reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

@mika według tego co liczyłam to przy minimalnym, prawidłowym przyroście bety (70% na 48h) jutro powinnam mieć powyżej 760, skoro 7dni temu miałam 115,2, więc jeżeli tylko ciąża prawidłowo się rozwija może chociaż pęcherzyk ciążowy zobaczę, trochę by mnie to uspokoiło i upewniło ;-)

reklama
No ja robiłam betę 10 dnia miałam 164, a 14 dnia 462 i nic nie zobaczyłam, ale może u Ciebie czarna już będzie widoczny pęcherzyk. Trzymam kciuki :-)

Czarna a leki kupowałaś w Invikcie czy w aptece? Menopur kupowałaś w jakich dawkach, po 75 j? Pamiętam, że przy IUI za Menopur 75 j płaciłam 100 zł. Mi też doktorek mówił, że będę miała 225 j lub 300. Zastanawiam czy są takie jednostki leku czy trzeba się kłuć 3-4 krotnie? Pocieszające jest to co mówisz o klinice bo dużo złych rzeczy o niej słyszałam :-)

Dla tych, którzy przegapili wczorajszy odcinek "In vitro - czekając na dziecko" powtórka w niedzielę o 12 na TLC lub w necie:
In Vitro. Czekając na dziecko | TLC Polska

Czarna a leki kupowałaś w Invikcie czy w aptece? Menopur kupowałaś w jakich dawkach, po 75 j? Pamiętam, że przy IUI za Menopur 75 j płaciłam 100 zł. Mi też doktorek mówił, że będę miała 225 j lub 300. Zastanawiam czy są takie jednostki leku czy trzeba się kłuć 3-4 krotnie? Pocieszające jest to co mówisz o klinice bo dużo złych rzeczy o niej słyszałam :-)
tak, leki kupowałam w Invikcie, to była jedna fiolka 1200j. i 5szt po 75j, pierwsze 3 po 75j zrobiła mi pielęgniarka od razu po wizycie, pokazała przy tym jak je zmieszać, żeby było tylko jedno nakłucie, a na drugi dzień niestety nakłucia musiałam mieć dwa, pierwsze to była mieszanka dwóch 75, natomiast drugie wkłucie to 75j pobranych z dużej fiolki specjalnie dołączoną strzykawką, w kolejnych dniach oczywiście nakłucie było już tylko jedno

@mika dziękuję Ci kochana, że pamiętałaś o moich obawach o Estrofem :-) Biorę go od poniedziałku 2 x 1 tabletkę, mam odstawić na 3 dni przed rozpoczęciem stymulacji. Jak na razie nie wiem czy będę miała przepisane jakieś leki przed transerem, w razie czego odezwę się do Ciebie, dziękuję.

Czarna dzięki za info o Menopurze :-) Uspokoiłaś mnie bo już sobie wyobrażałam sitko na moim brzuchu ;-)

co do estrofemu dziewczyny to ja pytałam też o to mojego miejscowego gina i powiedział mi, że na ulotce wypisują bzdury i żebym się tym nie przejmowała, gdyż lek jest zupełnie bezpieczny, a on też swoim pacjentkom go przepisuje, ale niestety przez to co jest napisane w ulotce nie może być wpisany na receptę refundowaną i trzeba za niego płacić 100%

A ja właśnie zobaczyłam na invicta on-line, że jest już wynik mojej cytologi, całkiem zapomniałam, że ją zrobiłam;-) Wynik: I :-) A tak się martwiłam, że po moich kłykcinach może wyjść coś złego. Zawsze miałam II, kiedyś jakiś gin mi powiedział, że kobieta, która przeszła w swoim życiu przynajmniej jedną infekcję intymną (chyba nie ma kobiet, które tego nie przeszły) i współżyje nigdy już nie będzie miała "I" i jak tu wierzyć lekarzom :-D

Kwaituszek, Kachna :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: los nie jest sprawiedliwy, życzę aby po tych dniach słabości, smutku i rozgoryczenia wróciły chęci do dalszej walki, to przegrana bitwa, a wojnę wszystkie wygramy. Mocno w to wierzę:sorry:

Byłam dziś na kontroli, wszystko ok, zostały mi jeszcze trzy dni antyków, @ i drugiego dnia cyklu zaczynam kucie, znowu Gonal F 225jm, 6 ds dołączam cetrotide i kontrola. Wydałam dziś 2280 zł. Dodatkowo legalnie ( bo ostatnio brałam na własna rękę) mam encorton 5 mg, ale sama napomknęłam o tym. Dr zasugerował łączenie 150 gonalu i 75 menopuru, ale zgodnie stwierdziliśmy że nie lubimy menopuru, do pierwszego ivf byłam stymulowana własnie menopurem i to aż 400 jm a miałam tylko jeden słaby zarodek:zawstydzona/y:
Rozmawiałam z dr o programie z TLC, powiedział że uważa że klinika Novu jest bardzo dobra, ale ostatnio ma znacznie niższy procent cykli ivf ze względu na stosunkowo niską kwotę z dotacji z MZ, ma porównywalną do mojego Gyncetrum-katowice.
Mówiłam że dziewczyna z 13 komórek, miała aż 11 zarodków 5 dniowych, powiedział że jest to tak małoprawdopodobne że prawie jak cud:baffled: pytał o AMH ale nie słyszałam żeby w programie mowili tylko wychwyciłam FSH koło 7.

Czyli ja za +- tydzień rozpoczynam stymulkę, moje 3 podejście:sorry:

reklama
Do góry