reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Hejka!!!
Gizasku ja też mam punkcję w poniedziałek, o 7:20. PRG miałam dziś 0,6 a E2 2300. Pęcholi mam ok 7 jednak jeden jest o wiele większy niż inne – 26 mm i oby nie pękł za szybko bo uwolni progesteron i popsuje mi pęcherzyki :confused2: :zawstydzona/y:

Kasik spoko, ja też nic nie czułam, dopiero od dziś trochę czuje jajniki i od 3 dni mam większy brzuch. Jedynie co zauważam to to że jestem mega zakręcona ;-)

Co do antybiotyku - punkcja to spora ingerencja w organizm, to jednak zabieg więc on po to aby nie było infekcji. Ja mam wziąć antybiotyk jutro wieczorem

Esiek ja też brałam gonapeptyl - w ampułkostrzykawkach - to coś ma już igiełkę (wygląda identycznie jak zastrzyki przeciwzakrzepowe). Generalnie robiłam z tego zastrzyk tak samo jak z Gonalu, igła fakt - jest dłuższa ale wbijałam albo całą albo prawie całą. Podawaj powolutku bo jest tego sporo i pod koniec niestety trochę boli :sorry: No i przed podaniem wystrzykiwałam pęcherzyk powietrza w powietrze aby pozbyć się go (tak samo robiła mi dziś położna w klinice)

reklama
Smerfeta też mam jeden za duży:( i też mam nadzieję że pomimo to będzie ok. Rano jeszcze wzięłam cetrotide a dopiero o 20.30 ovitrelle. A w której dobie podadzą Ci malucha/y?

Dziewczyny jak myslicie gdybym jutro zrobila test ciazowy o czulosci 10 to moglby juz wyjsc?

Olusia, żadnych testów przed betą!!!!
Taka jest oto prosta zasada i już!!!!!

I niech Cię nawet nie kusi! A te czułe, co to niby pokazują ciążę po 3 dniach od zapłodnienia, to nadają się, nie powiem do czego.
Mi przy becie 154 pokazał jedną kreskę. A dwie wyszły dopiero, kiedy beta była ponad 440.

Esiek ja biorę już piąty Gnapeptyl i jest on w ampułkostrzykawce. Tak jak mówi Smerfeta, najpierw stukasz w strzykawkę, żeby pęcherzyk powietrza podskoczył do góry, naciskasz na strzykawkę aż do pierwszej kropli i wbijasz poziomo w brzuch całą igłę (nie jest długa). Bierzesz fałd skóry na brzuchu,wstrzykujesz powoli, mnie ten akurat nie boli, natomiast Menopur mnie czasami zaszczypie ale nie zawsze.

Gizas podglądanko mam w poniedziałek, to będzie 8 ds. rano mam wziąć gonapeptyl, około 12:30 zrobić badanie estradiolu i progesteronu a o 15:45 wizyta i decyzja co dalej. Martwię się trochę torbielą bo mi znalazł ostatnio. Nigdy wcześniej nie miałam a teraz pojawiła się w przerwie stymulacji. Ostatnią stymulkę miałam pod koniec lipca przy piątej IUI. Mam nadzieję, że torbiel nie zaburzy wzrostu pęcherzyków. Zdaję sobie sprawę, że przez stymulację podrośnie, doktorek mówił, że podczas punkcji się jej pozbędziemy. Kciukasy za poniedziałkową punkcję :-)

Smerfeta koszula kupiona? W poniedziałek wielki dzieć, drugi kciuk za Ciebie :-)

A powiedzcie mi po co są skarpetki na punckję? Koszulę, kapcie rozumiem ale skarpetki?

Lawendowy jak się czujesz mamusiu? Dolegliwości ciążowe już Cię dopadły?

Esiek nie miałam nigdy IUI, ani nawet dr S. tego nie proponował, ponieważ to nie za bardzo rozwiązuje u mnie problem. Przy moim PCO problem leży w owulce, którą naprawdę trudno u mnie wystymulować, bo już przy malutkich dawkach mamy duże ryzyko ciąży mnogiej, no i nieustanne torbiele to generuje..:wściekła/y:. Byłam ostatnie cykle cały czas na gonalu i naturalnych próbach, nawet nam się poszczęściło, ale straciliśmy nasz Skarb w 9tc. A szczęście nasze ogromne polega na tym, że mój dr S. działa szybko, jak coś nie do końca się sprawdza to zmienia taktykę. I tak było też teraz dr powiedział, że mój organizm w każdym cyklu reaguje inaczej, więc nie ma co tego wydłużać w nieskończoność, kwalifikujemy do programu i koniec :-)
Jak nazywa się Twój lekarz? i w ogóle Twój dr osobiście będzie robił Tobie punkcję i transfer? bardzo jestem ciekawa jak to wszystko odbywa się w Policach... tyle dziewczyn ucieka ze Szczecna do innych klinik. Ja póki co jestem bardzo zadowolona. Będę barrrrdzo mocno trzymała za Ciebie kciuki, żeby wszystko się pięknie udało :-):-):-):-)

Gizas w Gamecie transfer mamy w 5 dobie czyli byłby dokladnie za tydzień. U Ciebie będzie w 3 dobie prawda?

Kasik tak jest, koszula kupiona :-D a skarpetki?! Też trzeba? Takie zwykłe? Trzymam kciuki by torbielka była leniwa i nie chciało jej się rosnąć!

Lawendowy dzięki za fluidy. Widzę że imiona wybrane :-)

Kasik, a dziękuję. Czuję się dobrze. Jeśli zapalenie pęcherza można zaliczyć do dolegliwości ciążowych, to tak :-)
A tak serio, nie mam i nie miałam żadnych mdłości. Zachcianek też nie mam. Ogórki kiszone i kapusta kiszona odchodzą w takich samych ilościach, jak przed ciążą. Słodycze mogły dla mnie nie istnieć i teraz tez tak jest.

Smerfeta, imiona zostały już dawno temu wybrane. Zaraz na samym początku ciąży.
Bryza morska w Orłowie sprawiła, że wybieranie imion zajęło nam może 5 minut :tak:

To mam jedno ostatnie pytanie;) Czy Gonal i Gonalpeptyl moge sobie podac razem, jeden po drugim tzn np. Oba wieczorem?

reklama
Do góry