reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
kasik36 ja też nie miałam objawów w trakcie stumulki. Tylko lekko raz na jakiś czas jajniki zakłuły. A po punkcji najgorszy był pierwszy dzień, brzuch wzdęty, ból przy chodzeniu i sikaniu. Dziś (2 doby po punkcji) jest zdecydowanie lepiej, przy chodzeniu czuję raz na jakiś czas, przy sikaniu mniej no i brzuszek zdecydowanie zmalał :-)

Witaj Esiek, czy ja dobrze wyczytałam ,ze Ty podchodzisz do IVF w Policach k. Szczecina? Ja zostałam zakwalifikowana w Vitrolive w Szczecinie(mam PCO) :) a to właściwie Ci sami lekarze, sama się czasem zastanawiam co to za różnica czy w Szpitalu w Policach czy w Vitrolive? ja też podczytuję Dziewczyny, trzymam za nie od dawna kciukasy, ale mało tu Dziewczyn podchodzących w okolicach Szczecina...

Dziewczyny mam jescze pytanie jedno - czy któraś robiła sobie sama zasrzyki z Gonalpeptylu ? Jak tak to - jak i w jaką część? Z Gonelem nie mam problemu bo jest w penie, ale ten peptyl to normalna strzykawka .... Jak sobie radziłyście? Bo nie specjalnie mam ochote codziennie latać do przychodni, żeby mi zrobili.

lenkabar
- tak :) Vitrolive i Police to dokładnie to samo - ci sami lekarze, to samo laboratorium - nie ma różnicy właściwie. Tyle, że mój gin akurat pracuje tylko w Policach a prywatnie gdzie indziej więc ja robię przez Police choć kwalifikował nas prof. Kurzawa. A ty u go się leczysz? Fajnie, że wreszcie ktoś ze Szczecina tu jest!

Ostatnia edycja:
Esiek Ale się cieszę, że jesteś! Przetrzesz mi szlaki :tak: bo ja punkcję mam dopiero w styczniu... teraz już skończył się limit w Vitro. My leczymy się u dr Sienkiewicza, ale oczywiście o Kurzawie każdy w Szczecinie słyszał

Esiek ja robilam sobie sama zastrzyki z gonalu, prosta sprawa :-) robilam w brzuch.... tak mi powiedzial lekarz... a leku Gonalpeptylu nie mialam... co to za lek?

keki ja mialam te same objawy tak jak ty teraz.... mina lada dzien :happy:

No Olusia z Gonalu to ja tez sobie robiłam bo masz to wygodnym penie. Ale gonalpeptyl to co innego - to lek który wstrzymuje zeby nie bylo za szybko owulacji.

lenakbar - no to do stycznia nie daleko, zleci jak z bicza strzelił :) A przechodziłas też przez IUI w Vitrolife, czy od razu in vitro?

reklama
gonalpeptyl to jest w strzykawce? bo jesli tak to wydaje mi sie ze tez w brzuch tak jak cetrotide co sie rozpuszcza w ampulce i tez mialam podac w brzuch sobie... to moze tak samo tamten lek? hmmm :-D

Keki o tym samym pomyslalysmy :-)

Do góry