reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Anulla ja jestem w Invikcie i wygląda u mnie to tak: od 18 dc poprzedzającego estrofem 2 x 1 doustnie, między 3 a 10 dc wizyta z badaniami estradiolu i progesteronu, 3 dni przed wizytą odstawić estrofem. Jeżeli w dniu wizyty wyniki i usg są ok to stymulacja, po 7 dniach wizyta z badaniami estradiolu i progesteronu i albo dalej stymulacja albo termin punkcji.

Kasik, ja też jestem na estrofemie, ale 2x1 dopochwowo (nie wiem w sumie dlaczego). 3 dni przed wizytą odstawiam, wizytę mam w poniedziałek i rano zrobić wszystkie wyniki. Na wizycie pewnie usg i powiedzieli mi, że już w poniedziałek zaczynam stymulację. No ale jak pojadę to się dowiem co i jak, bo poprzednia wizyta to mnie zszokowała, że tak szybko i nie dopytałam się co i jak. Ale mi powiedzieli, że po 20 stycznia mam mieć punkcję. No ale pewnie tak jak mówisz - zależy od wyników.

witam
strasznie nie lubię czekania a tu dzisiaj dzień przybijający...najpierw godzina opóźnienia przy wizycie (ogólnie wszystko rozumiem że tak wypada jak są punkcje, tylko to siedzenie...) i jeszcze niestety informacja że mój criotransfer dopiero w marcu...
a ja już chcę...

Lilia a dlaczego u Ciebie moze byc zastosowane tylko IMSI? pytam bo u mojego meza nasienie jest kiepskiej jakosci tzn. morfologia 0% zas ruchliwosc w miare OK i lekarz powiedzial ze ICSI u nas wystarczy ze napewno znajda jakiegos dobrego zolnierzyka ;). Tylko ze w klinice w ktorej jestesmy nie ma IMSI ;p. Wiec zastanawiam sie czy te ICSI starczy bo nie maja IMSI czy naprawde tak jest...

Ostatnia edycja:
montana - dr nam tłumaczył, że plemniki mojego męża są oblepione jakimiś przeciwciałami i przed wprowadzeniem do komórki trzeba je oczyścić z tych przeciwciał i dlatego mamy IMSI. Z tego co kojarzę w ICSI nic nie robią z plemnikiem tylko go wprowadzają. Jak zaczynaliśmy przygodę z in vitro, a było to 2 lata temu to dr powiedział, że jak byśmy przyszli do niego trochę wcześniej to nic by nam nie mógł zaproponować :-( Więc tak jak widzisz to taki trochę trudny przypadek jesteśmy.

Hej dziewczyny. Jestem nowicjuszką w sprawie in vitro, ale głowa puchnie od myślenia nad tym. Jestem zakwalifikowana do in vitro biore zastrzyki gonapeptyl i od dziś dochodzi jeszcze gonal .Brzuch mi wydęło ,jestem szczupła ale śiniaków na razie niemam .Ciekawe jak dalej dalej pójdzie , za tydzień ide na usg.;-)

A ja chyba w piątek zakoncze stymulację i dowiem się kiedy pobranie? Dziewczynki z gamety Gdynia, do której godz jest czynne ich laboratorium? ;)

reklama
Witajcie ponownie :)
Po wielkich przebojach z mym szanownym cyklem, wczoraj wzięłam pierwszy zastrzyk Gonapeptylu :-):-):-):-):-):-):-)
Bałam się , że wszystko się przesunie o kolejny cykl gdyż istniało podejrzenie, że torbieli się nabawiłam. Po mimo antyków które brałam cykl był bardzo dziwny , ale po ostatecznej konsultacji wczoraj przyjęłam pierwszy zastrzyk ( troszkę bolało :/)
20.01.2014 przyjmę 14 zastrzyk i na hormony oraz usg.... potem albo już stymulacja lub dołożymy jeszcze ciut ciut gonapeptylu :)
Wracam do gry :)

JUPI JUPI !!!!

Do góry