reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Katuska, oki dam znac ;) sama jestem ciekawa co mi powie, tym bardziej ze Emi która ma nr 212 już zaczęła ;) albo maja tam taki burdel w papierach, albo nie umieją liczyć ;/ Albo nie wiem juz co ;) Tak czy siak wypytam o wszystko!

reklama
Dziewczyny, nadszedł wielki czas - zaraz zaczynam stymulke i mam pytanie do tych stymulowanych GonalF? Ile płacicie za Gonal 900J a ile za Gonelpeptyl? Ja na razie u mnie najlepszą cenę znalazłam 1100zl za Gonal i chyba niecałe 300 za GOnalpeptyl 7 ampułek...

Konmar
Ja też jestem w invimedzie Wawa. Kwalifikację mamy 29.10 mam nadzieję.
Napisz coś więcej o sobie i u kogo byłaś na wizytach.jak to wszystko tam wygląda?
Ja jestem u dr Kilijan... wydaje mi się dziwny i zastanawiam się nad zmianą.

Monia19864
Ale dałaś mi nadzieję że szybciej może się to wszystko zacząć. My też rejestrowalismy się kilka mies temu a teraz tylko mamy donieść wyniki badań i może dostaniemy kwalifikację i od razu coś zaczną nam planować.

Kotuska83 A gdzie kupowałaś clexane ? Bo w DOZ na stronie internetowej wychodzi mi ponad 300zł :baffled: .. Jeżeli tyle co piszesz kosztują to nie najgorzej.
Z klasą blastocysty z 5 doby embriolog mi mówił że to nie jest określenie jej jakości tylko stadium rozwoju i nie można tego traktować jako wyznacznik szansy na ciążę. Chociaż jeżeli myśleć logicznie - przez 5 dób niektóre rozwinęły się bardziej niż inne -wskazywałoby to na ich większy potencjał ...

Clexane w dawce 0,4 kupisz raczej w każdej aptece i taka jest cena , ja się nie spotkałam z ceną 300 zł.Ja kupuje u mnie koło domu w aptece dyżurnej.

Z tymi blastusiami to tak jak mówisz to jest stadium rozwoju. Embriolog mówił mi ze te co się szybko rozwijają czasem tylko dlatego ze mogą być uszkodzone genetycznie a te które wolniej mogą być prawidłowe. Oczywiście jakaś korelacje po między stadium rozwoju a odsetkiem ciąż jest i jest on zapewne wyższy. Więc Twoja 5 będzie na 5 -zobaczysz ;-)

Katuska, oki dam znac ;) sama jestem ciekawa co mi powie, tym bardziej ze Emi która ma nr 212 już zaczęła ;) albo maja tam taki burdel w papierach, albo nie umieją liczyć ;/ Albo nie wiem juz co ;) Tak czy siak wypytam o wszystko!

To oni chyba sobie jakieś jaja robią ! Jak to możliwe, że Ty z takim nr. jeszcze czekasz a Emi z 212 już działa ! Burdel mają jak nic ! Jak tylko dostane nr. to będę zamęczać dr. aż mnie w końcu zacznie stymulować. Jak widać trzeba ich pilnować i walczyć o swoje. Daj znać koniecznie jak się lekarz tłumaczył bo to ważne dla nas wszystkich.

Dziewczyny, nadszedł wielki czas - zaraz zaczynam stymulke i mam pytanie do tych stymulowanych GonalF? Ile płacicie za Gonal 900J a ile za Gonelpeptyl? Ja na razie u mnie najlepszą cenę znalazłam 1100zl za Gonal i chyba niecałe 300 za GOnalpeptyl 7 ampułek...

Drogo znalazłaś ten Gonal... Ja miałam co prawda 3 x 300 j.m., ale za każdą trzysetkę płaciłam 315 zł (co razem daje 945 zł).

Katuska83 nie wiem czemu tak jest ;( Byc może dlatego ze Emi miała jakos teraz na dniach wizyte, a ja mam dopiero 5 listopada, ale w sumie do dr Cz kazał mi tak sie umówić ;/ Ja tam sie ciesze ze Emi zaczeła, kazda chce miec to juz za sobą, ale dziwi mnie ze ty teraz byłaś i mówili ze chcieli przyjąć w tym roku tylko do nr 187...a robią co innego.

Katuska83 nie wiem czemu tak jest ;( Byc może dlatego ze Emi miała jakos teraz na dniach wizyte, a ja mam dopiero 5 listopada, ale w sumie do dr Cz kazał mi tak sie umówić ;/ Ja tam sie ciesze ze Emi zaczeła, kazda chce miec to juz za sobą, ale dziwi mnie ze ty teraz byłaś i mówili ze chcieli przyjąć w tym roku tylko do nr 187...a robią co innego.

A może każdy z lekarzy ma swoją pod listę jak kwalifikował ? No bo co? Jak mnie kwalifikował Cz. to jeśli wyjdzie moja kolej a Cz. będzie zajęty to będzie mnie prowadził ktoś inny ? Raczej nie. Fajnie że Emi już działa ale po między Wami jest duża liczba dziewczyn i co z nimi ? Były będą czy jak ? Jakieś niezrozumiałe jest to dla mnie. Zapytaj lekarza czy jadą według gł. listy czy każdy lekarz swoje pacjentki bierze. Z tym 187 to taki mieli plan ale dostali więcej kasy i pare się wykruszyło wiec wyszło 220 no chyba ze się jeszcze cos wykruszy to zrobią więcej.

reklama
Do góry