reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

To mało :) Ja za 18 zastrzyków gonapeptylu wydałam już 768 zł.Menopur ponic za 7 zastrzyków przy dawce 150 2220 .... wiec już jest więcej. Gdzie kupujesz leki?

Karusia, wszystkie leki wykupowałam w zarekomendowanej przed mojego lekarza pobliskiej aptece Dom Leków w Gdyni na Świętojańskiej. W innych aptekach (a sprawdzałam kilka) tych leków po prostu nie ma.

Gonapeptyl - 38 zł (x16=608 zł). Menopur - 80 zł (x21=1680 zł). I wszelakie inne :) :Sumamed (2 tabl.przed punkcją, antybiotyk) - 24,96 zł. Piroxicam (przed transferem, do dziś nie wiem na co?) - 14,95 zł. Luteina dopoch. - 28,83 (x4=115,32 zł). Duphaston - 35,90 (x3=107,70 zł). Ovitrelle - 70 zł. Relanium - 11,90, Strzykawki + igły - 2,65 zł :-D No i tabletki antykoncepcyjne na początku - Marvelon - przy czym nie pamiętam ceny, coś ok. 30 zł?

Całość - niespełna 2700 zł

Oczywiście wciąż zażywam dostinex (a propos, bo nie zapytałam lekarza, wciąż powinnam i mogę??) po pół tabl. tygodniowo. Zanalazłam aptekę w Batorym (Gdynia), gdzie sprzedali mi 8 tabletek za "zaledwie" 214,5 zł!!

Ostatnia edycja:
reklama
Józwa też biorę dostinex, ostatnio u mnie kupiłam go za 119 zł!! za 8 tabletek. Biorę go już 3 rok i na początku płaciłam ponad 300 zł. Sama się zdziwiłam że tak tanio:)

Józwa też biorę dostinex, ostatnio u mnie kupiłam go za 119 zł!! za 8 tabletek. Biorę go już 3 rok i na początku płaciłam ponad 300 zł. Sama się zdziwiłam że tak tanio:)

Wydaje mi się, że to zależy od tego, czy sprzedają import równoległy, czy nie. Skład ten sam, lek ten sam, tylko pakowane inaczej i w innym kraju, cena dużo niższa. A nie wiesz, czy mogę brać po transferze?

Teraz dopiero do mnie dotarło, że 119!!!??? Gdzie to, jak to? :) Też tak chcę :)

Ostatnia edycja:
Anulla ja kupuję leki w Invikcie tzn. Menopur, Gonapeptyl, Diphereline itp. bo zwykłe tabletki to w Domu Leków w Elblągu. Invicta ma przystępne ceny, porównywałam z dziewczynami to podobnie jak w tanich aptekach. Mieszkam w małym miasteczku i tutaj trzeba by było zamawiam i czekać na leki. Dla porównania kiedyś sprowadzili mi Ovitrelle w aptece w moim miasteczku i zapłaciłam 177 zł. a w Invikcie 65 zł. Za Menopur 1200 jednostek zapłaciłam 1520 zł. , Menopur 600j 760 zł. i Menopur 75j 100 zł., Gonapeptyl 7 x 40 zł.

Ostatnia edycja:
Józwa Ja pape roździawiałam w aptece i zamarłam, prosołam aby jeszcze raz powiedziała ile kosztuje:)) kupuję w aptece "Kwiaty Polskie" to jest chyba sieciówka, ale nie wiem czy w każdej jest taka sama cena. Co do transferu i brania dostinexu to nie mam pojęcia, jeszcze tak daleko nie dotarłam:)

Józwa Ja pape roździawiałam w aptece i zamarłam, prosołam aby jeszcze raz powiedziała ile kosztuje:)) kupuję w aptece "Kwiaty Polskie" to jest chyba sieciówka, ale nie wiem czy w każdej jest taka sama cena. Co do transferu i brania dostinexu to nie mam pojęcia, jeszcze tak daleko nie dotarłam:)

enni, od razu sprawdziłam, w Trójmieście i okolicy nie ma tej sieci, a ich apteka internetowa ma mocno okrojony asortyment. Szczęściara :)

a u mnie wszystko szlag trafił:crazy: bo dostałam @ a jutro miałam być na wizycie przed @
napisałam do dr smsa zobaczymy czy już jest wszystko stracone w tym cyklu
a wy od jakiego dc byłyście stymulowane lub zaczynałyście długi protokół???

Dziewczyny, dziś rano zrobiłam pierwsze badanie PRG po transferze, który odbył się 06.01. Jak odczytać te wyniki i co znaczą? PRG 213,2 nmol/l
PRG 66,94 ng/ml

W której dobie po transferze zagnieżdża się zarodek? Czy ja wytrzymam do 16.01, by zrobić betę?? Piersi mnie bolą, tak normalnie, jak co miesiąc. Wciąż towarzyszą mi zaparcia.

a u mnie wszystko szlag trafił:crazy: bo dostałam @ a jutro miałam być na wizycie przed @
napisałam do dr smsa zobaczymy czy już jest wszystko stracone w tym cyklu
a wy od jakiego dc byłyście stymulowane lub zaczynałyście długi protokół???

AniaM81, miałam długi protokół; od 1.d.c. brałam antykoncepcyjne (25.11), a pierwszy zastrzyk gonapeptylu wzięłam 10.12.

reklama
Do góry