reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Ema a miałaś jakieś przeciwskazania co do znieczulenia ogólnego? Pamiętam, że w papierach anestezjologa była opcja znieczulenia miejscowego ale pytała się mnie czy chcę widzieć co się dzieje i być przytomną, powiedziałam, że nie i mnie nie namawiała. Ja tylko pamiętam, że pytali dwa razy o nazwisko bo niby za cicho powiedziałam i pani z okienka mogła nie usłyszeć a później pani powiedziała, że mam ładne paznokcie i ......... odleciałam, ocknęłam się dopiero na łóżku na sali pozabiegowej. Musieli mnie przywieźć na wózku tak jak dziewczynę obok ale tego w ogóle nie pamiętam. Jestem ciekawa czy coś głupiego mówiłam ;-):-D

reklama
nie miałam przeciwwskazań, i dostałam znieczulenie ogólne - anestezjolog uprzedzał tylko już na wstępnej wizycie, że on podaje jak najniższe dawki i sądzę że z tego to wynikało... dziwne wrażenie ogólnie... ale najważniejsze że nic nie czułam:) chociaż liczyłam na to że odlecę...

Józwa to teraz czekamy zeby ladnie sie zaplodnily i zaczely dzielic... czyli chcesz czekac do blastocysty? to byloby 5 dzien? hmm nie rozumiem jak macie mozliwosc zaplodnienia 2 komorek? jestes z rzadowki? zapladniaja 6 i moga podac tobie 2 zarodki... a reszta dzieli sie dalej i jest zamrazana...

Kotuska83 ciekawy artylul ciekawa jestem czy w mojej klinice tez tak robia wolno....

Ja tez mialam podane 2 zarodki, lekarka sie zgodzila...

Ostatnia edycja:
Olusia kariotypy badano mnie i mojemu staremu, w zwiazku z tym ze ma on słabą jakoś nasienia miał tez zbadane CFTR i ZTF, a szczerze mówiąc co i jak z tymi badaniami to nie mam pojęcia, bada sie material genetyczny, na szczescie u nas nic nie wyszło i niech tak zostanie :) dziekuje Kasik za odpowiedz dla olusi:)

my jesteś u rodzinki mojego M na wsi i zostałam wyrobione w nianie :) i zostałam juz wykorzystana do podtarcia tyłka po kupie :) więc moge mieć dzieci, test przeszłam :) stwierdziłem ze chce dziewczynkę bo chłopcy to tylko samochody , to chyba nie moja bajka :) hahahahaha

kotuska pytanie do ciebie, widze ze zaczynasz w marcu, masz sama sie zjawić , czy zadzwonią do ciebie jak juz bedzie pora?

józwa teraz kciuki za seksik na szkielku :)

Ostatnia edycja:
Dzięki Kotuska za ciekawy artykuł :-)

Genna czasem wstawiają Ci się fajne słówka, zapewne po autokorekcie. 'podpisanie tyłka po kupie' to hit sezonu! :-D ale się uśmiałam :-D :-D :-D

Ja podczas punkcji też szybko odleciałam, zdążyłam powiedzieć że zaczyna działać i już mnie nie było. Też ciekawa jestem czy coś głupiego mówiłam. Chciałabym być jednak trochę przytomna bo ciekawa jestem jak to u mnie wygląda, czy są jakieś trudności bo mój jeden jajnik jest trochę schowany

Edit: eh Genna edytowałaś i skorygowałaś to podpisanie tyłka :-D;-)

Genna, sama mam się zjawić przed @. Dr. Cz . ustawia sobie pacjentki swoje wg. nr na konkretne miesiące. I ze mój to marzec to tak kazał przyjść na początku miesiąca.

Józwa to teraz czekamy zeby ladnie sie zaplodnily i zaczely dzielic... czyli chcesz czekac do blastocysty? to byloby 5 dzien? hmm nie rozumiem jak macie mozliwosc zaplodnienia 2 komorek? jestes z rzadowki? zapladniaja 6 i moga podac tobie 2 zarodki... a reszta dzieli sie dalej i jest zamrazana...
Ja tez mialam podane 2 zarodki, lekarka sie zgodzila...

Olusia,może źle się wyraziłam, 6 zapłodnią, czyli moje wszystkie, a chodzi o możliwość transferowania 2 zarodków. Tak, jestem z rządówki.

Fajnie, że masz możliwość podania 2 zarodków. Ja tak miałam w poprzednich 3 próbach (podane za każdym razem 2 zarodki) i nic nie wyszło:zawstydzona/y: A teraz w ramach MZ mogę mieć podany 1 zarodek i trochę mnie to martwi:no: Bo nie wiem czy szanse na ciążę są porównywalne czy mniejsze z 1 zarodkiem???

reklama
Doktor określił moje komórki jako klasę M II.Powiedział, że nie są najgorsze, ale czytam na forum, że nie jest to najlepsza klasa... Jakie macie doświadczenia?

Do góry