reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Enni no to teraz do boju
a030.gif

Dziewczyny ja mam taką teorię – że co klinika to inne zdanie co do stosowania protokołu – krótkiego, czy długiego :baffled:
Goniab no ciekawa jestem jaki będziesz miała protokół
a015.gif
Ja mam AMH 2, FSH 4,4 i idę długim
Infinity przeczytałam o sposobach stymulacji – wniosek mam jeden – cholera wolałabym krótki protokół :zawstydzona/y: (Efektem ubocznym stosowania agonisty wiążącego się ze spadkiem stężenia estrogenów jest możliwość pojawienia się objawów wypadowych u Pacjentki - czyli jakbym miała monopauze :sorry::eek::oo2:) A teraz poproszę nam tu rzucić mufinkami ;-)

Czerwona oliwka ja mam prawdziwie dłuuuuuuuugi protokół – przecież ja jestem na antykach już od połowy września. Chromatyny nie robiliśmy – może dlatego że mąż ma super wyniki, tylko ja taka wybrakowana

Hej dziewczyny - to i ja dolączam do wątku, co prawda papierologia już za mną i już zaraz podchodzimy ale zawsze to raźniej.
Podchodzimy w Klinice Nieplodności w Policach prawdopodobnie juz w moim następnym cyklu, który powinien się zacząć ok 1 listopada.

Dziś odebrałam wynik AMH - 1,4 ng/ml.

Ostatnia edycja:
Powiedzcie mi proszę, czy musieliście robić przed ivf badanie chromatyny plemnikowej ?
Nic takiego nie robiliśmy ale nasienie było ok, może dlatego? ...

Esiek witaj:)
smerfeta chyba nie da rady tego rozgryźć :crazy:
Co do muffinek - poczęstować nie dam rady ale mogę Wam polecić fajny przepis (jedyne co zmieniłam - daję mleczną czekoladę zamiast ciemnej i odrobinę cukru mniej z tego powodu):
Moje Wypieki | Muffiny potrójnie czekoladowe

Dodam, że u mnie już ustąpiły praktycznie wszytkie dolegliwości związane z hiperstymulacją, czuję się jak nowo narodzona :-) mam nadzieję że to koniec przykrych przygód i teraz będzie tylko z górki :tak:

Miłego wieczoru dziewczyny!

Ostatnia edycja:
Esiek to będziemy chyba szły razem:) w sumie to nie wiem jak to jest. Dzisiaj odzwonił do mnie prof. no powiedział mi że chyba pójdę długim, mam się odezwać w 1dc, czyli koło 1 listopada:)
Kwiatuszku powiedz mi jak to u Ciebie wyglądało?

enni my się chyba już mijalyśmy na wątku IUI. Ja na pewno ide krótkim protokołem, bez antykoncepcji itd. Będę stymulowana Gonalem.

Keki84 i Esiek witajcie :-)

Czerwona oliwka, a co jest wskazaniem do tego badania? U nas jest słabo ruchliwa armia, ale normalne badanie lekarzowi wystarczyło.

Co do tego AMH i długości protokołu to chyba co lekarz to inna teoria. Ja mam wysokie AMH 10,5 i podobno mam iść krótkim ze względu na ryzyko hiperstymulacji. Sama się już w tym pogubiłam :szok:

Dziewczyny czy któraś z Was ma powyżej 35 lat, a jeśli tak to ile jajeczek miałyście zapładnianych?

reklama
Nika ja mam powyżej 35 lat (niestety ;-)) ale jeszcze Ci nie odpowiem na to pytanie gdyż jestem dopiero przed stymulacją. W sumie nie doczytałam czy wiek ma znaczenie przy ilości zapładnianych komórek :confused: Myślisz, że mogą zapłodnić więcej niż 6? Przy moim AMH to i tak pewnie mnie nie dotyczy bo więcej nie będę miała. Wiem tylko, że ze względu na wiek mogą mi podać 2 zarodki.

Do góry