reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kurde dziewczyny nie wiem bo jeszcze nie otworzylam a nie mam pod rękę, zerknę jutro to napiszę. Ale to podobno jest w ampulkostrzykawce....i gin mówił, że podskórnie się podaje.

reklama
Ewis zapomniałam o Twojej punkcji:rolleyes2: 7 komórek to dobry znak:sorry: oby tylko się ładnie zapłodniły i podzieliły za co trzymam kciuki. Jechałam z Tobą w windzie czy później się mijałyśmy na korytarzu? Bo kojarzę że wchodziły do zabiegowego dwie dziewczyny. Dopiero teraz mi się przypomniało że miałaś dziś wielki dzień:sorry: Co do zamuru to ja go wzięłam wieczorem i później co 12 godzin, tak jak Olusia pisze jest po to żeby nie pojawiła się infekcja po punkcji. Będziesz robiła sobie badanie progesteronu pomiędzy betą?
Keki jak jedziesz to jest dobrze, bo masz po kogo:tak:trzymam kciuki za udany transfer:tak:
Kasik dobrze że się czujesz, a kiedy masz podglądanie? Wiesz, nam raczej hiperka nie grozi więc ja po punkcji czułam się bardzo dobrze, tylko trochę śpiąca ale to nie tylko wina znieczulenia ale stresu przed i słabym snem:sorry:

Ostatnia edycja:
Mnie tak męczy kaszel od paru dni... mam nadzieje ze nie zaszkodzilo to ewentualnie zagniezdzeniu sie fasolki... nie umiem sie go pozbyc... a wczesniej bylam przeziebiona... ale mam lenia... jestem po nocnym dyzurze i jakas rozbita :-)

Esiek jeśli w ampułkostrzykawce, to raczej już masz gotowy roztwór, który wstrzykujesz pod skórę na brzuchu jak gonal. Być może będziesz musiała tylko igłę założyć (chyba, że będzie wbudowana). W tych instrukcjach dobrze wyjaśniają co i jak, więc powinnaś dać radę, a jak nie to pytaj :-) Aaa i zerknij koniecznie do opakowania czy na pewno wszystko zawiera, bo niektóre leki (np. Pregnyl na pęknięcie) nie mają ani strzykawki ani igieł, ale podejrzewam, że przy Gonapeptylu nie będzie tego problemu. W końcu gonal to też ampułkostrzykawka, więc pewnie podobnie :-)

kasik84 - a igłę całą mam wkuc pod skórę? Bo w Gonal ona jest taka króciutka, a taka normalna igla to długa jest - i co też cała :( ?

Esiek najlepiej igle daj do polowy, nie musisz do konca... ja w pracy podaje do polowy i jest dobrze...

A o ile stopni podnosi sie temperatura przy braniu luteiny?

Esiek jak podasz w aptece nazwę leku, to powinni doradzić odpowiednią igłę.

A igłę wbijaj mniej więcej tak głęboko ile ma igła gonalu (przy głębszym wkłuciu dostaniesz się do mięśni, a leki są podskórne).

Ostatnia edycja:
reklama
Tylko igla w gonalu byla mala, tak jak do insuliny... a taka z apteki to moze dac tobie 7 to jest taka czarna... nawet nie wiem czy nie mialam takiej przy leku ktory dostalam - cetrotide... no chyba ze dadza tobie taka igle jak do gonalu chociaz wydaje mi sie ze nie.... ale moge sie mylic... jesli to jest w ampulce to bedziesz miec na pewno wieksza...

Do góry