reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

dzięki medalikara. Ja mam tylko skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu więc liczę tylko na pomoc doktorki z poradni genetycznej, na to że to ona określi właściwe dla nas badania. Czy coś to wniesie do naszej sprawy? kto to wie...
a robiłaś już badania immunologiczne? na 'kto po in-vitro' dziewczyny pisały przede wszystkim o komórkach natural killers - koszt ok 200 zł. Immunolog, u której byłam też mi to zleciła ale na razie ze względu na koszt tych wszystkich badań, nie robiłam ich jeszcze

reklama
Witam;) właśnie się dowiedziałam ze ostatecznie mam zamrożone 4 blastocyty :-):-)na różnych etapach rozwoju... Co prawda nie dopytałam o ich ocenę, przez telefon i jeszcze w pracy już się nie rozgadywałam, dowiem się wszystkiego na wizycie 8 stycznia. Najważniejsze że są, podobno - nawet wy tu pisalyscie,że nie zawsze te oceny obrazują szansę na rozwój zarodka więc staram się nie zagłębiać aż tak;) oj bym chciała żeby tak trafić z transferem już na styczeń...

Medalikara dzięki za info. Ja idę do genetyka bo tak jak Smerfeta udało mi się dostać skierowanie na nfz, wizyta już w sobotę :tak::-) Zielona jestem w tym temacie, nawet nie wiem co to te kariotypy są i z czym je się je ;-):zawstydzona/y::confused:

Ostatnia edycja:
Kasik36 super wiadomość z tą dodatkową pulą na ten rok! :-)ciekawe jak Gameta Gdynia???Ja w końcu na antykach, w sobotę pierwsza wizyta i zobaczymy co dalej??? Czy już zacznę zastrzyki? chciałabym ;-)

Kurcze a ja jestem załamana. W pt mam wizyte w klinice odnośnie rejestracji, musimy z M przynieść wyniki ja na toxo, cmv, amh, fsh i tsh, mąż aktualne badanie nasienia. Dziś odebraliśmy jego wyniki i są straszne :szok:. Morfologia 0% prawidlowych, 100% nieprawidłowych :-(. Nie wiecie czy z takimi wynikami można podejść do in vitro?

Invimed Wawa też dostał.
Dzwonili nawet do nas (i do takiej innej dziewczyny z innego forum) że możemy zacząć jeszcze w tym roku :-D

Dzieki Kasik za odpowiedź... Ech jestem załamana, wyniki męża przez 2 lata utrzymywały sie w morfologii 2%, a teraz spadło do 0. Straszne przed świetami dowiedzieć się że nie ma szans na rządówkę :(.

reklama
Witam Dziewczyny widzę, że coraz tu więcej walczących o swoje marzenie- trzymam za wszystkie kciuki i mimo, że się nie udzielam czynnie na forum, to i tak codziennie Was czytam i śledzę Wasze losy.
Montana8 nie martw się wynikami męża mój miał podobne. Ogólnie w całym ejakulacje czasem znajdowano parę sztuk żywych plemników, a czasem nawet wcale i my się zakwalifikowaliśmy do rządówki. Mało tego, ze względu na wyniki męża i strach, że w dniu punkcji mogą nie znaleźć żywych żołnierzyków, mąż został przygotowany do ewentualnej biopsji i byłoby to refundowane (badanie anestezjologiczne też były darmowe). Więc nie martw się, głowa do góry i startuj do rządówki i uwierz, że z takimi wynikami może się udać- Nam się udało i to za pierwszym razem. Trzymam kciuki.
Pozdrawiam

Do góry