reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Dziewczyny zastanawia mnie jeszcze fakt mrożenia zarodków w programie. Tzn. wyczytałam gdzieś że jeśli decydujemy się na mrożenie ( które jest dodatkowo płatne, odmrożenie też) to podejście z mrożonych zarodków kosztuje 3800. Czy któraś z Was coś więcej wie na ten temat? Kwestię mam omówić z panem doktorem na wizycie ale chciałabym mieć już jakiś pogląd na sytuację.:)

Dziewczyny zastanawia mnie jeszcze fakt mrożenia zarodków w programie. Tzn. wyczytałam gdzieś że jeśli decydujemy się na mrożenie ( które jest dodatkowo płatne, odmrożenie też) to podejście z mrożonych zarodków kosztuje 3800. Czy któraś z Was coś więcej wie na ten temat? Kwestię mam omówić z panem doktorem na wizycie ale chciałabym mieć już jakiś pogląd na sytuację.:)

transfer z mrożonych kosztuje 1400 zł w Gamecie ale z tego co wiem crotransfery są refundowane i całość to jest jedna procedura.

Ostatnia edycja:
Dobry...:) Dziewczyny macie racje, pojadę, dowiem się co i jak i zobaczymy :) Patrząc na moja Amh to dziewczyny z podobnym wynikiem idą długim..no ale zobaczymy.. Monia ja tez myślałam żeby dodatkowo zapłacić i zamrozić zarodki żeby wrazie co mieć ich więcej itd,itp, ale taniej wyjdzie podejść do stymulacji drugi raz ;( To mnie najbardziej wkurza ze zapładniają Ci 6 z czego większość nie ma po co wracac;/ Mogliby od razu zapładniać za każdym razem wszystkie ehhh ;(

Kurczę to ja chyba przepłacam po za 900 Gonal F płacę 1440 zł:szok: a za 450 jm 720 zł:eek:Ja kupuję leki w klinice, to się zdenerwowałam:crazy: cetrotide płacę 120 zł
Zaraz jadę na podgląd jajec-mam nadzieję że wielu:sorry: i to już ostatni raz jak tyle płacę bo tym razem beta będzie trzycyfrowa:sorry:

dzwoniłam właśnie do kliniki Provita w Katowicach ale mają jeszcze drożej niż w moim Gyncentrum, a w Częstochowie chyba nie ma aptek z tym lekiem:eek: dzwoiniłam też do Antrum w Bytomiu ale ta klinika nie ma sprzedaży leków.

Gizas rzeczywiście sporo za leki, popytaj dziewczyn na innych forach może wiedzą w jakich aptekach leki kupowały, coś mi świta ze ktoś kiedyś mówił o aptece w Bytomiu i nie mieli drogich leków.
A podejście o becie 3 cyfrowej baaardzo mi się u ciebie [SUB]podoba[/SUB]:tak:

Monia niestety mrożenie dodatkowych oocytów kosztuje ....dodatkowo musisz zapłacić za zapłodnieni ich od 3800 w zależności jaki rodzaj zapłodnienia + transfer+wizyty bo tych oocytów nie możesz wykorzystać w programie, wiem to prosto ze źródła, bo rozmawiałam z Panią z MZ , wiec dodatkowo co można wziąć do procedury i zapłacić z własnej kieszeni to mrożenie dodatkowych oocytów i PGD , AH-nacięcia otoczki nie można wziąć bo to jest ingerencja w proces zapłodnienia i nie można mieszać finansowania.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej!
Melduje że mam tylko 3 pęchole +3 malutkie. Dr zwiększył mi dawkę menopuru z powrotem na 225 jednostek. E2 mam ok 500 i dr skomentował że ładny.
Słabo reaguje na leki ale oby mi się ostał ten jeden wymarzony ;-)

Kasik, Gizas a jak u Was po wizycie? Czekam niecierpliwie na Wasze newsy

Do góry