reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

dziewczyny powiedzcie mi ile czasu musi upłynąć żebym mogła podejść do kolejnej stymulacji? Bo ja już bym chciała od najbliższej @ ale chyba nie można tak raz za razem. Bo pingwinków niestety już nie mam.

reklama
Malwisia przykro mi, ale próbuj jeszcze, nie można się poddać. Może spróbuj zmienić klinikę

U mnie poprawa bo mam teraz 7 pecherzy, z czego tylko 2 na lewym jajniku. Sprinterką nie jestem i punkcje mam przełożoną aż na poniedziałek więc Kasik może mnie dogonisz? :-)

Gizas teraz kciuki za Twoje podglądanko&&&&&

Genna a co u Ciebie po wczorajszej wizycie w Gamecie?

Ostatnia edycja:
Smerfeta czyli zmniejszasz mi dystans? ;-):-D Ja mam dopiero w poniedziałek usg po 7 dniach stymulacji (szkoda, że nie mam w trakcie bo to bardzo stesujące) i się okaże co wyhodowałam. Przewiduję, że jeżeli nic złego się nie wydarzy (oby nie) punkcja w środę lub piątek.

Dziewczyny które leczą się w Gamecie Gdynia. Mam do was pytanie. Poleciłybyście dr Śliwińskiego? Jak wyglądają wizyty u niego? Przyjmuje dokładnie o tej godzinie o której się umawia czy i tak trzeba czekać w kolejce?

Malwisia przykro mi kochana :-( nie poddawaj się, proszę.
U dr. Ś. godziny wizyt wg. moich spostrzeżeń są +/- zgodnie z planem, z wszystkich lekarzy u których byłam (a byłam u wszystkich dostępnych w Gamecie :-p) tylko dr. Cz. ma duże opóźnienia, nie wiem z czego to wynika ale mój rekord to 2h opóźnienie :wściekła/y:
U żadnego innego lekarza nie spotkałam się z opóźnieniem większym niż max. 30 minut. Powiem Ci jednak że mimo to że często zdarza mi się czekać - nie zamieniłabym dr. Cz. na żadnego innego (no może na Skw. ;-) w razie braku wyboru), a dr. Ś. jako lekarz zrobił na mnie najgorsze wrażenie z wszystkich., niestety ...

Jeżeli chodzi o kolejną stymulację - mi mówiono o 3 miesiącach/cyklach przerwy.

keki84 trzymam kciuki za całą czwórkę :tak:

Ostatnia edycja:
Ja z kolei polecam dr Ś. Choć ma duuużo pacjentek, za każdym razem jak u niego jestem pamięta mój przypadek itp. Nie zawsze wizyty odbywają się na czas, niestety opóźnienia się zdarzają. Ale mimo wszystko jestem z niego zadowolona :-)

ale dr Cz nie przyjmuje w soboty prawda. Mi zależy na lekarzu, który przyjmuję późnymi godzinami i w soboty żeby nie kolidowało to z moją pracą. Muszę jeszcze poczytać, którego doktorka polecają na znany lekarz

Malwisia dr. Cz. przyjmuje właśnie w soboty oraz popołudniami - na stronie Gamety masz godziny przyjęć każdego z lekarzy.
Tak naprawdę praktycznie każdy lekarz pracujący w Gamecie ma dobre opinie - każda z nas ma jednak inne potrzeby i inny 'typ' lekarza jest dla niej najlepszy. Ja pod względem fachowości dr. Ś. nic zarzucić nie mogę - nie wzbudził po prostu mojego zaufania i nie wyczułam zainteresowania z jego strony (być może dlatego że nie jestem jego 'stałą' pacjentką ale dla mnie akurat jest to kolejny argument na 'nie' ..).

Lekarze • Gdynia •• Klinika Leczenia Niepłodności GAMETA • In Vitro • Bezpłodność • Niepłodność • Histeroskopia • Endometrioza

Malwisia ja byłam u każdego lekarza w Gamecia za wyjątkiem dr Ś.
Dr Cz ma dużo pacjentek, poza tym, dr W często 'wciska' mnie (i pewnie nie tylko mnie) doktorowi Cz stąd pewnie takie opóźnienia. Ostatnią iui również robił mi dr Cz i to o godz 21. W tą sobotę znowu idę do dr Cz, no i dowiedziałam się, że punkcję również będzie mi wykonywał dr Cz. Mi to nie przeszkadza bo bardzo lubię dr Cz :tak: Swojego doktorka w sumie też lubię, choć często jest małomówny, bardziej 'mówny' jest dr Sk, zaś dr Cz to już w ogóle gaduła :-D

Kasik no widzisz ociągam się. Przy transferze też mnie dogonisz bo ja będę czekać na zarodeczki 5 dni, a Ty 3
DSC_0371.jpg a na zdjęciu podsyłam Wam obraz dzisiejszego ataku meduz na plaży w Gdyni ;-)

Załączniki

• DSC_0371.jpg
    DSC_0371.jpg
    11,8 KB · Wyświetleń: 108
reklama
Dziewczyny które leczą się w Gamecie Gdynia. Mam do was pytanie. Poleciłybyście dr Śliwińskiego? Jak wyglądają wizyty u niego? Przyjmuje dokładnie o tej godzinie o której się umawia czy i tak trzeba czekać w kolejce?

Malwisia, byłam pacjentką dr. Śl. Robiłam u niego 3 IUI w 2010 r i w tym roku ISCI oraz jeden criotransfer. Generalnie lekarz profesjonalny, konkretny małomówny. W sumie nie mogę doczepić się do jego kompetencji. Ale już jego pacjentką nie jestem i nigdy już nie będę. Dlatego, że wprowadził mnie w błąd. Powiedział mi ze nie może mnie zakwalifikować do programu rządowego ponieważ moje AMH z lutego było poniżej 0,5 i nawet jeśli badanie powtórzę to nie będzie mógł tego przyjąć. I tu niestety wyszło komercyjne zachowanie dr. Wiedział że nie jestem przypadkiem który oznacza sukces 100 % wiec wolał mnie zniechęcić. Proponował żebym zmieniła klinikę i tam próbowała się kwalifikować. A ja i tak wynik powtórzyłam, mam 0,75 i Dr. Cz mnie zakwalifikował i teraz jestem jego pacjentką. Dr Cz. ma duże doświadczenia, pracuje przy in vitro od 90 roku. Wcześniej pracował w Białymstoku, w tej klinice gdzie robili pierwsze in vitro ( to wiem od samego lekarza)

Do góry