reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Witajcie Dziewczyny,
ja mam takie pytanko - czy któraś z Was leczyła się może w klinice Salve w Łodzi? W tym roku (w lipcu) rozpoczął się rządowy program refundacji in vitro w dwóch klinikach w Łodzi, w tym właśnie w Salve. I od razu drugie pytanko - gdzie blisko kliniki można dostać Merional 75 j - jest to lek którego zadniem jest pobudzenie wzrostu pęcherzyka Graafa.

Kochana, a sprawdzałaś w tej aptece przy klinice?
Ja też tam nieraz bywam, ale akurat o Merional nie pytałam. Wiem na pewno zaś, że Fostimon można tam nabyć za 73,90 zł za ampułko-strzykawkę, a Gonal F za 1079 zł. Sprawdzałam ostatnio.
Jeszcze ja mam pytanko - jak radzicie sobie z zastrzykami? Niektóre kobitki mówią, że strasznie ich boli, a niektóre że wcale. Jak to jest w waszym przypadku?

No to teraz dziewczynki mogę śmiało dołączyć do Wszego grona :p, gdyż dziś zostalismy zakwalifikowani :-). Za wizytę nic nie płaciliśmy, dostaliśmy badania które musimy wykonac za darmo, ale to dopiero po nowym roku, bo teraz chlamydii przed swietami nam nie chcieli zrobić, no a po wynikach wizyta i być moze stymulacja. Nie mogę się doczekać. Poki co dzisiejsza kwalifikacja to wspaniały prezent na święta :-D. Jupii !!!

Montana w takim razie witaj po naszej stronie lustra ;-):-D Miałam straszne wyrzuty, że wprowadziłam Cię w błąd i miałaś przeze mnie doła ale teraz jak już masz czarno na białym, że nie miałam racji to mi chyba wybaczysz, co? :sorry2:

Kasik36 absolutnie nie miałam żadnych pretensji do Ciebie.... Ogólnie wezbrało się we mnie to wszystko i załapałam doła, ale tak jak mówisz teraz mam czarno na białym że mam szanse zostać mamą ;-). Więc mam nadzieję, że rok 2014 będzie nie tylko dla mnie ale dla każdej z nas mamuśkowy :-p.

Cześć Dziewczyny spotkałyście się może z sytuacją, że beta zrobiona w 9dpt po podaniu blastocysty wyszła poniżej 5 w moim przypadku 4,77 a mimo to była ciąża? w poniedziałek kazano mi jeszcze raz przyjechać na betę, ale zastanawiam się czy mogę jeszcze sobie robić nadzieję...

Ostatnia edycja:
Hej laseczki u mnie praca ,praca ,praca zapierdziel totalny ale dobrze robi mi to na psyche choc teraz gdy zblizaja sie swieta jest mi ciezko
Zycze Wam kochane spełnienia tego jednego najwazniejszego marzenia buziaki

Witajcie ....

MAcie czasem tak że zastanawiacie się co nabroiłyście w poprzednim wcieleniu?
Nie dość że nie mogę zajść w ciąże to jeszcze wczoraj z okazji prezentu świątecznego zostałam zwolniona z pracy :/
Praca zamiast 8 po 12-13 ... nikt nie płacił za nadgodziny, dyrektor wciąż dokładał obowiązków.... człowiek sprężał się jak tylko mógł i co ... usłyszałam że nie przedłużą mi umowy bo chcą odświeżyć zespół ...
Ja to mam po prostu nie wiarygodnego pecha....
Jak się nie czuć bez nadziejnie?

Karusia miałaś ciężką pracę więc może nie ma czego żałować? Wiem że tuż przed świętami otrzymać wypowiedzenie to nic fajnego a ten co zwalnia w takim terminie to musi być niezły bydlak. Mam nadzieję że teraz znajdziesz o wiele lepszą pracę gdzie zostaniesz doceniona, wielu moim znajomym tak się udało, a wydawałoby się że stracili super robotę. Trzymaj się i uwierz w siebie :-) na pewno będzie dobrze :-)

Montana witaj wśród zakwalifikowanych ;-)

Genna daj znać co u Ciebie

Agusiapela cieszę się że już lepiej u Ciebie. Mam nadzieję że będzie już tylko dobrze

reklama
Karusia28 doskonale wiem co czujesz, bo ja dostałam wypowiedzenie w zeszłym tygodniu po prawie 5 latach pracy... Oficjalna przyczyna: że trochę chorowałam, jestem dla firmy nieopłacalna i najlepiej, jak założę działalność gosp. i będę dalej robiła to samo na zlecenie... Nieoficjalnie moje podejrzenia: wypowiedzenie dostałam w dniu, w którym dostarczyłam L4 z pieczątką ośrodka leczenia niepłodności. A że ciężarne zawsze były udręką dla mojego szefa, to podejrzewam, że zawczasu chciał się pozbyć problemu. Przedsiębiorcy od siedmiu boleści... Ale ja jestem zdania, że zło, tak jak dobro, zawsze do człowieka wróci...

Do góry