reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Katuska, oki dam znac ;) sama jestem ciekawa co mi powie, tym bardziej ze Emi która ma nr 212 już zaczęła ;) albo maja tam taki burdel w papierach, albo nie umieją liczyć ;/ Albo nie wiem juz co ;) Tak czy siak wypytam o wszystko!

reklama
Dziewczyny, nadszedł wielki czas - zaraz zaczynam stymulke i mam pytanie do tych stymulowanych GonalF? Ile płacicie za Gonal 900J a ile za Gonelpeptyl? Ja na razie u mnie najlepszą cenę znalazłam 1100zl za Gonal i chyba niecałe 300 za GOnalpeptyl 7 ampułek...

Konmar
Ja też jestem w invimedzie Wawa. Kwalifikację mamy 29.10 mam nadzieję.
Napisz coś więcej o sobie i u kogo byłaś na wizytach.jak to wszystko tam wygląda?
Ja jestem u dr Kilijan... wydaje mi się dziwny i zastanawiam się nad zmianą.

Monia19864
Ale dałaś mi nadzieję że szybciej może się to wszystko zacząć. My też rejestrowalismy się kilka mies temu a teraz tylko mamy donieść wyniki badań i może dostaniemy kwalifikację i od razu coś zaczną nam planować.

Kotuska83 A gdzie kupowałaś clexane ? Bo w DOZ na stronie internetowej wychodzi mi ponad 300zł :baffled: .. Jeżeli tyle co piszesz kosztują to nie najgorzej.
Z klasą blastocysty z 5 doby embriolog mi mówił że to nie jest określenie jej jakości tylko stadium rozwoju i nie można tego traktować jako wyznacznik szansy na ciążę. Chociaż jeżeli myśleć logicznie - przez 5 dób niektóre rozwinęły się bardziej niż inne -wskazywałoby to na ich większy potencjał ...

Clexane w dawce 0,4 kupisz raczej w każdej aptece i taka jest cena , ja się nie spotkałam z ceną 300 zł.Ja kupuje u mnie koło domu w aptece dyżurnej.

Z tymi blastusiami to tak jak mówisz to jest stadium rozwoju. Embriolog mówił mi ze te co się szybko rozwijają czasem tylko dlatego ze mogą być uszkodzone genetycznie a te które wolniej mogą być prawidłowe. Oczywiście jakaś korelacje po między stadium rozwoju a odsetkiem ciąż jest i jest on zapewne wyższy. Więc Twoja 5 będzie na 5 -zobaczysz ;-)

Katuska, oki dam znac ;) sama jestem ciekawa co mi powie, tym bardziej ze Emi która ma nr 212 już zaczęła ;) albo maja tam taki burdel w papierach, albo nie umieją liczyć ;/ Albo nie wiem juz co ;) Tak czy siak wypytam o wszystko!

To oni chyba sobie jakieś jaja robią ! Jak to możliwe, że Ty z takim nr. jeszcze czekasz a Emi z 212 już działa ! Burdel mają jak nic ! Jak tylko dostane nr. to będę zamęczać dr. aż mnie w końcu zacznie stymulować. Jak widać trzeba ich pilnować i walczyć o swoje. Daj znać koniecznie jak się lekarz tłumaczył bo to ważne dla nas wszystkich.

Dziewczyny, nadszedł wielki czas - zaraz zaczynam stymulke i mam pytanie do tych stymulowanych GonalF? Ile płacicie za Gonal 900J a ile za Gonelpeptyl? Ja na razie u mnie najlepszą cenę znalazłam 1100zl za Gonal i chyba niecałe 300 za GOnalpeptyl 7 ampułek...

Drogo znalazłaś ten Gonal... Ja miałam co prawda 3 x 300 j.m., ale za każdą trzysetkę płaciłam 315 zł (co razem daje 945 zł).

Katuska83 nie wiem czemu tak jest ;( Byc może dlatego ze Emi miała jakos teraz na dniach wizyte, a ja mam dopiero 5 listopada, ale w sumie do dr Cz kazał mi tak sie umówić ;/ Ja tam sie ciesze ze Emi zaczeła, kazda chce miec to juz za sobą, ale dziwi mnie ze ty teraz byłaś i mówili ze chcieli przyjąć w tym roku tylko do nr 187...a robią co innego.

Katuska83 nie wiem czemu tak jest ;( Byc może dlatego ze Emi miała jakos teraz na dniach wizyte, a ja mam dopiero 5 listopada, ale w sumie do dr Cz kazał mi tak sie umówić ;/ Ja tam sie ciesze ze Emi zaczeła, kazda chce miec to juz za sobą, ale dziwi mnie ze ty teraz byłaś i mówili ze chcieli przyjąć w tym roku tylko do nr 187...a robią co innego.

A może każdy z lekarzy ma swoją pod listę jak kwalifikował ? No bo co? Jak mnie kwalifikował Cz. to jeśli wyjdzie moja kolej a Cz. będzie zajęty to będzie mnie prowadził ktoś inny ? Raczej nie. Fajnie że Emi już działa ale po między Wami jest duża liczba dziewczyn i co z nimi ? Były będą czy jak ? Jakieś niezrozumiałe jest to dla mnie. Zapytaj lekarza czy jadą według gł. listy czy każdy lekarz swoje pacjentki bierze. Z tym 187 to taki mieli plan ale dostali więcej kasy i pare się wykruszyło wiec wyszło 220 no chyba ze się jeszcze cos wykruszy to zrobią więcej.

reklama
Do góry