reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

@mika według tego co liczyłam to przy minimalnym, prawidłowym przyroście bety (70% na 48h) jutro powinnam mieć powyżej 760, skoro 7dni temu miałam 115,2, więc jeżeli tylko ciąża prawidłowo się rozwija może chociaż pęcherzyk ciążowy zobaczę, trochę by mnie to uspokoiło i upewniło ;-)

reklama
No ja robiłam betę 10 dnia miałam 164, a 14 dnia 462 i nic nie zobaczyłam, ale może u Ciebie czarna już będzie widoczny pęcherzyk. Trzymam kciuki :-)

Czarna a leki kupowałaś w Invikcie czy w aptece? Menopur kupowałaś w jakich dawkach, po 75 j? Pamiętam, że przy IUI za Menopur 75 j płaciłam 100 zł. Mi też doktorek mówił, że będę miała 225 j lub 300. Zastanawiam czy są takie jednostki leku czy trzeba się kłuć 3-4 krotnie? Pocieszające jest to co mówisz o klinice bo dużo złych rzeczy o niej słyszałam :-)

Dla tych, którzy przegapili wczorajszy odcinek "In vitro - czekając na dziecko" powtórka w niedzielę o 12 na TLC lub w necie:
In Vitro. Czekając na dziecko | TLC Polska

Czarna a leki kupowałaś w Invikcie czy w aptece? Menopur kupowałaś w jakich dawkach, po 75 j? Pamiętam, że przy IUI za Menopur 75 j płaciłam 100 zł. Mi też doktorek mówił, że będę miała 225 j lub 300. Zastanawiam czy są takie jednostki leku czy trzeba się kłuć 3-4 krotnie? Pocieszające jest to co mówisz o klinice bo dużo złych rzeczy o niej słyszałam :-)
tak, leki kupowałam w Invikcie, to była jedna fiolka 1200j. i 5szt po 75j, pierwsze 3 po 75j zrobiła mi pielęgniarka od razu po wizycie, pokazała przy tym jak je zmieszać, żeby było tylko jedno nakłucie, a na drugi dzień niestety nakłucia musiałam mieć dwa, pierwsze to była mieszanka dwóch 75, natomiast drugie wkłucie to 75j pobranych z dużej fiolki specjalnie dołączoną strzykawką, w kolejnych dniach oczywiście nakłucie było już tylko jedno

@mika dziękuję Ci kochana, że pamiętałaś o moich obawach o Estrofem :-) Biorę go od poniedziałku 2 x 1 tabletkę, mam odstawić na 3 dni przed rozpoczęciem stymulacji. Jak na razie nie wiem czy będę miała przepisane jakieś leki przed transerem, w razie czego odezwę się do Ciebie, dziękuję.

Czarna dzięki za info o Menopurze :-) Uspokoiłaś mnie bo już sobie wyobrażałam sitko na moim brzuchu ;-)

co do estrofemu dziewczyny to ja pytałam też o to mojego miejscowego gina i powiedział mi, że na ulotce wypisują bzdury i żebym się tym nie przejmowała, gdyż lek jest zupełnie bezpieczny, a on też swoim pacjentkom go przepisuje, ale niestety przez to co jest napisane w ulotce nie może być wpisany na receptę refundowaną i trzeba za niego płacić 100%

A ja właśnie zobaczyłam na invicta on-line, że jest już wynik mojej cytologi, całkiem zapomniałam, że ją zrobiłam;-) Wynik: I :-) A tak się martwiłam, że po moich kłykcinach może wyjść coś złego. Zawsze miałam II, kiedyś jakiś gin mi powiedział, że kobieta, która przeszła w swoim życiu przynajmniej jedną infekcję intymną (chyba nie ma kobiet, które tego nie przeszły) i współżyje nigdy już nie będzie miała "I" i jak tu wierzyć lekarzom :-D

Kwaituszek, Kachna :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: los nie jest sprawiedliwy, życzę aby po tych dniach słabości, smutku i rozgoryczenia wróciły chęci do dalszej walki, to przegrana bitwa, a wojnę wszystkie wygramy. Mocno w to wierzę:sorry:

Byłam dziś na kontroli, wszystko ok, zostały mi jeszcze trzy dni antyków, @ i drugiego dnia cyklu zaczynam kucie, znowu Gonal F 225jm, 6 ds dołączam cetrotide i kontrola. Wydałam dziś 2280 zł. Dodatkowo legalnie ( bo ostatnio brałam na własna rękę) mam encorton 5 mg, ale sama napomknęłam o tym. Dr zasugerował łączenie 150 gonalu i 75 menopuru, ale zgodnie stwierdziliśmy że nie lubimy menopuru, do pierwszego ivf byłam stymulowana własnie menopurem i to aż 400 jm a miałam tylko jeden słaby zarodek:zawstydzona/y:
Rozmawiałam z dr o programie z TLC, powiedział że uważa że klinika Novu jest bardzo dobra, ale ostatnio ma znacznie niższy procent cykli ivf ze względu na stosunkowo niską kwotę z dotacji z MZ, ma porównywalną do mojego Gyncetrum-katowice.
Mówiłam że dziewczyna z 13 komórek, miała aż 11 zarodków 5 dniowych, powiedział że jest to tak małoprawdopodobne że prawie jak cud:baffled: pytał o AMH ale nie słyszałam żeby w programie mowili tylko wychwyciłam FSH koło 7.

Czyli ja za +- tydzień rozpoczynam stymulkę, moje 3 podejście:sorry:

reklama
Do góry