc, igły strzykawki - ok. 2600 zł (długi protokół)

Za 16 zastrzyków gonapeptylu, 21 ampułek menopuru, 1 ovitrelle, 4 opak. luteiny, 3 opak. duphastonu, 1 opak. piroxicamu, 1 opak. sumamedu, 1 opak. relanium + tabl. antykoncepc, igły strzykawki - ok. 2600 zł (długi protokół)

To mało :) Ja za 18 zastrzyków gonapeptylu wydałam już 768 zł.Menopur ponic za 7 zastrzyków przy dawce 150 2220 .... wiec już jest więcej. Gdzie kupujesz leki?

Ja mam pytanie do dziewczyn z Invicty - gdzie kupowałyście leki? Podobno w klinice też mają, ale nie wiem czy nie jest drożej. Zastanawiam się, czy gdzieś w pobliżu apteki nie ma, bo nie chcę kupować w swoim mieście, bo może być problem.

reklama
Tak Was ciągle podczytuję i zazdroszczę bo co niektóre dziewczyny podchodzą już do drugiej próby. Ja niestety już 4 miesiąc leci jak czekam na pierwsze podejście:-( i powoli tracę cierpliwość.

Trzymam za Was mocno kciukasy kobietki:))) każda Wasza wygrana daje mi większą nadzieję że i mi się kiedyś uda;)

Do góry