reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Queen
poszukaj w karcie u gina kiedy miałas wpisany "tekst" STARA SIĘ O CIĄŻĘ, DZIECKO ...
mi to wystarczyło, potem ginka napisała zaświadczenie lekarskie z ta data i jakie miałam badania oraz do czego to zaświadczenie czyli kwalifikacja do ivf i już ... przyjeli mi to...

agnella
ale super
widzisz dostaniesz L4 i będziesz mogła odpoczywać i rosnąć zdrowo

genna
3mama &&& za wizytke

smerfeta za skierowanie

reklama
smerfetko suuuuper, teraz nie musisz mieć skierowania od genetyka na kariotypy on cie skieruje na nie :) jupij czas oczekiwania ok 4-6 tygodni, mi nawet mówili ze 3, więc róznie to bywa, w poniedziałek pobiorą wam już krew i zleeeeeci do wyników
queen ale super:) ja jestem z Bydgoszczy, widze ze kujawsko-pomorskie jeździ do gamety :)
a co do czasu starania o dziecko, to każdy lekarz sam interpretuje wyniki, ja nie miałam nigdy w karcie napisane ze stara się o dziecko, po prostu pierwsza wizyta u gina i wyniki różne ale nawet te podstawowe i to wziął mój lekarz pod uwagę, ale jak w styczniu to spokojnie minie szybko, a Ty potrzebujesz 1-2 udokumentowane?
queen mi też się nie uśmiecha tyle kilometrów jechać na wizyte,jeżeli uda się oczywiście, wiec czekamy na wieści od agnelli :) teraz w środe sama pociągiem pojade, 5 h w pociągu na wizyte 10 minutową :)

Genna, ja potrzebuję 2 lata, mam teraz trochę czasu do końca roku więc postaram się dowiedzieć wszystko i spróbować załatwić to wczesniejsze zaświadczenie. Podróży pociągiem Ci nie zazdroszczę, tzn. ja nawet lubię pociągiem jeździć, ale na wakacje, a nie do lekarza :happy:

queen a skąd jestesś jeśli można wiedzieć? ja przy pierwszym podejściu jeździłam pociągiem, bo samochodem nie opłacało mi się, ksiązka, internet i czas zleciał, ale fakt wyczerpujące to było i pod koniec zamieszkałam u rodzinki w trójmieście :)

Genna, ja z Chełmna, a samochodem jednak wygoda bo to i tak zawsze wyprawa prawie całodniowa jest, przynajmniej przy inseminacjach tak było bo najpierw krew, potem 2 godziny do wizyty, potem znowu kolejne godziny do IUI więc trochę schodzi.

Queen
Może twój gin wystawi ci zaświadczenie lub napisze epikryzę z datą od kiedy właśne zaczęłaś się badać.

Dziewczyny pomóżcie, za cholerkę nie potrafię obliczyć w którym tygodniu ciąży jestem obecnie, czarna magia normalnie :eek: Transfer 5-cio dniowej blastocysty (jak wiecie) miałam 3 grudnia. Dziś jest 10 dpt. Jak obliczyć, który to tydzień ciąży? Wiecie może?

Ja sobie to liczę tak 5 dniowa blastocysta wiec 5 dni + 10 dni bo dziś 10dpt i wychodzi 15 dni. Myślicie, że dobrze?... :sorry:

Ostatnia edycja:
agnella od dnia punkcji odejmij 2 tyg i to jest początek miesiączki i wpisz tak w kalendarzu....tu masz taki fajny Termin porodu - Wiek dziecka - Ciąża - Dziecko

edit yyyyyy u ciebie crio to jeszc inaczej, a kiedy miałaś owu? czy sztucznie wywołali? zazwyczaj robia po tylko dniach od owu ile ma mrozaczek czyli w którym dc crio -5 i masz termin owu

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry