reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Malwisia - przykro mi! nie poddawaj się!

Gizas - punkcję mam w sob. na 8:30, a no tak cichaczem robię to, jakoś musiałam odpocząć, bo był czas że się uzależniłam od forum, a jak zaglądałam to cały czas myślałam o staraniach, generalnie i tak coś tam działaliśmy ale tak na spokojnie to biorę. Zobaczymy co będzie.
Mam z tego co wywnioskowałam z 8 pęcherzyków, chyba że mnie zaskoczą jajniki i coś naprodukowały.

Mam pytanie - w umowie jest punkt, czy zgadzam się na zapłodnienie więcej niż 6 komórek - oczywiście się zgadzam jeśli faktycznie tyle będzie chociaż w to wątpię, ale nie wiecie jakie są koszty tego? Czy to może być za darmo?

reklama
Genna , jak to jest z tą kolejką w Gamecie? Skoro przeszłaś z innej kliniki i wpisana jesteś na koniec listy to już w lutym zaczniesz stymulacje a mi lekarz powiedział ze podejdę późną wiosną ? Już tego nie rozumiem :no:

Genna szefo ma różnie - raz gada więcej a raz mniej, zależy od humoru ale wszyscy w klinice słuchają się go bo nie raz słyszałam jak twardo zarządzał :-D I fakt - obsługa jest miła, nigdy nie byłam tam źle traktowana a jestem tam już 1,5 roku. A kto będzie Cię prowadził bo się pogubiłam?

kotuśka, on powiedział ze pacjentki które są już po nieudanej próbie ida troszkę inaczej , mimo iż przeszłam z innej kliniki to traktuje mnie jakbym była u nich i nie ląduję na koniec kolejki
ewis ja nie miałam takiego punktu, czy zgadzasz się, no pewnie ze się zgadzasz, ale pytanie ile musisz dopłacić, chyba ze nie, dopytaj się koniecznie, na pewne się płaci za mrożenie nadliczbowych komórek które pobrano ale tego o co pytasz to nie wiem.
Gonia mi o tym ze do nr 189 mówił sam szef, wiec tak naprawdę nie wiem.

aaaaa i zapomniałam jeszcze, pytałam o dodatkowe opcje za które chciałabym dopłacić, a dokładniej nacienie otoczki i Dr powiedział, ze oni robią w standardzie bez dopłacania jeżeli embriolog zgłosi taką potrzebe, wiec super, a co do scratchingu to mówi ze nie robią, nie ma sensu, ale ja zrobie u swojego stacjonarnego gina ją:)

Ostatnia edycja:
Witam jestem tutaj nowa.... przyjmiecie mnie do swojego grona? :) ja we wrzesniu zostalam zakwalifikowana do programu rzadowego... jestem po 8 IUI, jedna byla udana ale niestety poronilam.. potem dlugo sie staralismy z moim i dalej nic, wiec postanowilismy spróbowac In vitro i sie udalo dostac na liste oczekujacych ;)
Tydzien temu tj. we wtorek 22.10.13 mialam robiona rano punkcje, wychodowalam 13 pecherzykow z ktorych nie ktore byly nie do konca dojrzałe.. zaplodniły sie wszystkie ktore uwazali ze sa dobre.. w piatek tj 25.10 mialam transfer 2 zarodkow 8 komorkowych... po punkcji dostalam leki m.in luteina dopoch 3x4 tabl, fraxiparine 1x na dobre, antybiotyk oraz kwas foliowy... Powiedzcie mi jak to sie liczy 1 dzien tj w dniu transferu czy na 2 dzien? dostalam wytyczne ze powinnam badanie z krwi zrobic ok 14 dpt.. piersi mnie bola, kuja jajniki, brzuch pobolewa... a kiedy w sumie powinna pojawic sie @ hm..

gena o Poznaniu to myślimy o dr żak a nie o polnej. w sumie to mąż chce koniecznie u niego spróbować. sama już nie wiem czy warto tracić tyle kasy. na początku tygodnia pojadę po dokumenty a co do embriologa to nie wiem czy moja pseudo klinika ma taka osobę bo nigdy nikogo takiego tam nie widziałam poza stałymi pracownikami. a na ta pierwsza wizytę to trzeba się umówić do szefa ?

Genna, to w przyszłym roku zrobi się niezły burdel w Gamecie czyli tak jak mówił dr Cz. Bo jeśli lekarz powie że będę podchodzić powiedzmy w kwietniu a w między czasie zgłosi się do Gamety 50 dziewczyn na 2 próbę to moja próba będzie się odwlekać w czasie. I to jest w sumie niezgodne z regulaminem programu. Nie zrozum mnie źle , nie chce Cie urazić, tylko widzę że w naszym kraju nic nie może być poukładane i jasne.

U mnie dupa blada:no::zawstydzona/y: może i pęcherzyki rosną, wynik estradiolu z pon czyli 6 ds 519 ale progesteron 1,46:zawstydzona/y:prawdopodobnie transfer będzie odwołany:zawstydzona/y:
Dziś tez zrobiłam małe halo w klinice bo powiedzieli że nie będzie wyników PRG i E2 na sobotę na kolejna wizytę, to się wkurzyłam , bo to że PRG już jest za wysoki to nie moge odpuścić jego kontroli, pielęgniarka poszła do laboratorium i załatwiła wynik na sobotę rano a wizytę mam na 9. dokupiłam jeszcze na jutro gonal F 225 i cetrotide, czyli wydałam już 4200 zł na stymulację:dry:
Nie wiem dlaczego taki progestreon wyszedł:zawstydzona/y:nie spotkałam się z tym na forum, może wiecie coś na ten temat? Wyszło że endometrium jest o krok dalej niż pęcherzyki, ale poprzednia stymulacja była analogiczna do tej i do samej punkcji progesteron był poniżej 1 a 5 ds 0,36:baffled:
Dr Cz z Gyncentrum strasznie małomówna, sama zauważyłam wynik progesteronu i wiedziałam co oznacza a ona tylko potwierdziła. Wizytę mam w sobote na 9, padnie decyzja czy jeszcze dzień stymulacji czy ovitrelle i punkcja w poniedziałek.
Pęcherzyków jest chyba 5 a może i iut więcej.
Kurcze, czy ja zawsze musze miec pod górkę:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Smerfeta u dr W:)
Malwisia szkoda kasy, wystarczy zmienić na normalną klinikę, a embriologa muszą mieć, on zapładnia twoje komórki i przeprowadza procedyre zapłodnienia pozaustrojowego, na stronie mają napisane chyba ze to karolina wasilow, a wizyte wybierasz u jakiego lekarza chcesz, ja chiałam mieć prowadzącego dr W po prostu.
zresztą organizm musim odczekać przynajmniej 2 cykle by się wszystko unormowałao, chociaż ty miałaś takie dawki leków jakby w ogóle ich nie było. najpierw pismo o zmiane i popros jak najszybciej o ksero karty twojej, wiec w przyszłym tygodniu to załatwiaj , jak nie to odnajdziemy cie i na dupsko dostaniesz!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Maliwisia powinnas odczekać conajmniej dwa cykle, i jeśli wszystko będzie ok to możesz znowu rozpocząć stymulację
Smerfeta gratuluję 7 wspaniałych komórek:sorry2: ja wypadan z obiebgu, nie będziemy razem testować:zawstydzona/y:
Ewis to moze się spotkamy w sobotę:tak:trzymam kciuki za komórki i piękne zarodki

Do góry