reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakwalifikowane do ivf z rządowym dofinansowaniem

reklama
Babeczki
3maj cie się
głowa do góry, nie załamujmy się.
Wiem że to bardzo trudne do przeżycia, wyobrażam sobie . . . Jestem na początku drogi do in vitro ale już długa droga wyczekiwania za mną.
Wiadomo że nie każdej z nas uda się od razu za pierwszym razem, niestety, a chciałabym żeby tak było. Ale wiem też jedno, że skoro z nami coś jest nie tak, skoro nie zaszłysmy w ciąże ot tak naturalnie to musimy dać sobie trochę więcej czasu. Musimy być twarde! Kto jak nie my!

[h=5]Chciałam zaprosić wszystkie forumowiczki z ŁODZI i OKOLIC na SWAP, czyli wymianę ubrań do Manufaktury w najbliższą sobotę na godzinę 11.00. Impreza odbywa się na II piętrze w Muzeum Fabryki. Jest to świetna okazja, żeby odświeżyć swoją szafę, pozbyć się rzeczy, które w niej zalegają (swoje lub dziecięce), wymienić je lub odsprzedać w rozsądnej cenie.[/h]

Załączniki

• 1185454_422196874557071_1227904305_n.jpg
    1185454_422196874557071_1227904305_n.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 42
czarna ja nie miałam wykupionych weryfikacji, dopiero pojechałam do Invicty 14 dnia po transferze na wizytę i badania beta, progesteron i estradiol, za wszystko musiałam zapłacić (badania 100 zł + wizyta 100 zł). Teraz jadę we wtorek na ostatnią wizytę w klinice, żeby powtórzyć badania i usłyszeć serduszko i ta wizyta chyba jest obowiązkowa, no i oczywiście płatna.

czarna ja nie miałam wykupionych weryfikacji, dopiero pojechałam do Invicty 14 dnia po transferze na wizytę i badania beta, progesteron i estradiol, za wszystko musiałam zapłacić (badania 100 zł + wizyta 100 zł). Teraz jadę we wtorek na ostatnią wizytę w klinice, żeby powtórzyć badania i usłyszeć serduszko i ta wizyta chyba jest obowiązkowa, no i oczywiście płatna.
no tak gapa ze mnie pisałaś już wcześniej, że nie miałaś wykupionej weryfikacji :zawstydzona/y:, ale ja w zasadzie IV i V też nie mam wykupionej, więc na pewno wszystko będzie się odbywało na tych samych zasadach co u ciebie, bo też coś wspominano że na IV werce będę miała usg, a na V mamy już usłyszeć serduszko i ta wizyta ma być ostatnia, a zatem już trzymam &&&&&& za wtorek i po wizytce napisz proszę jak to wszystko wyglądało i jakie koszty poniosłaś

Genna jesteś obstukana w tym wszystkim;-):tak: powiedz mi kochana czy nie wiesz jak jest z niepłodnością wtórną? Mam jedno dziecko i nigdzie nie mogę odszukać informacji czy to mnie dyskwalifikuje z rządówki? Może inne dziewczyny wiedzą coś na ten temat? Nigdzie ani słowa o tym nie znalazłam

Genna jesteś obstukana w tym wszystkim;-):tak: powiedz mi kochana czy nie wiesz jak jest z niepłodnością wtórną? Mam jedno dziecko i nigdzie nie mogę odszukać informacji czy to mnie dyskwalifikuje z rządówki? Może inne dziewczyny wiedzą coś na ten temat? Nigdzie ani słowa o tym nie znalazłam
enni hmmmmm ciężko mi powiedzieć, nie pamiętam już tych wszystkich zapisków, musiałabym podczytać, ale jest zapis kto nie może i nie ma tam o niepłodności wtónej, jest tylko "jeżeli nie można donosić ciąży" a ty pierwsze donosiłaś ......wiec jeżeli macie 2 lata starań w papierach to śmiało można się zapisać:)

dziewczynki co tam słychować?

Gizas i jak byłaś już na wizycie?
Blue jak twój zarodeczek?
Następne do testowania to kwiatuszek i Kachna kiedy macie zamiar iść na bete?
Szyszka, Malwisia? co tam u was bo wy następne do punkcji i transferu!!!!

u mnie zdiagnozowano niepłodność wtórną i jestem w programie ;-)

reklama
Uffff dziękuje dziewczyny. Udokumentowane starania o 2 dziecko mam od 2008 roku:szok:. Przełożyli mi kwalifikację na jutro (miała być w poniedziałek) także jutro będę już wszystko wiedzieć:):)
Czarna380 faktycznie masz napisane że masz córunie;)

Do góry