reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Józwa witaj' niestety z badaniami genetyczny,i na NFZ jest trudno, tak jak Kasik pisze, dziewczyny złapała sie jeszcze, chociaz Kasik pobranie krwi ma w lutym, ja jestem z Bydgoszczy i u mnie kazali czekać do. Marca a dzwonilam w październiku, zadzwoniłam tez do Łodzi na sterlinga 5 i i na wizytę czekałam 1,5 tyg i oraz pobrali nam krew, dzisiaj dzwonilam właśnie czy są juz wyniki mojego M mi moje były a na jego trzeba było poczekać dłużej i wszystkie badania genetyczną są OK, innych sie nie spodziewalam oczywiście :) więc Józwa narazie nie przejmuj sie badaniami , skup sie na punkcji i transferze, a powiedz u kogo jesteś? I ktory masz nr?

Ostatnia edycja:
reklama
Genna udało mi się przełożyć pobranie krwi na kariotypy na 21 stycznia :-)

Józwa kciukasy za jutrzejszą punkcję, oby była owocna :tak::tak::tak: A ile pęcherzyków miałaś na usg i czym byłaś stymulowana?

Hej dziewczyny, chodzimy do doktora Skweresa. W październiku, w momencie kwalifikacji mieliśmy nr 252, a tymczasem do końca roku był planowany nr 220, ale dr kazał dzwonić pod koniec listopada, gdyż sądził, że może się to jeszcze przesunąć na wcześniejszą datę. I tak też się stało. 25.11 (w 1 dc) zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne (marvelon), a 10.12 (16 dc) zaczęłam co drugi dzień robić sobie rano zastrzyk gonapeptyl (do 22.12). Od 23.12 codziennie rano gonapeptyl, wieczorem menopur (pierwsze 3 dni po 3 ampułki, później po 2). W sumie to nie wiem dokładnie ile tych pęcherzyków było,ale chyba w jednym jajniku 6 większych (na USG 30.12 miały ok 16 mm) i 4 mniejsze w drugim. Szału nie było, co? Wczoraj ovitrelle, dziś mam łyknąć antybiotyk sumamed, a jutro rano pobranie. Mój narzeczony ma słabe wyniki nasienia, więc zobaczymy jak będzie.

Kasik ale super ze sie udało jupijajej:) na wynik kariotypow podobno czeka sie 3 tyg ale u nas sie przyciągnęło trochę bo odczynnikow brakowało , no ale juz po uffff
jòzwa 3mam kciuki za jutrzejszy transfer, a co do kolejki to moj dr mowil ze do końca roku robia do 250 nr bo dostali jakąś dodatkowa kasę więc wie zalapalas :) wspaniale :(

AniaM81 czy dr odezwał się do Ciebie odnośnie rozpoczęcia stymulacji?
a dzisiaj do mnie zadzwonił doktorek
icon_smile.gif
i powiedział że możemy podejść do ivf w każdej chwili
icon_mrgreen.gif

- powiedział że chciałby żebyśmy podjechali jeszcze przed @ aby zrobić badania
icon_wink.gif

także termin wizyty mamy na 10stycznia

Hej dziewczyny, chodzimy do doktora Skweresa. W październiku, w momencie kwalifikacji mieliśmy nr 252, a tymczasem do końca roku był planowany nr 220, ale dr kazał dzwonić pod koniec listopada, gdyż sądził, że może się to jeszcze przesunąć na wcześniejszą datę. I tak też się stało. 25.11 (w 1 dc) zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne (marvelon), a 10.12 (16 dc) zaczęłam co drugi dzień robić sobie rano zastrzyk gonapeptyl (do 22.12). Od 23.12 codziennie rano gonapeptyl, wieczorem menopur (pierwsze 3 dni po 3 ampułki, później po 2). W sumie to nie wiem dokładnie ile tych pęcherzyków było,ale chyba w jednym jajniku 6 większych (na USG 30.12 miały ok 16 mm) i 4 mniejsze w drugim. Szału nie było, co? Wczoraj ovitrelle, dziś mam łyknąć antybiotyk sumamed, a jutro rano pobranie. Mój narzeczony ma słabe wyniki nasienia, więc zobaczymy jak będzie.

Cześć Józwa! Mój protokół wyglądał identycznie :happy2: Powodzenia jutro!

genna a powiedz mi te kardiotypy robi sie w jakim celu? i czy pobiera sie krew tylko mi czy tez mojemu?

jòzwa 3mam kciuki za transfer :-)

Olusia co prawda pytanie było do genny, ja słabo się na tym znam ale na pewno najlepiej zrobić dla M też. My mamy pobranie krwi 21 stycznia :-)

Dla ścisłości Józwa miała dzisiaj punkcję a nie transfer ;-)

reklama
Olusia wzięłam skierowanie do poradni genetycznej od rodzinnego i poszłam na wizytę do genetyka na nfz a on a właściwie ona ;-) dała mi skierowanie na badania refundowane, tylko dłużej się czeka bo płatne to od ręki robią ale 700 zł. kosztują :-)

Ostatnia edycja:
Do góry