reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Enni no to teraz do boju
a030.gif

Dziewczyny ja mam taką teorię – że co klinika to inne zdanie co do stosowania protokołu – krótkiego, czy długiego :baffled:
Goniab no ciekawa jestem jaki będziesz miała protokół
a015.gif
Ja mam AMH 2, FSH 4,4 i idę długim
Infinity przeczytałam o sposobach stymulacji – wniosek mam jeden – cholera wolałabym krótki protokół :zawstydzona/y: (Efektem ubocznym stosowania agonisty wiążącego się ze spadkiem stężenia estrogenów jest możliwość pojawienia się objawów wypadowych u Pacjentki - czyli jakbym miała monopauze :sorry::eek::oo2:) A teraz poproszę nam tu rzucić mufinkami ;-)

Czerwona oliwka ja mam prawdziwie dłuuuuuuuugi protokół – przecież ja jestem na antykach już od połowy września. Chromatyny nie robiliśmy – może dlatego że mąż ma super wyniki, tylko ja taka wybrakowana

Hej dziewczyny - to i ja dolączam do wątku, co prawda papierologia już za mną i już zaraz podchodzimy ale zawsze to raźniej.
Podchodzimy w Klinice Nieplodności w Policach prawdopodobnie juz w moim następnym cyklu, który powinien się zacząć ok 1 listopada.

Dziś odebrałam wynik AMH - 1,4 ng/ml.

Ostatnia edycja:
Powiedzcie mi proszę, czy musieliście robić przed ivf badanie chromatyny plemnikowej ?
Nic takiego nie robiliśmy ale nasienie było ok, może dlatego? ...

Esiek witaj:)
smerfeta chyba nie da rady tego rozgryźć :crazy:
Co do muffinek - poczęstować nie dam rady ale mogę Wam polecić fajny przepis (jedyne co zmieniłam - daję mleczną czekoladę zamiast ciemnej i odrobinę cukru mniej z tego powodu):
Moje Wypieki | Muffiny potrójnie czekoladowe

Dodam, że u mnie już ustąpiły praktycznie wszytkie dolegliwości związane z hiperstymulacją, czuję się jak nowo narodzona :-) mam nadzieję że to koniec przykrych przygód i teraz będzie tylko z górki :tak:

Miłego wieczoru dziewczyny!

Ostatnia edycja:
Esiek to będziemy chyba szły razem:) w sumie to nie wiem jak to jest. Dzisiaj odzwonił do mnie prof. no powiedział mi że chyba pójdę długim, mam się odezwać w 1dc, czyli koło 1 listopada:)
Kwiatuszku powiedz mi jak to u Ciebie wyglądało?

enni my się chyba już mijalyśmy na wątku IUI. Ja na pewno ide krótkim protokołem, bez antykoncepcji itd. Będę stymulowana Gonalem.

Keki84 i Esiek witajcie :-)

Czerwona oliwka, a co jest wskazaniem do tego badania? U nas jest słabo ruchliwa armia, ale normalne badanie lekarzowi wystarczyło.

Co do tego AMH i długości protokołu to chyba co lekarz to inna teoria. Ja mam wysokie AMH 10,5 i podobno mam iść krótkim ze względu na ryzyko hiperstymulacji. Sama się już w tym pogubiłam :szok:

Dziewczyny czy któraś z Was ma powyżej 35 lat, a jeśli tak to ile jajeczek miałyście zapładnianych?

reklama
Nika ja mam powyżej 35 lat (niestety ;-)) ale jeszcze Ci nie odpowiem na to pytanie gdyż jestem dopiero przed stymulacją. W sumie nie doczytałam czy wiek ma znaczenie przy ilości zapładnianych komórek :confused: Myślisz, że mogą zapłodnić więcej niż 6? Przy moim AMH to i tak pewnie mnie nie dotyczy bo więcej nie będę miała. Wiem tylko, że ze względu na wiek mogą mi podać 2 zarodki.

Do góry