reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Dziewczyny zastanawia mnie jeszcze fakt mrożenia zarodków w programie. Tzn. wyczytałam gdzieś że jeśli decydujemy się na mrożenie ( które jest dodatkowo płatne, odmrożenie też) to podejście z mrożonych zarodków kosztuje 3800. Czy któraś z Was coś więcej wie na ten temat? Kwestię mam omówić z panem doktorem na wizycie ale chciałabym mieć już jakiś pogląd na sytuację.:)

Dziewczyny zastanawia mnie jeszcze fakt mrożenia zarodków w programie. Tzn. wyczytałam gdzieś że jeśli decydujemy się na mrożenie ( które jest dodatkowo płatne, odmrożenie też) to podejście z mrożonych zarodków kosztuje 3800. Czy któraś z Was coś więcej wie na ten temat? Kwestię mam omówić z panem doktorem na wizycie ale chciałabym mieć już jakiś pogląd na sytuację.:)

transfer z mrożonych kosztuje 1400 zł w Gamecie ale z tego co wiem crotransfery są refundowane i całość to jest jedna procedura.

Ostatnia edycja:
Dobry...:) Dziewczyny macie racje, pojadę, dowiem się co i jak i zobaczymy :) Patrząc na moja Amh to dziewczyny z podobnym wynikiem idą długim..no ale zobaczymy.. Monia ja tez myślałam żeby dodatkowo zapłacić i zamrozić zarodki żeby wrazie co mieć ich więcej itd,itp, ale taniej wyjdzie podejść do stymulacji drugi raz ;( To mnie najbardziej wkurza ze zapładniają Ci 6 z czego większość nie ma po co wracac;/ Mogliby od razu zapładniać za każdym razem wszystkie ehhh ;(

Kurczę to ja chyba przepłacam po za 900 Gonal F płacę 1440 zł:szok: a za 450 jm 720 zł:eek:Ja kupuję leki w klinice, to się zdenerwowałam:crazy: cetrotide płacę 120 zł
Zaraz jadę na podgląd jajec-mam nadzieję że wielu:sorry: i to już ostatni raz jak tyle płacę bo tym razem beta będzie trzycyfrowa:sorry:

dzwoniłam właśnie do kliniki Provita w Katowicach ale mają jeszcze drożej niż w moim Gyncentrum, a w Częstochowie chyba nie ma aptek z tym lekiem:eek: dzwoiniłam też do Antrum w Bytomiu ale ta klinika nie ma sprzedaży leków.

Gizas rzeczywiście sporo za leki, popytaj dziewczyn na innych forach może wiedzą w jakich aptekach leki kupowały, coś mi świta ze ktoś kiedyś mówił o aptece w Bytomiu i nie mieli drogich leków.
A podejście o becie 3 cyfrowej baaardzo mi się u ciebie [SUB]podoba[/SUB]:tak:

Monia niestety mrożenie dodatkowych oocytów kosztuje ....dodatkowo musisz zapłacić za zapłodnieni ich od 3800 w zależności jaki rodzaj zapłodnienia + transfer+wizyty bo tych oocytów nie możesz wykorzystać w programie, wiem to prosto ze źródła, bo rozmawiałam z Panią z MZ , wiec dodatkowo co można wziąć do procedury i zapłacić z własnej kieszeni to mrożenie dodatkowych oocytów i PGD , AH-nacięcia otoczki nie można wziąć bo to jest ingerencja w proces zapłodnienia i nie można mieszać finansowania.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej!
Melduje że mam tylko 3 pęchole +3 malutkie. Dr zwiększył mi dawkę menopuru z powrotem na 225 jednostek. E2 mam ok 500 i dr skomentował że ładny.
Słabo reaguje na leki ale oby mi się ostał ten jeden wymarzony ;-)

Kasik, Gizas a jak u Was po wizycie? Czekam niecierpliwie na Wasze newsy

Do góry