reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
kasik36 ja też nie miałam objawów w trakcie stumulki. Tylko lekko raz na jakiś czas jajniki zakłuły. A po punkcji najgorszy był pierwszy dzień, brzuch wzdęty, ból przy chodzeniu i sikaniu. Dziś (2 doby po punkcji) jest zdecydowanie lepiej, przy chodzeniu czuję raz na jakiś czas, przy sikaniu mniej no i brzuszek zdecydowanie zmalał :-)

Witaj Esiek, czy ja dobrze wyczytałam ,ze Ty podchodzisz do IVF w Policach k. Szczecina? Ja zostałam zakwalifikowana w Vitrolive w Szczecinie(mam PCO) :) a to właściwie Ci sami lekarze, sama się czasem zastanawiam co to za różnica czy w Szpitalu w Policach czy w Vitrolive? ja też podczytuję Dziewczyny, trzymam za nie od dawna kciukasy, ale mało tu Dziewczyn podchodzących w okolicach Szczecina...

Dziewczyny mam jescze pytanie jedno - czy któraś robiła sobie sama zasrzyki z Gonalpeptylu ? Jak tak to - jak i w jaką część? Z Gonelem nie mam problemu bo jest w penie, ale ten peptyl to normalna strzykawka .... Jak sobie radziłyście? Bo nie specjalnie mam ochote codziennie latać do przychodni, żeby mi zrobili.

lenkabar
- tak :) Vitrolive i Police to dokładnie to samo - ci sami lekarze, to samo laboratorium - nie ma różnicy właściwie. Tyle, że mój gin akurat pracuje tylko w Policach a prywatnie gdzie indziej więc ja robię przez Police choć kwalifikował nas prof. Kurzawa. A ty u go się leczysz? Fajnie, że wreszcie ktoś ze Szczecina tu jest!

Ostatnia edycja:
Esiek Ale się cieszę, że jesteś! Przetrzesz mi szlaki :tak: bo ja punkcję mam dopiero w styczniu... teraz już skończył się limit w Vitro. My leczymy się u dr Sienkiewicza, ale oczywiście o Kurzawie każdy w Szczecinie słyszał

Esiek ja robilam sobie sama zastrzyki z gonalu, prosta sprawa :-) robilam w brzuch.... tak mi powiedzial lekarz... a leku Gonalpeptylu nie mialam... co to za lek?

keki ja mialam te same objawy tak jak ty teraz.... mina lada dzien :happy:

No Olusia z Gonalu to ja tez sobie robiłam bo masz to wygodnym penie. Ale gonalpeptyl to co innego - to lek który wstrzymuje zeby nie bylo za szybko owulacji.

lenakbar - no to do stycznia nie daleko, zleci jak z bicza strzelił :) A przechodziłas też przez IUI w Vitrolife, czy od razu in vitro?

reklama
gonalpeptyl to jest w strzykawce? bo jesli tak to wydaje mi sie ze tez w brzuch tak jak cetrotide co sie rozpuszcza w ampulce i tez mialam podac w brzuch sobie... to moze tak samo tamten lek? hmmm :-D

Keki o tym samym pomyslalysmy :-)

Do góry