reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

genna, zwolnienie mam od rodzinnego od początku stymulacji, bo nie chcę się chwalić pieczątką kliniki. Podejrzewam, że dałby mi te dodatkowe 2 tygodnie po punkcji, ale nie chcę przeginać w pracy, żeby szef się nie zdenerwował tak długą nieobecnością (nie jest powiedziane, że się uda i być może będę musiała tam wrócić nawet na kilka miesięcy...). Praca biurowa, więc się tam nie przemęczam, a momentami mi się wydaje, że bardziej zaszkodzi mi siedzenie w domu i zadręczanie się czy nie zostanę przypadkiem zwolniona niż pracowanie nawet z bólem brzucha... To chore, że muszę się martwić teraz o takie rzeczy :hmm:

reklama
keki84 u mnie 2 do 3 dni faktycznie bolało i choć pewnie dałabym radę na lekach być w pracy wolałam odpoczywać w domu. Przeciwbólowe/rozkurczowe brałam w dzień punkcji i chyba raz na kolejny dzień. Z tego co pamiętam od 4 dnia czułam się już zupełnie 'normalnie'. Zwolnienie brałam na 5 dni bo mam odroczony transfer i szkoda było mi kasy - po transferze planuję trochę dłuższe aż do terminu testowania. Myślę jednak że jest to sprawa bardzo indywidualna ...

Malwisia będzie dobrze, trzymam kciuki :tak:

jutro jest mój 9dpt to już mogę iść na bete? ja miałam podane 3 dniowe zarodki i to jeszcze bardzo slabe. jeden 3komórkowy a drugi 2komórkowy. z rozpiski na pierwszej stronie wynika że dziś dopiero hcg zaczyna być produkowane.

ja zrobiłam Bhcg 8 dni po transferze 2 świeżych 3 dniowych zarodków i wyszło 14. Co prawda potem ciąża się nie utrzymała. Tego dnia zrobiłam tez test i po 1 h pojawiła się mega blada kreska. Możesz spróbować w czwartek zrobić badanie, będzie bardziej wiarygodne. Powodzenia ! :-)

CześćTu jestem nowa, ale moja walka o dziecko sięga 4 lat. teraz zdecydowałam się na invitro. dziś jestem w 3 dpt., ale komorki pobrane małam 3 miesiące temu. Dostałam wtedy zespół postymulacyjny i musiałam czekać na @. Potem endometrium do 5, wtedy leki ale uroslo do 6,7 i znowu@. W październiku samoistnie odbilo do 8 - jak? sama nie wiem. Olga

Witam. Jestem również nowa na forum, co nie oznacza, że "zielona" w kwestii ivf. Do tej pory miała 2xIVF oraz raz transfer mrożaczków. Leczę się w Gamecie Gdynia u dr Ś. Jednak od kilku dni nie mogę się z nim skontaktować, tzn nie odpisuje na sms-y, nie dobiera tel ?:( Nie wiem, co się dzieje? Chciałam dowiedzieć się, kiedy zacznę procedurę? Jestem na liście nr 240 Pozdrawiam

Hejka!
Gizas wcześniej brałam Falvit i folik, a teraz biorę quenzyn Q10 z kompletem wit z grupy B (ale chyba trochę za późno zaczęłam brać) + folik. Przypomnij na co jest encorton? Tego nie biorę, to źle? :unsure::hmm: Punkcję miałam mieć w sobotę ale prawdopodobnie przesunie się na niedzielę bądź poniedziałek, więc nie zapunkcjujemy razem. W której dobie w Twojej klinice podają zarodeczki?

Keki ja też nie wiem czy brać L4 po punkcji, też mi tak trochę nie bardzo to pasuje bo krzywo na mnie patrzą. A jeszcze nie dawno brałam tydzień wolnego bo skręciłam kostkę :sorry2:

DW, Olga - witajcie ;-)
DW zadzwoń po prostu na recepcję i zapytaj czy dr w ogóle jest osiągalny. Może teraz przyszła kolej na jego urlop...

reklama
Smerfeta to Twoje pierwsze ivf a encortonu nie podają od tak bo to steryd:baffled:ale przy kolejnych próbach łapię się wszytskiego, podobno umożliwa łatwiejsza implantację zarodka:sorry2: nie w każdej klinice jest stosowany. Ja też nie wiem czy punkcję będę miec w sobotę, takie było tylko założenie mojego dr ale co dalej okaże się w czwartek ale dopiero o 18:dry:

Dziewczyny ja sie czułam po punkcjach bardzo dobrze, tylko trochę senna byłam tego dnia ale to może być też z wrażeń i nie przespanej nocy:sorry2: ale ja nie mam dużo komórek pobieranych i może stąd ta różnica:baffled:

Do góry