reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

kasik a ja myślałam, że jesteś u profesorka :zawstydzona/y:, więc dr Z. napewno robi transfery w poniedziałek do południa, a kiedy punkcje wykonuje nie wiem, ale i tak będzie ciężko się wstrzelić w dane dni, dr O-S nic mi nie wiadomo żeby była w ciąży więc chyba inną mamy na myśli, ona też chyba zazwyczaj przeprowadza weryfikacje telefoniczne, jeśli na takie się zdecydujesz

reklama
Czarna ja myślałam, że jak doktor pracuje w danym dniu i jego pancjentka ma punkcję lub transfer to on się nią zajmuje :sorry: Mi doktorek mówił, że najlepiej stymulację zacząć w poniedziałek lub piątek to wówczas wychodzi punkcja i transfer w jego dniach ale to cholerne święto mi wypadło :-( No ale nie ma co gdybać, zobaczymy jutro czy coś w ogóle wyhodowałam i kiedy punkcja.

Tak czytam Wasze przeboje z terminami punkcji i transferów i muszę powiedzieć, że w Poznaniu na Polnej nie ma tego problemu, bo odbywają się w niedziele i święta chyba też, bo słyszałam jak pielęgniarki rozmawiały... A co do zabiegu wykonanego przez "swojego" lekarza - u mnie i jedno i drugie robił kto inny :-) Zresztą, ten "mój" lekarz to tylko nabyty podczas programu, bo tak prawdę powiedziawszy żadnego gina nie mogę nazwać pełnoprawnie "moim" ;-)

No to kasik jak widzę jesteśmy "po jednych pieniądzach", bo ja też zawsze rozpatruję wszystkie scenariusze zaczynając od tych najgorszych :-) W tym cyklu jednak trochę odpuściłam, czemu sama się dziwię :szok: I muszę przyznać, że jest mi łatwiej. Ja też sobie wyliczyłam, że punkcja wypadnie w pon (no bo przecież inne dziewczyny na podobnych dawkach tak miały) no i co? Wypadła 4 dni później. Tak więc głowa do góry i czekaj cierpliwie na usg :-)

Sham to pewnie w Gdańsku też tak jest :-( Skoro w 4 dobie nie robią transferów to na bank będzie w 3 dobie, chyba, że można przełożyć punkcję ale wówczas jest ryzyko, że pęcherzyki popękają za szybko. Tego boję się najbardziej bo miałam tak przed IUI i cała stymulacja poszłaaaaaaaaa. Bo do punkcji pęcherzyki powinny być jeszcze całe, prawda?

Keki ja wolę być pozytywnie zaskoczona niż rozczarowana dlatego czarny scenariusz najpierw piszę;-):-D

Ostatnia edycja:
reklama
czarna380 gratuluje fasolki i serduszka :-)

No troszke jestem nie cierpliwa, ale nie zawsze...:tak:

Giza faktycznie trudna decyzja, przemysl na spokojnie, porozmawiaj ze swoim i z lekarzem jeszcze.. niech doradza tobie jeszcze co zrobic... ale zawsze decyzja bedzie nalezala do ciebie :happy:

Do góry