reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Ja mialam brac antybiotyk zamur 250 mg od wieczora.... tego samego dnia co punkcja...

keki to super.... ;) zatem trzymam kciuki :)

Ewis a nie dostalas wytycznych jak masz leki zazywac?

Olusia - dostałam,co do Luteina, Fragmin i kwasu to nie mam wątpliwości, ale co do zamur pisze, 1 tab. co 12 godzin doustnie do skończenia opakowania. A nie pytałam dr bo powiedziała, że na kartce wszystko jest rozpisane. To też wezmę na noc. Swoją drogą ciekawe po co antybiotyk.

Najgorsze czekanie na wynik testu, ale już jesteś coraz bliżej. Chodzisz do pracy?

Kasik, Olusia - tak mówicie, że szczęśliwa 7 :-), to mam taką nadzieję.

Kasik jak się czujesz po zastrzykach?

Swoją drogą jak podchodziłam wcześniej do inv to nie brałam fragmin, a teraz tak może trochę inne leki mi pomogą. Hm wydawałoby się, że kobieta w ciąży nie powinna brać tabletek itd. a tu się bierze sporo tego, no ale nie ważne, ważne żeby był maluszek zdrowy!

Ewis dzięki, że pytasz :-) Wiesz, że czuję się zaskakująco dobrze, tzn w ogóle nic nie czuję, trochę mnie to niepokoi bo dziewczyny pisały o różnych dolegliwościach a ja nic, dzisiaj 6s :baffled:

Ewis poki co chodze ale staram sie nie przemeczac... i nie dzwigac... nio jestem blizej niz dalej juz.. i zaczynam miec wielka ale to wielka treme :szok: odnosnie antybiotyku tez sie nad tym zastanawialam ale przyszlo mi na mysl ze to moze by infekcja sie nie pojawila po pobraniu komorek bo to jednak jakas ingerencja byla...

Ja sie czulam dobrze po zastrzykach..

A powiedz mi boli cie brzuch po punkcji? boli jak sikasz? bo u mnie tak bylo..

Ja po zastrzykach raczej też dobrze się czułam, chociaż pod koniec to czułam prawy jajnik.
A po punkcji to byłam słaba i 3 godziny spałam. Boli mnie trochę prawy jajnik, ale da się wytrzymać.

reklama
Wiesz cos tam czulam.. jajniki i mialam wrazenie ze brzuch mam wiekszy ale nie bylo to najgorsze... po zabiegu to musialam ubrac inne spodnie, mialam wrazenie ze normalnie mam 3-4 miesiac.. tak mnie wywalilo, no i bol przy sikaniu i chodzeniu, staniu... ale po 2-3 przeszlo.... teraz tylko czuje jajniki, kucia, pobolewania podbrzusza ale nie caly czas... no zobaczymy ;)

Do góry