reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

dziewuszki , coś zasnąć nie mogłyście widzę:)
naprawdę cieszę się że tu wszystkie jesteśmy, chociaż oczywiście wolałabym abyśmy wszyyyystkie naturalnie zaciążyły, no ale jak to Arłukowicz mówił niepłodność jest chorobą i to się leczy !!!! jak każdą inną chorobę i tak to musimy widzieć!!!!
Malwisia a do którego lekarza trafiłaś? ja jestem z Bydzi ale nie polecono mi tej kliniki i wybrałam Gdynie, czytałam i słyszałam opinie o Bydzi, ale nawet lekarze odradzają, no ale mam nadzieje ze u Ciebie będzie wszystko ok, często wizyty są opóźnione 1-3 h wiec musisz znaleźć czas na czekanie w poczekalni. 3mam kciuki

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też nie potrafię zrozumieć dlaczego my musimy poddawać się zabiegowi a inne dziewczyny zachodzą w ciąże bez problemu. A w mojej rodzinie nawet te z problemami są w ciąży. Moja bratowa np. @ dostawała czasami raz na pół roku a teraz jest w 3 miesiącu ciąży a z kolei inna znajoma ma endometriozę i zaszła w ciąże przy pierwszej próbie. A my staramy się 4 lata i nic. Ja mam hormony w normie tyle że w tym miesiącu torbiel się przyplątał, a mąż ma kiepskie żołnierzyki. właściwie to ma je straszne. Ruch A 0% Ruch B 0% Ruch C 36 % i Ruch D 64%

Smerfeta - nie czuj się gorsza w żadnym razie. Jak to kiedyś jedna z kobitek pisała - to prostu Bóg szuka dla nas kogoś wyjątkowego. Czasem trzeba trochę dłużej poczekać.
Ja 5 lat temu kiedy zaczynaliśmy staranka miałam jasno sprecyzowane cele. 2-3 miesiące i zachodzą w ciążę. Życie pokazało coś innego. Trafiłam na mądrego lekarza, który poradził żeby zanim mnie będzie badał od stóp do głów, zrobić badania emka. To było jak kubeł zimnej wody. Nawet w najgorszych snach nie przyszło mi do głowy że wyniki mogą być takie - 1,8 mln/ml. Potem było wiele łez, ale trzeba było podnieść łeb i stanąć do walki. Wiele bitew po drodze przegraliśmy (3x iui) ale wojna wygrana :-)
Ps. Też mam 31 lat

Witam was kochane :-)
Mnie @ wreszcie dzisiaj odwiedziła bo już myślałam,że o mnie zapomniała :-)
Jutro zaczynam ze stymulką i trzymajcie kochane za mnie kciukasy żeby pęcherzoli było dużo i ładnie się rozwijały :tak:
Która z was teraz wraz ze mną startuje?

Witaj Malwisia! No pewnie, że przyjmiemy Cie do naszego Grona :-) Nie chcę Cię zniechęcać, ale ja słyszałam, że ta klinika w Bydgoszczy nie ma zbyt dobrych opinii (nawet wśród lekarzy), dlatego ja nie brałam jej nawet pod uwagę i mimo wszystko wybrałam dojazdy do Gdyni. Chociaż na forach jest kilka zadowolonych dziewczyn, którym tam się udało ;-) Mimo wszystko będę mocno trzymała kciuki aby Tobie też sięudało :-)

Agusiapela, trzymam mocno kciuki za pęcherzyki. Niech ładnie rosną.

Smerfeta, nie możesz czuć się gorsza, w żadnym wypadku.
te co nie mają problemu z zajściem w ciążę kochają swoje dzieci mocniej, słabiej, ale na pewno nie aż w takim stopniu, jak my będziemy. Bo nasze dzieci są przecież wymodlone, wyczekiwane, wymarzone.

Miłego dzionka

reklama
Agusiapel to 3mam kciuki za stymulke :-)
Dziewczyny nowe więci dot refundacji, myślę że niektóre z was to zaciekawi , wiem że na pewno martaczi :)

1. diagnostyka preimplantacyjna (PGD) została dopisana do listy świadczeń dodatkowo płatnych, które można wykonać podchodząc do programu refundacyjnego. Pierwszym świadczeniem, jak większość z nas wie, jest oczywiście dopłacanie do mrożenia komórek jajowych, jeśli taka jest wola pary. Dopłata do PGD (jeśli jest to uzasadnione sytuacją kliniczną pary) również jest możliwa u pacjentów podchodzących do programu refundacyjnego. Wtedy za PGD płaci się osobno.

2. jak być może wiecie (z mediów) dziś MZ podało pierwsze podsumowanie działania programu. Wygląda ono następująco:

2915 par- tyle par się zarejestrowało
1875 par- tyle par jest jeszcze przed kwalifikacją
1016 par- tyle par jest już po kwalifikacji
19 par- tyle par zostało odrzuconych z powodu niespełniania warunków kwalifikacji
4 pary- tyle par zrezygnowało z Programu
235 par- tyle par rozpoczęło już stymulację w ramach Programu
2- tyle jest potwierdzonych na ten moment ciąż z Programu refundacyjnego

Do góry