reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Mi dr W też polecał tego immunologa z Łodzi, ale dziewczyny na "kto po in vitro" pisały raczej mało pozytywne opinie o nim. Pisały, że leci schematami i że grubą kasę trzeba przygotować. Na opiniach na znany lekarz.pl też czytałam różne opinie o nim i również to, że trzeba przygotować nawet od 3 do 13 tys na badania i leczenie (większa stawka, gdy zajdzie potrzeba wykonania szczepień lub wlewów co i tak nie daje gwarancji powodzenia bo to leczenie może równie dobrze zaszkodzić). Jakby co to będę się upierać przy leczeniu u immunologa z Gdańska, choć dr W powiedział, że ona jest dobra ale w temacie poronień :confused:
Ja też mam wielką nadzieję, że się uda za drugim razem. Upatruje swej szansy w krótkim protokole
:happy:

reklama
ja mam dzisiaj 25dc wiec jak dobrze pojdzie to zaczne brac antyki w nastepnm cyklu i gonapeptyl, coś mówiłaś ze miałas od początku cyklu gonapeptyl? , wydawało mi się ze od połowy

tak, ale przed rozpoczęciem stymulacji będziesz miała usg i badany E2 i PRG by potwierdzić, że nie ma pęcherzyków i że E2 i PRG niskie. Tu jest wszystko wyregulowane lekami. Gdybym tydzień wcześniej była bardziej wyciszona (E2 niskie), to stymulkę miałabym szybciej

Genna napewno Wam zdam relacje w pt wieczorem jak poszło na wizycie. Tak strasznie się boję. Ale mam nadzieje ze los sie w końcu uśmiechnie. Do każdej z nas :). Miłego dnia dziewczyny :blink:

reklama
witam
czekam z niecierpliwością do 8 stycznia na wizytę kontrolną i określenie jak będziemy dzialać dalej i pytanko mam - podejście do criotransferu miałyście na cyklach naturalnych czy stymulowanych jakoś - jak to jest ogólnie - jeśli (przynajmniej do tej pory) nie mam problemów z owulacją i nigdy przynajmniej przy cyklach IUI nie było problemów z endometrium to tak z marszu normalnie bedzie można do criotransferu podejść?? jakies leki podaja?? bo tak podejrzewam że ten 8 stycznia to bedzie jakoś tak 17-20 dc - chyba że się rozreguluje mi wszystko przez ta hiperke i leki.. więc podejrzewam że jeśli transfer przypada w okresie owulacyjnym jakos to już i tak w styczniu byloby za późno...
oj coś ten mój post bardzo bezładny i mało logiczny sie zrobil...bo ja to już ogólnie się gubie znowu w tym wszystkim a już bym chciała być bliżej sukcesu...
pozdrawiam

a i jeszcze jedno pytanko...ile dni po odstawieniu luteiny i duphastonu spodziewać się @???bo może to moje liczenie dc jest błędne...

Ostatnia edycja:
Do góry