reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Smerfera... a moze jeszcze nic straconego... moze jeszcze rusza w kopyta... przeciez tez tak sie zdarza... trzymaj sie kochana!!

Ewis ja mialam w 3 dobie podane 2 zarodki 8 komorkowe.... :-)

Tak w czwartek na bete... chyba ze jutro sie skusze.... jak cos to was zawiadomie :-)

reklama
Olusia, pytałaś czemu tak póżno mam kwalifikację? Otóż jest tyle chętnych, że może będe miała kwalifikację w drugiej połowie 2014r. Nic nie wiem, nic więcej też mi nie powiedziano. Po prostu jestem w totalnym zawieszeniu:baffled:

Smerfeta dosłownie brak mi słów:-(przykro mi bardzo. Kurcze aż mi gęsia skórka przeszła, zawsze myslałam że in vitro to taki pewniak....Tulę Cie mocno i głowa do góry kochana, chociaż wiem że nie ma słow które Cie pocieszą...

Ewis kciukasy za wgryzanie się maleństwa, przed Tobą dłuuugie dni do testowania;):):tak: oby szybko minęły i będziesz już wiedzieć że maleństwo rośnie;)
GizaS dobrze że chociaż u Ciebie dobre wieści, cieszę sie z Toba i kciuki oczywiście;):tak:

Albo mi usunelo posta albo go nie wyslalam .... smerfeta - brak mi słów kochana, na prawde.... Życie jest niesprawiedliwe. Napisz nam czy podali Ci powód i nie pamiętam też czy zastosowali u Ciebie ICSI?

Dziewczyny, np. Olusia - jestes powyżej 35 lat, że podali Ci dwa zarodki czy jakiś inny powód był? Ja próbowałam to gin powiedział, że nie możliwe mam "dopiero" 30 lat, ważę 45kg i za duże ryzyko na podanie dwóch zarodków ;/

Tak tak pomylilam sie :-) dzieki ... moze moze... wszystko mozliwe :-)

Esiek ja mam prawie 31... rozmawialam z embriologiem pierw po punkcji a potem jeszcze w dniu tranferu i pytalam sie odnosnie czy lepiej jeden czy dwa podac zarodki... powiedziala mi pani embriolog ze jak nie ma sprzeciwu lekarza to mozna podac dwa i sama pani mi mowila ze lepiej.. zawsze to wieksza szansa ze sie ktorys przyjmie... tak to ujela..

Ostatnia edycja:
Esiek, myślę że to sprawa bardzo indywidualna. Kojarzę, że podają 2 zarodki np. gdy jeden źle rokuje, jak dobrze pamiętam to przy 3 refundowanej próbie chyba też można podać 2 zarodki poniżej 35 r.ż. Ale jeśli lekarz sugeruje, że u Ciebie nie jest to wskazane, to może tak właśnie będzie lepiej? Ciąża bliźniacza to znacznie większe obciążenie dla organizmu...

reklama
W właśnie co do zarodków a raczej liczby ich podania. W przyszłym roku kończę 35lat i na to wygląda że właśnie cała moja procedura zacznie się w 2014. Urodziny mam w marcu. Jak to jest liczone to 35 w ivf, liczy sie tylko rok? czy musi byc równe skończone 35 czyli miesiąc?

Do góry