reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Queen
poszukaj w karcie u gina kiedy miałas wpisany "tekst" STARA SIĘ O CIĄŻĘ, DZIECKO ...
mi to wystarczyło, potem ginka napisała zaświadczenie lekarskie z ta data i jakie miałam badania oraz do czego to zaświadczenie czyli kwalifikacja do ivf i już ... przyjeli mi to...

agnella
ale super
widzisz dostaniesz L4 i będziesz mogła odpoczywać i rosnąć zdrowo

genna
3mama &&& za wizytke

smerfeta za skierowanie

reklama
smerfetko suuuuper, teraz nie musisz mieć skierowania od genetyka na kariotypy on cie skieruje na nie :) jupij czas oczekiwania ok 4-6 tygodni, mi nawet mówili ze 3, więc róznie to bywa, w poniedziałek pobiorą wam już krew i zleeeeeci do wyników
queen ale super:) ja jestem z Bydgoszczy, widze ze kujawsko-pomorskie jeździ do gamety :)
a co do czasu starania o dziecko, to każdy lekarz sam interpretuje wyniki, ja nie miałam nigdy w karcie napisane ze stara się o dziecko, po prostu pierwsza wizyta u gina i wyniki różne ale nawet te podstawowe i to wziął mój lekarz pod uwagę, ale jak w styczniu to spokojnie minie szybko, a Ty potrzebujesz 1-2 udokumentowane?
queen mi też się nie uśmiecha tyle kilometrów jechać na wizyte,jeżeli uda się oczywiście, wiec czekamy na wieści od agnelli :) teraz w środe sama pociągiem pojade, 5 h w pociągu na wizyte 10 minutową :)

Genna, ja potrzebuję 2 lata, mam teraz trochę czasu do końca roku więc postaram się dowiedzieć wszystko i spróbować załatwić to wczesniejsze zaświadczenie. Podróży pociągiem Ci nie zazdroszczę, tzn. ja nawet lubię pociągiem jeździć, ale na wakacje, a nie do lekarza :happy:

queen a skąd jestesś jeśli można wiedzieć? ja przy pierwszym podejściu jeździłam pociągiem, bo samochodem nie opłacało mi się, ksiązka, internet i czas zleciał, ale fakt wyczerpujące to było i pod koniec zamieszkałam u rodzinki w trójmieście :)

Genna, ja z Chełmna, a samochodem jednak wygoda bo to i tak zawsze wyprawa prawie całodniowa jest, przynajmniej przy inseminacjach tak było bo najpierw krew, potem 2 godziny do wizyty, potem znowu kolejne godziny do IUI więc trochę schodzi.

Queen
Może twój gin wystawi ci zaświadczenie lub napisze epikryzę z datą od kiedy właśne zaczęłaś się badać.

Dziewczyny pomóżcie, za cholerkę nie potrafię obliczyć w którym tygodniu ciąży jestem obecnie, czarna magia normalnie :eek: Transfer 5-cio dniowej blastocysty (jak wiecie) miałam 3 grudnia. Dziś jest 10 dpt. Jak obliczyć, który to tydzień ciąży? Wiecie może?

Ja sobie to liczę tak 5 dniowa blastocysta wiec 5 dni + 10 dni bo dziś 10dpt i wychodzi 15 dni. Myślicie, że dobrze?... :sorry:

Ostatnia edycja:
agnella od dnia punkcji odejmij 2 tyg i to jest początek miesiączki i wpisz tak w kalendarzu....tu masz taki fajny Termin porodu - Wiek dziecka - Ciąża - Dziecko

edit yyyyyy u ciebie crio to jeszc inaczej, a kiedy miałaś owu? czy sztucznie wywołali? zazwyczaj robia po tylko dniach od owu ile ma mrozaczek czyli w którym dc crio -5 i masz termin owu

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry