reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Kiki dzięki za informację, tez dorwałam ta wypowiedź:-p
Powiem Wam że bałam się że może nie zrobią mi na jutro moich wyników przez dzisiejsze święto a wizytę mam na 9 więc zrobiłam dziś odpłatnie w Częstochowie w szpitalu-zapłaciłam 100 zł, ale mam już wyniki i jestem uspokojona:sorry2:
TSHTSH2,000µIU/ml0,2704,200N Badanie wykonano testem firmy Roche metodą elektrochemiluminescencji na aparacie Cobas.
LHLH2,22mIU/ml f.pęcherzykowa 2,4-12,6
f.owulacyjna 14-95,6
f.lutealna 1,0-11,4
po przekwitaniu 7,7-58,5Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektrochemiluminescencji, na aparacie Cobas.
EstradiolEstradiol1586,00pg/ml f.pęcherzykowa 12,5-166
f.owulacyjna 85,8-498
f.lutealna 43,8-211
po przekwitaniu 5,0-54,7
ciąża I trymestr 215 - 4300Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektrochemiluminescencji, na aparacie Cobas.
ProgesteronProgesteron1,02ng/ml f.pęcherzykowa 0,2-1,5
f.owulacyjna 0,8-3,0
f.lutealna 1,7-27
po przekwitaniu 0,1-0,8Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektrochemiluminescencj

Progesteron jest niższy niż z 6 ds, a dziś mam 10 ds, estradiol tez ładny, natomiast TSH mogłobybyć ciut niższe, od dziś łykam euthyrox 50 codziennie, bo tak brałam na zmianę 25/50 co drugi dzień i powinno do transferu ładnie spaść:tak:
Troche mi sie humor poprawił, ale transfer jeszcze nie przesądzony:eek:
Ciekawa jestem jakie będą wyniki z wczoraj:confused:a szczególnie progesteron:confused: dzis zrobiłam badanie bez zatrzyków, więc estradiol jeszcze podrośnie:tak: Cieszę sie że taki ładny, może będe miec wiecej zarodeczków:sorry2:

Olusia witaj na forum:tak:Ja tez z Gyncentrum, u kogo się leczysz?Bete możesz zrobic po 12 dniach, natomiast progesteron teraz możesz zbadac czy aby nie zwiększyc dawki luteiny, bo poniżej 1 powinen być do podania ovitrele

reklama
Hej dziewczyny, wpadam, żeby dodać Wam otuchy:-) Jesteśmy po programie rządowym i udało się, spodziewamy się bliźniąt:-D wcześniej lata starań, dwa pełne programy in vitro pełnopłatne bez powodzenia :no:
Ale to naprawdę może się udać i nie zapominajcie o tym:-) trzymam za Was wszystkie bardzo mocno kciuki :-)

Liskaaa no na takie wiadomości to my wszystkie z utęsknieniem czekamy! :-)

A możesz się pochwalić, w jakiej klinice podchodziłaś do programu rządowego i czy udała się ta zupełnie pierwsza próba na nfz czy krio?

Gratuluję i życzę spokojnej ciąży!

Liskaaa no na takie wiadomości to my wszystkie z utęsknieniem czekamy! :-)

A możesz się pochwalić, w jakiej klinice podchodziłaś do programu rządowego i czy udała się ta zupełnie pierwsza próba na nfz czy krio?

Gratuluję i życzę spokojnej ciąży!
Dziękuję:-)

Ten program mieliśmy w Salve w Łodzi. Udała się pierwsza próba w tym programie. Te dwa Maluchy, które są w brzuchu to jedyne zarodki, jakie udało nam się uzyskać. Nie mamy żadnych Mrozaczków, mieliśmy tylko cztery komórki.

Dziewczyny które leczą się w Gamecie Gdynia. Mam do was pytanie. Poleciłybyście dr Śliwińskiego? Jak wyglądają wizyty u niego? Przyjmuje dokładnie o tej godzinie o której się umawia czy i tak trzeba czekać w kolejce?

Malwisia, bardzo współczuję :-( Ale musisz być dzielna i walczyć dalej, nie poddawaj się. A jeśli chodzi o Gametę to polecam Ci dra Skweresa. W moim odczuciu to bardzo dobry i kompetentny lekarz i wizyty punktualne, tylko jeden raz zdarzyło mi się czekać około 30 min. na wizytę, a zazwyczaj to nawet wcześniej zaprasza do gabinetu.

Liskaaa , takie wiadomości podnoszą na duchu. Dzięki wielkie. I oczywiście wielkie gratulacje dla Ciebie. życzę Ci pięknych i zdrowych maluchów ( może parka będzie :-) )

GizaS chodze do pani doktor Czerwinskiej... no nie mam kiedy teraz zrobic badania bo nie bede miec w tym samym dniu... a w poniedzialek jestem w pracy ech... ja mialam podane ovitrele zeby pecherzyki mi pekly :), czyli jak bedzie niski progesteron to mam wziasc ten zastrzyk? obecnie biore 3x4 tabl luteiny

Liskaaa gratuluje... mam nadzieje ze za pare dni tez napisze ze sie udalo ;)

reklama
Kotuska, ja mam przeczucie (nie wiem skąd mi się to wzięło) że to są dwaj chłopcy:-) zobaczymy...:-)

Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki. Nie zapominajcie o pozytywnym nastawieniu!:happy:

Do góry