reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kiki dzięki za informację, tez dorwałam ta wypowiedź:-p
Powiem Wam że bałam się że może nie zrobią mi na jutro moich wyników przez dzisiejsze święto a wizytę mam na 9 więc zrobiłam dziś odpłatnie w Częstochowie w szpitalu-zapłaciłam 100 zł, ale mam już wyniki i jestem uspokojona:sorry2:
TSHTSH2,000µIU/ml0,2704,200N Badanie wykonano testem firmy Roche metodą elektrochemiluminescencji na aparacie Cobas.
LHLH2,22mIU/ml f.pęcherzykowa 2,4-12,6
f.owulacyjna 14-95,6
f.lutealna 1,0-11,4
po przekwitaniu 7,7-58,5Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektrochemiluminescencji, na aparacie Cobas.
EstradiolEstradiol1586,00pg/ml f.pęcherzykowa 12,5-166
f.owulacyjna 85,8-498
f.lutealna 43,8-211
po przekwitaniu 5,0-54,7
ciąża I trymestr 215 - 4300Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektrochemiluminescencji, na aparacie Cobas.
ProgesteronProgesteron1,02ng/ml f.pęcherzykowa 0,2-1,5
f.owulacyjna 0,8-3,0
f.lutealna 1,7-27
po przekwitaniu 0,1-0,8Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektrochemiluminescencj

Progesteron jest niższy niż z 6 ds, a dziś mam 10 ds, estradiol tez ładny, natomiast TSH mogłobybyć ciut niższe, od dziś łykam euthyrox 50 codziennie, bo tak brałam na zmianę 25/50 co drugi dzień i powinno do transferu ładnie spaść:tak:
Troche mi sie humor poprawił, ale transfer jeszcze nie przesądzony:eek:
Ciekawa jestem jakie będą wyniki z wczoraj:confused:a szczególnie progesteron:confused: dzis zrobiłam badanie bez zatrzyków, więc estradiol jeszcze podrośnie:tak: Cieszę sie że taki ładny, może będe miec wiecej zarodeczków:sorry2:

Olusia witaj na forum:tak:Ja tez z Gyncentrum, u kogo się leczysz?Bete możesz zrobic po 12 dniach, natomiast progesteron teraz możesz zbadac czy aby nie zwiększyc dawki luteiny, bo poniżej 1 powinen być do podania ovitrele

reklama
Hej dziewczyny, wpadam, żeby dodać Wam otuchy:-) Jesteśmy po programie rządowym i udało się, spodziewamy się bliźniąt:-D wcześniej lata starań, dwa pełne programy in vitro pełnopłatne bez powodzenia :no:
Ale to naprawdę może się udać i nie zapominajcie o tym:-) trzymam za Was wszystkie bardzo mocno kciuki :-)

Liskaaa no na takie wiadomości to my wszystkie z utęsknieniem czekamy! :-)

A możesz się pochwalić, w jakiej klinice podchodziłaś do programu rządowego i czy udała się ta zupełnie pierwsza próba na nfz czy krio?

Gratuluję i życzę spokojnej ciąży!

Liskaaa no na takie wiadomości to my wszystkie z utęsknieniem czekamy! :-)

A możesz się pochwalić, w jakiej klinice podchodziłaś do programu rządowego i czy udała się ta zupełnie pierwsza próba na nfz czy krio?

Gratuluję i życzę spokojnej ciąży!
Dziękuję:-)

Ten program mieliśmy w Salve w Łodzi. Udała się pierwsza próba w tym programie. Te dwa Maluchy, które są w brzuchu to jedyne zarodki, jakie udało nam się uzyskać. Nie mamy żadnych Mrozaczków, mieliśmy tylko cztery komórki.

Dziewczyny które leczą się w Gamecie Gdynia. Mam do was pytanie. Poleciłybyście dr Śliwińskiego? Jak wyglądają wizyty u niego? Przyjmuje dokładnie o tej godzinie o której się umawia czy i tak trzeba czekać w kolejce?

Malwisia, bardzo współczuję :-( Ale musisz być dzielna i walczyć dalej, nie poddawaj się. A jeśli chodzi o Gametę to polecam Ci dra Skweresa. W moim odczuciu to bardzo dobry i kompetentny lekarz i wizyty punktualne, tylko jeden raz zdarzyło mi się czekać około 30 min. na wizytę, a zazwyczaj to nawet wcześniej zaprasza do gabinetu.

Liskaaa , takie wiadomości podnoszą na duchu. Dzięki wielkie. I oczywiście wielkie gratulacje dla Ciebie. życzę Ci pięknych i zdrowych maluchów ( może parka będzie :-) )

GizaS chodze do pani doktor Czerwinskiej... no nie mam kiedy teraz zrobic badania bo nie bede miec w tym samym dniu... a w poniedzialek jestem w pracy ech... ja mialam podane ovitrele zeby pecherzyki mi pekly :), czyli jak bedzie niski progesteron to mam wziasc ten zastrzyk? obecnie biore 3x4 tabl luteiny

Liskaaa gratuluje... mam nadzieje ze za pare dni tez napisze ze sie udalo ;)

reklama
Kotuska, ja mam przeczucie (nie wiem skąd mi się to wzięło) że to są dwaj chłopcy:-) zobaczymy...:-)

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki. Nie zapominajcie o pozytywnym nastawieniu!:happy:

Do góry