reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
AniaM spokojnie tab anty można tez 2 i 3 dc rozpocząć, nie przejmuj się :) ja zaczynałam ostatnio od 2 czy od 3 dc bo doktor kazał jeszcze swieze fsh zrobić a nie robi się go jak jest się na antykach.

Józwa na 1 stronie masz wszystkie info co kiedy i gdzie z tym zarodkiem :) a co do wyników to jak dla mnie masz wysoki progesteron :) jest dobrze

edit:
józwa tylko jeżeli ty mialas 3 dniowe maluchy to bada się później progesteron, 3-6-9 dpt to zalecane badanie dla blastocyst

Ostatnia edycja:
Kasik, dziękuję za odpowiedź:) W takim razie nie będę latać po aptekach. Nie dziwię się, że masz problem w małym miasteczku, jak ja w Olsztynie mam problem z niektórymi lekami. Co prawda Olsztyn aż tak duży nie jest, no ale aptek ma sporo, a ja miałam problem z zastrzykami po operacji przeciwzakrzepowymi i teraz z lekiem metypryd, bo nigdzie nie mieli. Dopiero chyba w 5 aptece znalazłam. Także nie będę zawracać sobie głowy i kupię w Invikcie.

Józwa - dasz radę, zajmij się czytaniem książek, oglądaniem tv, spacerami itp:) A tak poważnie, to łatwo się mówi, pewnie ja na Twoim miejscu też nie będę mogła się doczekać. :tak: Powinnyśmy na ten czas zasypiać w sen zimowy i obudzić się dopiero na robienie HCG. A tak to tylko się denerwujemy.

Hejka
Józwa masz piękny wynik progesteronu :tak: Mi dr W powiedział że Dostinex będę miała łykać do czasu transferu

Dla mnie długi protokół okazał się bardziej kosztowny, bo długo brałam gonapeptyl. Mój koszt wyniósł 3700 zł
Dziś próbowałam dodzwonić się do dr W. Pani na recepcji powiedziała, że dr jest na urlopie. Nie mam zielonego pojęcia kiedy zacznę... Więc Enni czekam w kolejce razem z Tobą :sorry:
Dziś też na stronce invicty pojawiły się moje wyniki kariotypu i wynik jest prawidłowy :happy: Jutro pójdę odebrać wyniki męża... i chyba pójdę zrobić badania na komórki nk

Miłego wieczoru dziewczyny :happy:

reklama
Jóźwa, Genna, ja miałam podany 3 dniowe zarodki i miałam weryfikacje progesteronu w 3 dobie. Oni z automatu tak robią bez względu na to jakie zarodki podane.
Jóżwa masz bardzo obiecujący progesteron, ja miałam w 3 dobie 77 ng i była wtedy ciąża... co prawda biochemiczna.. ale była..... ;-) Życzę Ci aby u Ciebie była taka prawdziwa;-)

Do góry