reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

Witaj kek84:) no to z Polnej jesteśmy już 4 :) Ja w piątek prawdopodobnie będę mieć wyniki których mi brakowało i dopiero będę pisać smsa do prof. żeby umówić się na stymulacje. Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie dziewczyny:) a powiedz mi kto Cie prowadzi?

reklama
Hejka!
Gizas a u mnie właśnie długi protokół. Dr tłumaczy to tym, że nie mam powalającego AMH i ze względu na torbiele, które mnie chyba wręcz kochają :baffled:
Witaj Keki - jak chcesz to czytaj wsio, ale najważniejsze info nasza WIELKA GENNA ;-) wrzuciła na pierwszą stronę
Enni widzę że też już gotujesz się do startu. Ale wielką paczką wystartujemy :-D
Malwisia ja też pamiętam jak dziewczyny z wątku iui ładnie zachodziły w ciążę po ivf - bo Was podczytywałam ;-) Pamiętając to aż trudno mi uwierzyć, że tutaj mamy tyle niepowodzeń :sorry::-(

miłego dnia Kobietki!!!

Smerfeta wiesz jak niskie mam AMH:-( cała 0,7 a rok temu nawet wyszło 0,4 ale badanie pod koniec cyklu a aktualny wynik badany 2 dc. Mam też podobno endometriozę która kwalifikuję do długiego protokołu ale natomiast niskie AMH do krótkiego, też mam tendencje do torbieli czynnościowych, ale przez 5 lat miałam dwie ( jedna skończyla się tragicznie-usunięciem jajnika) druga w maju br przyprawiła mnie o depresje prawie bo się bałam powtórki -na szczescie skończyło się tylko na stracie pięniedzy bo byłam w trakcie stymulacji i 2200 zł poszło w plecy. Oby dwie torbiele z winy lekarza:wściekła/y::zawstydzona/y::crazy:
Teraz już się dr mnie boi:sorry:i daje mi na cykl przed stymulacją antyki właśnie po to by nic sie nie zrobiło-choć ja wiem że bez głupich posunięc dr typu podanie progesteronu na grubo przed owu torbiel mi nie powstanie:sorry:
Wiec ja biorę cykl antyków własnie w celu uniknięcia torbieli i później od 2 dc ruszam z zastzrykami gonal F 225. Popytaj na forum in vitrowym czy tak właśnie wygląda długi protokół:eek:ja Ci nie pomoge bo nie miałam znim styczności, a osoby które znam głównie idą krótkim

Dziewczyny miłego dnia:-)

Smerfeta, GizasS Wy juz swoje przeszłyście, masakra:( ale wszystko się kiedyś wynagrodzi:tak: jeszcze troszeczkę;-), już jesteście na początku drogi.Smerfeta oczywiście ruszam do boju:):) czekam jak na zbawienie za telefonem z wynikami, mam nadzieję że jutro już będę wszystko wiedzieć. Tak mi kobietka mówiła że za tydzień w piątek pewnie już będą wyniki.
Od czego zależy jakim protokółem się idzie? Ciekawe jaki ja będę mieć, moje AMH 3,5

Enni protokół to kwestia indywidualna oraz podjeście lekarza:baffled:zapewne jakby rozpoczynało sie np stymulacje w 3 klinikach(czysto teortycznie) to każda stymulacja byłaby inna.

Dziewczyny wy przed punkcją też się tak okropnie czułyście jak ja. Od 3 dni nie mam apetytu, wędliny mi tak śmierdzą że przy każdym kęsie mam odruch wymiotne, do tego stopnia że przerzuciłam się na powidła. Do tego od wczoraj chce mi się wymiotować, jest mi słabo i marzę tylko o tym żeby wrócić do domu i położyć się spać. Wieczorami boli mnie brzuch, to takie uczucie jak bym miała zaraz dostać @. Może od tych hormonów, które podwyższają hcg czuję się jak kobiety w ciąży???????

Dziewczyny ja słyszłam, że jak niskie AMH to stosują krótki protokół. Ja mam niskie i biorę od 18 dc poprzedzającego stymulkę Estrofem, doktorek mówił, że to krótki protokół.

Keki84 witaj, czytaj, czytaj cały wątek, niektóre z dziewczyn są kopalnią wiedzy więc warto :tak:

Malwisia a może to stres na Ciebie tak działa? Ja czasem też tak mam jak się czymś denerwuje że mi w buzi jedzenie kołkiem staje, albo jak się to mówi "rośnie w ustach":tak:

reklama
Dziewczyny właśnie miałam tel z Poznania!!! mamy z m dobre wyniki:):) Już wysłałam smsa do prof. kiedy na rozpisanie leków mam przyjechać:-D wreszcie się coś ruszyło:):) jestem happy:-D:rofl2:;-):tak::-):laugh2:

Do góry